صنعت فناوری یکی از پردرآمدترین صنایع در جهان است که بسیاری از زمینهها را با هم ترکیب کرده و همه آنها معمولاً مبتنی بر استفاده از فناوری اطلاعات (IT) هستند. بسیاری از جنبههای زندگی روزمره ما با نوآوریهای مدرن ساخته شده توسط این شرکتهای فناوری، مانند نحوه ارتباط با دیگران، گره خورده است. در واقع، بزرگترین شرکتهای فناوری معمولاً دارای چندین مسیر کسب درآمد از زمینهها و شاخههای مختلف در صنعت عمومی فناوری اطلاعات هستند. بزرگترین شرکتهای فناوری سالانه میلیاردها دلار از طریق این منابع درآمدی مختلف از جمله فروش محصولات مصرفی و خدمات آنلاین به دست میآورند.
در لیست زیر بزرگترین شرکتهای فناوری حال حاضر جهان را بر اساس میزان درآمد سالانه آنها معرفی میکنیم تا بیشتر با این غولهای دنیای فناوری آشنا شوید.
10 شرکت بزرگ فناوری در جهان:
1. اپل
درآمد سالانه: 261.2 میلیارد دلار
سال تاسیس: 1976
دفتر مرکزی: کوپرتینو، کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا
محصولات/خدمات فناوری اصلی: محصولات الکترونیکی مصرفی، نرم افزار، خدمات آنلاین
اپل یکی از شناخته شدهترین شرکتها در سطح جهان است. این شرکت طیف وسیعی از محصولات اعم از آیفون، مک بوک و سایر گجتهای هوشمند امروزی را تولید میکند و بیشترین درآمد را از آنها دارد. با این حال، خدمات آنلاینی مانند اپ استور و iTunes نیز برای این کمپانی بسیار سودآور هستند. اپل همچنین دائماً در شاخهها و زمینههای فناوری جدید سرمایهگذاری میکند و همیشه بخشهای پیشرفته هر بازار را هدف قرار میدهد.
اپل نه تنها در لیست بزرگترین شرکتهای فناوری جهان جای دارد، بلکه برند آن نیز در میان با ارزشترین برندهای جهان است. بنابراین اپل همواره در بازار سهام نیز در تیتر اخبار قرار دارد. خارج از خود بازار سهام نیز این شرکت در کنار سایر غولهای فناوری مانند آلفابت و مایکروسافت، یکی از پایههای اصلی معاملات CFD است. این بازار به سرمایهگذاران بیشتری اجازه میدهد تا با موفقیت اپل به سود دست پیدا کنند، زیرا اپل همچنان به عملکرد بهتر از رقبای خود ادامه میدهد و در سالهای اخیر رشد مداومی داشته است. همه اینها در کنار هم باعث شدهاند تا اپل بالاترین درآمدها را در دنیای فناوری اطلاعات به خود اختصاص دهد.
2. سامسونگ
درآمد سالانه: 221.6 میلیارد دلار
سال تاسیس: 1938
دفتر مرکزی: شهر سوون، استان گیئونگی، کره جنوبی
محصولات/خدمات فناوری اصلی: لوازم الکترونیکی مصرفی، فناوری بهداشت
سامسونگ بزرگترین رقیب اپل در بخش لوازم الکترونیکی مصرفی است. این شرکت فناوری مستقر در کره جنوبی در واقع نسبت به اپل دارای مجموعه گستردهتری از محصولات در بازار لوازم الکترونیکی مصرفی است. سامسونگ تولید کننده پیشرو در زمینه ساخت تلویزیون، هارد دیسک، دوربین و غیره به شمار میرود. با این حال، مانند اپل، در سالهای اخیر فروش گوشیهای هوشمند بزرگترین منبع درآمد این شرکت بوده است. خارج از بازار لوازم الکترونیکی مصرفی، سامسونگ توانسته خود را به عنوان یک شرکت پیشرو در بازار فناوری سلامت معرفی کند.
3. فاکسکان
درآمد سالانه: 178.1 میلیارد دلار
سال تاسیس: 1974
دفتر مرکزی: شهر نیو تایپه، تایوان
محصولات/خدمات فناوری اصلی: لوازم الکترونیکی مصرفی (خدمات تولیدی)
ممکن است برند فاکسکان به اندازه شرکتهایی مانند اپل یا سامسونگ شناخته شده نباشد، اما این شرکت تایوانی در واقع بزرگترین ارائه دهنده خدمات تولید لوازم الکترونیکی در جهان است. محصولات محبوبی مانند گوشیهای آیفون، تبلتهای کیندل یا کنسول پلی استیشن همگی توسط کارخانههای فاکسکان تولید میشوند. در واقع، اکثر شرکتهای حوزه فناوری و فناوری اطلاعات که در این لیست به آنها اشاره میکنیم، از مشتریان فاکسکان هستند! بنابراین، اگر چه این شرکت محصولی با نام و برند خود تولید نمیکند، اما تا زمانی که شرکتهایی مانند اپل و سونی محصولاتش را بفروشند، تجارت فاکسکان نیز پرسود خواهد بود.
