در بازار تبلت ها امروز کاربران می توانند از میان سه سیستم عامل ویندوز، ios و اندروید یکی را بنابر نیاز خود خریداری کنند. با وجود هسته قدرتمندتر ویندوز به دلیل توسعه آن بر بستر رایانه های دسکتاپ و سپس بکارگیری آن در تبلت ها، این سیستم عامل در مقابل خود ضعف هایی نیز دارد که سبب کاهش فروش آن شده است.
مایکروسافت با معرفی تبلت های هیبریدی سرفیس توانست کاربران بیشتری را به سوی خود جلب کند. زیرا این محصولات علاوه بر طراحی سبک و زیبا، از قدرت پردازشی یک لپ تاپ نیز بهره می برند که سایر تبلت های بر بستر سیستم عامل ها اندروید و آی او اس عملا در برابر این قدرت پردازشی حرفی برای گفتن ندارند. ساخت تبلت هیبریدی توسط مایکروسافت و به دنبال آن موفقیت های بزرگش سبب شد سایر تولید کنندگان مانند اچ پی، سامسونگ، هواوی و ایسوس نیز پای به این عرصه گذاشته و تبلت های ویندوزی خود را به بازار روانه کنند. شرکت های گوگل و اپل نیز سعی به ارائه محصولاتی هیبریدی با سیستم عامل مختص به خود کردند و توانستند موفقیت هایی نیز کسب کنند.
شرکت مایکروسافت با ارائه ویندوز 8 به بهبود رابط کاربری لمسی ویندوز پرداخت و این بهبود را تا آخرین نسخه ویندوز 10 ادامه داد. با این حال این سیستم عامل نیز دارای معایبی است که می تواند آن را در مقابل رقیبان خود سرشکسته کند.
کمبود اپلیکیشن ها
شاید دو سیستم عامل مطرح دیگر در دنیای تبلت ها در زمینه ارائه برنامه های تخصصی توان مقابله با ویندوز 10 و نرم افزارهای win32 آن را نداشته باشند، اما آیا تبلت های ویندوزی توان رفع تمامی نیازهای یک کاربر را که به واسطه خرید یک تبلت برطرف شود را دارد؟
بیایید بیشتر در این مورد صحبت کنیم. کاربران همیشه دوست دارند از نرم افزار اختصاصی بجای مروگر وب استفاده کنند. نرم افزارهای شخص ثالث استفاده از تبلت را بسیار لذت بخش تر خواهند کرد. کمبود نرم افزارهای شخص ثالث یکی از عیب های بزرگ سیستم عامل ویندوز است و اغلب ما این موضوع را از سایر کاربران در مورد ویندوز 10 می شنویم.
برای مثال در دسته برنامه های استریم ویدئو با وجود نرم افزارهای عالی Netflix، All ۴ و Demand 5 در استور مایکروسافت، جای خالی نرم افزارهای محبوب و پر کاربر iPlayer، ITV Hub و Amazon Prime به شدت حس می شود. گرچه می توان از طریق مرورگر به این سرویس ها دسترسی داشت اما به قیمت پایین آمدن تجربه کاربری و کاهش لذت استفاده از تبلت خواهد بود.
این مشکل در سایر دسته بندی های نرم افزاری نیز وجود دارد. در استور مایکروسافت، اپلیکیشن فیسبوک وجود دارد اما اینستاگرام تنها برای نسخه موبایل ویندوز 10 در دسترس قرار گرفته است. Kindle را می توانید داشته باشیم اما از ComiXology یا Marvel Unlimited تا این لحظه بی بهره ایم. سرویس های استریم موسیقی نظیر Spotify یا iTunes نیز تنها به صورت win32 در دسترس هستند و به صورت یونیورسال ارائه نگشته اند.
مشکل دیگر عدم بروزرسانی برنامه ها همزمان با نسخه های سایر سیستم عامل ها است. اپلیکیشن توئیتر هنوز هم از Giphy در درون خود اپلیکیشن پشتیبانی نمی کند و این تنها یکی از مثال ها از این دست مشکلات است.
