شاید یکی از آن دسته افرادی باشید که همیشه دوست دارند مسائل را حل کنند و کدها را رمزگشایی نمایند. شاید استعداد یادگیری زبانهای برنامهنویسی جدید را دارید یا همیشه به حل مشکلات فکر کرده و یا کشف کدهای جدید را دوست دارید. یا شاید آنقدر به کار با کامپیوتر علاقه دارید که آن را باز کرده و با آن سر و کله میزنید. اگر جزو این دسته از افراد هستید؟ پس به احتمال زیاد مشاغل رشته کامپیوتر، یک گزینه شغلی ایدهآل برای شما محسوب میشود.
دانشجویان رشته کامپیوتر باید تفکر تحلیلی داشته باشند تا سیستم و برنامهها را ابداع کنند و از طرفی دیگر، باید آنقدر جزئینگر باشند که بتوانند مسائل و مشکلات را حل کنند. آنها باید بتوانند با افراد غیر حرفهای و ناآشنا با کامپیوتر ارتباط خوبی برقرار کنند و نیازهای آنها را ارزیابی کرده و اطلاعات فنی را به زبانی ساده منتقل کنند.
داشتن خلاقیت برای دانشجویان علوم کامپیوتر که امیدوارند جدیدترین نرمافزارها یا گجتهای تکنولوژی را بسازند و یا مشاغل رشته کامپیوتر را بدست آورند بسیار ضروری است. با توجه به تغییرات سریعی که در فناوری رخ میدهد، دانشجویان علوم رایانه باید تشنه یادگیری باشند تا پا به پای جدیدترین تحولات و پیشرفتهای فناوری پیش بروند. از آنجا که برنامهها و سیستمهای کامپیوتری در هر جنبه از زندگی و تجارت به کار میروند، دانشجویان علوم کامپیوتری باید درباره جهان پیرامون خود کنجکاو باشند.
با توجه به حضور و گسترش فناوری کامپیوتر در جامعه امروز، بسیاری از فرصتهای مختلف کاری برای دانشجوی رشته کامپیوتر وجود دارد. بسته به میزان و نوع مهارتهای شخصی ارزشها و علایق خود میتوانید شغل مناسبی پیدا کنید. در این مقاله به فهرستی از بهترین مشاغل رشته کامپیوتر برای دانشجویان این رشته اشاره میکنیم. با دیجی رو همراه باشید.
1. توسعهدهندگان نرمافزار (Software Developer)
توسعهدهندگان نرمافزار برنامههای نرمافزاری میسازند که به کاربران اجازه میدهد کارهای خاصی را روی دستگاههای مختلفی مثل کامپیوتر یا دستگاههای موبایل انجام دهند. آنها مسئولیت توسعه، آزمایش و نگهداری نرمافزار را برعهده دارند. توسعهدهندگان نرمافزار باید خلاقیت فنی لازم برای حل مشکلات را دارا بوده و به زبانهای برنامهنویسی کامپیوتری که برای نوشتن کد برنامهها به کار میرود تسلط داشته باشند. مهارتهای ارتباطی نیز برای تامین امنیت اطلاعات و دادههای کاربران نهایی درباره عملکرد نرمافزار بسیار حیاتی است.
2. مدیر پایگاه داده (Database Administrator)
مدیران پایگاه دادهها، نیازهای داده کاربران را تحلیل و ارزیابی میکنند. آنها منابع داده را به منظور بازیابی اطلاعات مهم، بهبود و توسعه بخشند. افرادی که میخواهند چنین شغلی داشته باشند باید از مهارتهای حل مسئله رشته علوم کامپیوتر برخوردار باشند تا هرگونه نقص و خرابی در پایگاه داده را برطرف کرده و سیستمها را همزمان با تغییر نیاز کاربران تغییر داده و بهبود بخشند.
3. مهندس سختافزار کامپیوتر (Computer Hardware Engineer)
مهندسین سختافزار کامپیوتر وظایفی چون طراحی، توسعه و آزمایش قطعات کامپیوتر مانند بوردهاب مدار و دستگاههای حافظه را عهدهدار هستند. مهندسین سخت افزار کامپیوتر به ترکیبی از خلاقیت و تخصص فنی نیاز دارند. آنها باید مشتاق و تشنه یادگیری باشند و از روندهای جدید و تازه در زمینه سختافزار در این رشته آگاه باشند تا بتوانند سختافزاری مطابق با جدیدترین برنامهها و اپلیکیشنهای کاربردی بسازند. علاوه بر این، مهندسین سختافزار کامپیوتر باید پشتکار لازم برای چندین بار آزمایش کامل سیستمها را داشته باشند تا از عملکرد درست سختافزار اطمینان یابند.
4. تحلیلگر سیستمهای کامپیوتری ( Computer Systems Analyst)
تحلیلگران سیستم کامپیوتری، سیستمهای کامپیوتری یک سازمان را بررسی و تغییرات سختافزاری و نرمافزاری در سازمان را به منظور ارتقاء بهرهوری شرکت توصیه میکنند. از آنجایی که این کار به ارتباط منظم با مدیران و کارکنان نیاز دارد، تحلیلگران سیستم کامپیوتر باید از مهارتهای بین فردی قوی برخوردار باشند. تحلیلگران سیستم لازم است بتوانند کارکنان و بخش مدیریت را قانع کنند، راهحل های فناوری را اتخاذ کنند که نیازهای سازمانی را برطرف کند.