4. آلفابت
درآمد سالانه: 161.9 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2015 (از طریق بازسازی گوگل)
دفتر مرکزی: مانتین ویو، کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا
محصولات/خدمات فناوری اصلی: موتور جستجوی اینترنتی، نرم افزار، رایانش ابری، لوازم الکترونیکی مصرفی، خدمات آنلاین
بسیاری از مردم شرکت آلفابت را با نام قبلی آن، یعنی گوگل میشناسند. در سال 2015، لری پیج، یکی از بنیانگذاران گوگل، اعلام کرد که این شرکت فناوری اطلاعات به عنوان یک شرکت فناوری چندملیتی با گرایش به سمت کسب و کارهایی فراتر از موتور جستجو و سایر خدمات مرتبط با اینترنت، تغییر ساختار خواهد داد. امروزه، شرکت آلفابت عضوی از باشگاه یک تریلیون دلاریها است که شرکتهایی را که ارزش بازار آنها به تریلیون دلار رسیده شامل میشود. سهام شرکت آلفابت یکی از آن دسته سهامهایی است که سرمایه گذاران به دنبال آن هستند، زیرا این شرکت فناوری اطلاعات و غول دنیای فناوری همچنان به توسعه فناوریهای نوآورانه خود در شاخههای مختلف ادامه میدهد.
5. مایکروسافت
درآمد سالانه: 143.0 میلیارد دلار
سال تاسیس: 1975
دفتر مرکزی: ردموند، واشنگتن، ایالات متحده آمریکا
محصولات/خدمات فناوری اصلی: نرم افزار، لوازم الکترونیکی مصرفی، رایانش ابری
مایکروسافت بزرگترین شرکت نرم افزاری جهان است و بیشتر به خاطر سیستم عامل ویندوز و آفیس خود که بر روی نزدیک به یک میلیارد کامپیوتر در سراسر جهان نصب شدهاند، شناخته میشود. حتی کامپیوترهای غیر ویندوزی نیز از مجموعه محصولات آفیس که شامل Microsoft Word و Microsoft PowerPoint میشود، استفاده میکنند. همین دو محصول ویندوز و آفیس کافیست تا مایکروسافت سلطه کاملی بر بازار نرم افزار داشته باشد که البته این موفقیت نیز مدیون سالها تجربه در توسعه محصولاتی است که مصرف کنندگان به آنها نیاز دارند و روزانه به آنها وابسته هستند.
اما مایکروسافت این روزها چیزی فراتر از یک شرکت نرم افزاری صرف است. این شرکت فناوری روز به روز در راستای گسترش مجموعه محصولات خود تلاش میکند و اکنون در تولید لوازم الکترونیکی مصرفی از جمله بازیهای ویدیویی و همچنین محاسبات ابری نیز جایگاه بسیار خوبی در سطح جهان دارد.
6. هواوی
درآمد سالانه: 123.0 میلیارد دلار
سال تاسیس: 1987
دفتر مرکزی: شنژن، گوانگدونگ، چین
محصولات/خدمات فناوری اصلی: لوازم الکترونیکی مصرفی، فناوری ارتباطات از راه دور
هواوی به عنوان یک شرکت فناوری نسبتاً جوان، به سرعت در حال تبدیل شدن به یک رقیب سرسخت برای شرکتهای باسابقه حوزه فناوری، به ویژه در بخش لوازم الکترونیکی مصرفی است. این شرکت چینی در درجه اول به خاطر تولید گوشیهای هوشمند پیشرفته و در عین حال مقرون به صرفه خود که اکنون در سراسر جهان فروخته میشوند و رقیبی سرسخت برای محصولات اپل و سامسونگ هستند، شناخته میشود. هواوی همچنین یک تولید کننده عمده تجهیزات مخابراتی و ارائه دهنده بسیاری از خدمات مخابراتی است. به این ترتیب، این شرکت فناوری در حال حاضر تامینکننده تجهیزات جهانی برای ارتقاء استاندارد شبکه تلفن همراه جهان به استاندارد جدید فناوری 5G است (حداقل در کشورهایی که هواوی را به خاطر قرار گرفتن در لیست سیاه آمریکا تحریم نکردهاند).
7. Dell Technologies
درآمد سالانه: 92.2 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2016 (از طریق ادغام Dell و EMC Corporation)
دفتر مرکزی: راند راک، تگزاس، ایالات متحده آمریکا
محصولات/خدمات فناوری اصلی: لوازم الکترونیکی مصرفی، نرم افزار، رایانش ابری
Dell Technologies نتیجه ادغام Dell و EMC Corporation در سال 2016 است. اولی به خاطر تولید رایانههای شخصی و فناوریهای مرتبط با آن شناخته میشد، در حالی که دومی یکی از بهترین رازدارهای صنعت فناوری اطلاعات محسوب میشد. شرکت EMC پیش از پیوستن به Dell و ساخت شرکت بزرگتر Dell Technologies، در زمینه ذخیرهسازی دادهها و همچنین توسعه سخت افزارها و نرم افزارهای مدیریت داده فعالیت میکرد.