همانطور که میدانید، نرم افزارهای win32 به دلیل نوع رابط کاربری خود چندان مناسب با استفاده لمسی نیستند.
تار شدن نوشته ها در رزولوشن بالا
شاید با استفاده از برنامه های win32 بخواهیم بر مشکل قبل غلبه کنیم اما صبر کنید! مایکروسافت ویندوز 10 همچنان در نمایش شفاف متون برنامه ای win32 در صفحه نمایش های با رزولوشن بالا مشکل دارد. سال های پیش تولید کنندگان سخت افزار صفحه نمایش هایی با رزولوشن بالاتر را به بازار معرفی کردند. توسعه دهندگان سیستم عامل ها نیز با کوچک کردن الگوها و آیکون ها، فضای بیشتری را در اختیار کاربران قرار دادند. طب افزایش رزولوشن این روزها به اوج خود رسیده است و در حال حاضر هر پیکسل از صفحه نمایش بسیار کوچکتر از نسل های پیشین هستند.
برنامه های استور ویندوز 10 قابلیت مقیاس پذیری دارند و به همین دلیل با تغییر ابعاد نمایشگر، متن و تصویر همچنان شفاف و خوانا باقی می مانند. اما نرم افزارهای win32 چنین قابلیتی نداشته و با بزرگ شدن صفحه نمایش، بدون افزایش تراکم پیکسلی فقط بزرگتر می شوند که همین موضوع سبب تاری متن این برنامه ها می شود. به دلیل کمبود برنامه در استور ویندوز 10، کاربران همچنان مجبور به استفاده از برنامه های win32 هستند و مسلما با ارائه نرم افزارهای جدید ویندوز استور بسیار خوشحال و اشتیاق آنها برای خرید یک تبلت ویندوزی بیشتر خواهد شد.
مصرف بالای باتری در حالت آماده به کار
از تمامی مشکلات که بگذریم، به مشکل عجیب مصرف باتری در ویندوز 10 می رسیم. اما با کمال شگفتی موضوع مصرف باتری در حالت کاربری و فعالیت تبلت نیست. باید بگوییم عملکرد ویندوز در این زمان بسیار خوب و شگفت انگیز است. اما ما در مورد زمانی صحبت می کنیم که تبلت خود را به حالت آماده به کار یا Standby برده ایم.
در تبلت های اندرویدی و اپل تنها با زدن دکمه پاور، دستگاه به حالت استدبای می رود، اگر شما پس از گذشت یک روز به تبلت خود مراجعه کنید تغییر چندانی در وضعیت باتری نخواهید دید. اما اگر تبلت ویندوزیتان را در حالت استندبای رها کنید و فردا بخواهید از آن استفاده کنید احتمالا با اخطار باتری خالی روبرو خواهید شد.
حالت های مختلف ذخیره انرژی در ویندوز 10 به صورت پیشفرض قرار دارند که البته قابلیت شخصی سازی زیادی نیز دارند. اما این موضوع کمک چندانی به کاهش مصرف در حالت Sleep نمی کند.
در این زمینه نیز برتری مطلقا با تبلت های اپل و اندرویدی است. تبلت های اندرویدی و ios حتی می توانند تا یک هفته باتری خود را در حالت استندبای حفظ کنند ولی در ویندوز باید تنها به یک روز بسنده کنید.
با اینکه فروش تبلت ها روز به روز رو به افول است اما معرفی تبلت های هیبریدی سرفیس از سوی مایکروسافت سبب شد این بخش از دنیای تکنولوژی روح تازه ای به خود بگیرد. افزایش فروش تبلت های ویندوزی و همچنین سیستم عامل ویندوز 10 گواه بر این موضوع است. مایکروسافت یک فرصت استثنایی بدست آورده است تا بتواند ضرر ها و عقب ماندگی های خود در دنیای موبایل را از این طریق جبران کند. بنابراین باید تلاش فراوانی به خرج دهد تا مشکلات ذکر شده را برطرف سازد.
آیا شما هم از تبلت ویندوزی استفاده می کنید؟ شما نیز چنین مشکلاتی را تجربه کرده اید؟ مشکلاتتان را با سایر کاربران در میان بگذارید.