همچنین تحلیلگران سیستم باید کنجکاو و تشنهی یادگیری مستمر باشند و جدیدترین روندهای فناوری و تحقیقات درباره سیستمهای مدرن را دنبال کنند. تحلیلگران سیستم باید از مهارتهای کسبوکار برخوردار باشند تا بدانید چه چیزی برای کل سازمان بهتر است. در واقع عنوانهای شغلی مشابه برای انجام این کار، تحلیلگر کسب وکار و یا تحلیلگران سیستمهای کسبوکار هستند.
5. معمار شبکه کامپیوتری (Computer Network Architect)
معمار شبکه کامپیوتری یکی از مشاغل رشته کامپیوتر است و فرد کارهایی مثل طراحی، اجرا و حفظ سیستمهای ارتباطی داده و شبکه از جمله شبکههای محلی، شبکههای مناطق گسترده و اکسترانت و اینترانت را انجام میدهد. این افراد نیازهای سازمانها برای به اشتراکگذاری داده و ارتباطات را ارزیابی میکنند. علاوه بر این، معماران شبکه کامپیوتری محصولات و خدمات موجود در بازار را بررسی میکنند. آنها سیستمها را قبل از نصب آزمایش کرده و زمانی که مشکلاتی بعد از نصب سیستم رخ دهد آنها را حل میکنند. معماران شبکه کامپیوتری باید مهارتهای تحلیلی خوبی برای ارزیابی و بررسی شبکههای کامپیوتری داشته باشند.
6. توسعهدهندهی وب (Web Developer)
توسعهدهندگان وب، نیاز کاربر به منابع مبتنی بر اطلاعات را بررسی میکنند. آنها ساختار فنی برای وبسایتها ایجاد میکنند و از قابل دسترسی بودن و دانلود راحت انواع مرورگرها و رابطها اطمینان مییابند. توسعهدهندگان وب، سایتها را طوری طراحی و سازماندهی میکنند که تعداد بازدید صفحه و بازدیدکنندگان را از طریق بهینهسازی موتورهای جستجو به حداکثر برسانند. آنها باید مهارتهای ارتباطی و خلاقیت را پرورش دهند تا مطمئن شوند که وبسایت، نیازهای کاربران را برآورده میکند.
7. تحلیلگر امنیت اطلاعات ( Information Security Analyst)
تحلیگران امنیت اطلاعاتی جهت محافظت شبکهها و وبسایتهای اطلاعاتی از حملات سایبری و دیگر نفوذها و رخنههای امنیتی سیستمهایی میسازند. مسئولیتهای آنها شامل تحقیق درباره روندهای امنیت داده است تا مشکلات را پیشبینی کرده و از قبل سیستمهایی جهت جلوگیری از وقوع اینگونه مشکلات نصب کنند. همچنین، تحلیلگران امنیت باید مهارتهای حل مسئله قوی برای تحقیق درباره نفوذ اطلاعات، پیدا کردن علل آن و اطلاح و تعمیر سیستمهای امنیتی داشته باشند.
8. برنامهنویس کامپیوتر (Computer Programmer)
برنامهنویس کامپیوتر، کدهایی مینویسد و این امکان را فراهم میکند که نرمافزار آنطور که توسعه دهندگان نرمافزار میخواهند کار کند. رشتهی کامپیوتر دانشجویان را آماده میکند که زبانهای کامپیوتری رایج را یاد بگیرند. این زبانهای کامپیوتری برای ساخت برنامهها و درک منطق و ساختار زبان به کار میروند طوری که دانشجویان میتوانند زبانهای جدید کامپیوتری را راحتتر یاد بگیرند. برنامهنویس کامپیوتر، مشکل برنامههای موجود را رفع کرده و برنامهها را با تغییر نیازهای کاربران نهایی تغییر میدهد.
9. مدیران سیستمهای اطلاعاتی و کامپیوتری (Computer and Information Systems Managers)
مدیران سیستمهای اطلاعاتی و کامپیوتری نیازهای فناوری شرکت را تحلیل کرده و بر نصب سیستمهای داده مناسب نظارت میکنند. آنها باید بتوانند نرمافزار، سختافزار، شبکه، و دیگر منابع فناوری برای خرید یا توسعه را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند.
وقتی مدیران سیستمهای اطلاعاتی و کامپیوتری استخدام میشوند به کارکنان آموزشهایی داده و بر کار آنها نظارت میکنند. داشتن مهارتهای بین فردی در این نقش بسیار مهم است. آنها باید رهبرانی قوی باشند و بتوانند ارتباطات رضایتبخش و خوبی با کارکنان خود داشته باشند.
10. مدیر پروژه (Project Manager)
مدیران پروژه در بخش فناوری اطلاعات، تلاشهای تیم برنامهنویسان و تحلیلگران را برای تکمیل پروژه هماهنگ میکنند. علاوه بر این، آنها مشکلات فنی شرکت خود یا سازمان مشتری را تحلیل کرده، راهحلها و نکاتی برای افزایش بهرهوری ارائه میدهند. مهارتهای حل مسئله و دانش گسترده درباره فناوری و سیستمهای کامپیوتری به دانشجویان و کارکنان رشته کامپیوتر کمک میکند برای این نقش بهتر آماده شوند.
سلام خسته نباشید ، کامپیوتر تا چند سال آینده روند رو به رشدی دارد ؟