این شرکت فناوری مستقر در تگزاس هنوز هم عمدتاً در زمینه ساخت نوت بوکها و رایانههای شخصی فعالیت میکند، اما به واسطه ادغام شرکت EMC، به ارائه خدمات نرم افزاری، امنیت شبکه، خدمات امنیت اطلاعات و خدمات ذخیرهسازی ابری نیز میپردازد.
8. هیتاچی
درآمد سالانه: 89.4 میلیارد دلار
سال تاسیس: 1910
دفتر مرکزی: توکیو، ژاپن
محصولات/خدمات فناوری اصلی: فناوری مخابرات، سیستمهای اطلاعاتی
از قطعات خودرو و ماشین آلات ساختمانی گرفته تا رسانههای دیجیتال و مخابرات، هیتاچی خدمات فناوری را برای طیف گستردهای از صنایع مختلف ارائه میدهد. این شرکت ژاپنی با قدمت بیش از 100 سال، امروزه یکی از پردرآمدترین شرکتهای فناوری اطلاعات در جهان و بزرگترین شرکت این حوزه بدون سهم قابل توجه در بازار لوازم الکترونیکی مصرفی است. در حالی که عدم تولید لوازم الکترونیکی مصرفی به شهرت برند یک شرکت فناوری لطمه میزند، اما هیتاچی در دنیای تکنولوژی بسیار شناخته شده و ارزشمند است. استراتژیهای فناوری اطلاعات این شرکت بیشتر بر روی تنظیمات شرکتی متمرکز است و در این زمینه از فناوریهای پیشرفتهای مانند راهحلهای ابری و تجزیه و تحلیل دادههای بزرگ بهره میبرد. با توجه به گستردگی تجارت هیتاچی، جای تعجبی نیست که نام این شرکت را در بین ده شرکت بزرگ فناوری اطلاعات جهان میبینیم.
9. آی بی ام
درآمد سالانه: 77.1 میلیارد دلار
سال تاسیس: 1911
دفتر مرکزی: آرمونک، نیویورک، ایالات متحده آمریکا
محصولات/خدمات فناوری اصلی: هوش مصنوعی، زیرساخت فناوری اطلاعات، رایانش ابری
IBM که بیش از یک قرن پیش تأسیس شد، امروزه یکی از منحصر به فردترین، نوآورترین و البته هنوز هم یکی از بزرگترین شرکتهای فناوری در جهان است. این شرکت در بسیاری از زمینههای فناوری که به سرعت در حال رشد هستند، پیشتاز بوده و پتانسیلهای عظیمی برای آینده و در درجه اول در زمینه هوش مصنوعی (AI) دارد. به عنوان یکی از اولین شرکتهای فناوری اطلاعات در تاریخ، آی بی ام تا به امروز تولید کننده پیشرو در چندین بخش از زیرساختهای فناوری اطلاعات بوده است.
در حالی که درآمد آی بی ام برای سه ماهه دوم سال 2020 اندکی کاهش یافت، اما این شرکت همچنان به طور کلی در حال رشد است و از جمله به لطف منابع درآمدی جدیدتری مانند خدمات رایانش ابری، به پیشرفت خود ادامه میدهد.
10. سونی
درآمد سالانه: 76.0 میلیارد دلار
سال تاسیس: 1946
دفتر مرکزی: توکیو، ژاپن
محصولات/خدمات فناوری اصلی: لوازم الکترونیکی مصرفی، فناوری بهداشت، بیوتکنولوژی
سونی یکی دیگر از شرکتهای فناوری ژاپنی است که شهرت جهانی دارد. این شرکت یکی از پیشروترین تولید کنندگان لوازم الکترونیکی مصرفی بوده و دارای سهم بازار قابل توجهی در طیف گستردهای از محصولات است. به ویژه در زمینه بازیهای ویدیویی نقش بسیار پررنگی داشته و حاکم بلامنازع این صنعت شناخته میشود. البته، فعالیتهای سونی تنها به بازار لوازم مصرفی محدود نبوده و این شرکت اخیراً در بسیاری از صنایع دیگر که پتانسیل رشد زیادی در آینده دارند، به ویژه بخش فناوری سلامت و بیوتکنولوژی، سرمایهگذاری کرده است.
نظر شما در مورد شرکتهای این لیست چیست؟ آیا به نظرتان در سالهای آینده شاهد تغییر جایگاه این شرکتها خواهیم بود؟ نظرات خود را حتماً از طریق بخش کامنتها با ما و دیگر خوانندگان دیجی رو در میان بگذارید.
واو…هیتاچی هشتمه..چه جالب!