یکی از بزرگترین مزیتهای تکنولوژی در دنیای امروزی، آسان کردن دسترسی افراد دارای معلولیتهای مختلف به امکانات بهروز و به طور کلی آسانتر کردن زندگی آنهاست. به نظر میرسد با پیشرفت روزافزون و پرشتاب دنیای فناوری، این مزیت هرروز نیز پررنگتر شود.
«برین گیت 2» یک سیستم از الکترودهاست که عملا افکار را به متن ترجمه میکند. در آزمایشهای انجام شده توسط تیم برین گیت، این سیستم توانسته سه نفر که از گردن به پایین فلج بودند را قادر به استفاده از تبلتهای معمولی برای مرور اینترنت، پیام دادن به دوستان و گوش دادن به موزیک کند. این یافتهها در بهبود زندگی افراد معلول و یا کسانی که دارای بیماریهای نورولوژیک هستند، میتوانند بسیار چشمگیر باشند.
در برین گیت 2، میکرو الکترودهایی برروی مغز گذاشته میشوند که میتوانند سیگنالهای عصبی که در افراد سالم باعث تکان دادن اندامها میشوند را رمزگشایی کنند. این سیستم روی کورتکس حرکتی مغز که روی کنترل حرکت اثر دارد، پیاده میشود.
این ایمپلنت فعالیت عصبی مرتبط با قصد تکان دادن نشانگر روی صفحه را دریافت میکند، آن را پس از رمزگشایی به یک موس مجازی که به صورت بی سیم با تبلت جفت شده میفرستد، و آن موس هم روی تبلت حرکت میکنند. با همین روش، شرکتکنندگان قادر بودند کارهای دیجیتالی معمول، همانند مرور وب و پلی کردن موسیقی را فقط با افکار خود انجام دهند. یکی از آنها حتی توانست پیانو بنوازد و بیان داشت که توانسته بسیار خوب با این تبلت ارتباط برقرار کند.
البته این فناوری چندان جدید نیست و چندسالی هست که محققان در آن پیشرفتهایی حاصل کردهاند. نکتهی جالب توجه راجع به برین گیت 2 این بوده که کاربران میتوانند یک دستگاه کاملا عادی که برای افراد معلول طراحی نشده را مورد استفاده قرار دهند. این یافتهها نشان میدهند که تکنولوژی بیشک میتواند استقلال و ارتباط کسانی را که کنترل محدودی دارند، بدون نیاز به تجهیزات گرانقیمت، روز به روز بهبود ببخشد.