آیا تابهحال خواستید چیز جدیدی را یاد بگیرید اما فرض را بر این گرفتید که آن چیز جدید بهکلی تلاش احتیاج دارد، شما برای یادگیری سنتان بالا رفته و یا اینکه آن کار خیلی دشوار است؟ بسیاری از افراد دوست دارند زبان جدیدی را صحبت کنند یا یک آلت موسیقی را بنوازند، اما فکر میکنند که زمان یادگیری این چیزها وقتی بوده که خیلی جوانتر بودهاند.
یادگیری چیزهای جدید گاهی اوقات میتواند سخت باشد اما خوب است که با افزایش سن ذهنتان را به چالش بکشید. خوشبختانه کلی راهنمایی و ترفند وجود دارد که میتواند این پروسه را برای شما آسانتر و مؤثرتر بکند.فرقی نمیکند که شما دارید فیزیک کوانتوم یاد میگیرید، یک زبان جدید یاد میگیرید، یا نحوهی انجام دادن CPR ؛ محققین یک سری راهکار و راهنمایی و استراتژی کشف کردهاند که به شما کمک میکند آسانتر و مؤثرتر در مسیر یادگیری از ابتدا تا به انتها حرکت کنید. در ادامه با بررسی آنها با دیجیرو همراه باشید.
۱_ درست تمرین کنید
گفته میشود که تمرین کردن عالی است، اما یافتههای اخیر نشان میدهند که تمرین درست و مناسب است که باعث حرفهای شدن میشود. بااینکه فاکتورهایی مانند استعداد ذاتی، آیکیو و انگیزه هم نقش مهمی در اینکه یک فرد چقدر خوب یک مهارت را یاد گرفته و بعداً اجرا میکند نقش دارند اما متخصصین بر سر این موضوع توافق دارند که تمرین مهمترین نقش حیاتیای در پروسهی یادگیری دارد.
خب چه نوع تمرینی بهتر از همه است ؟ بااینکه روان شناسان همچنان در حال یافتن این هستند که کدام رویکردهای تمرینی باعث به ارمغان آوردن بیشترین موفقیت در شرایط مختلف میشود، مطالعات نشان دادهاند که اکتشاف و کاوش در مراحل اولیهی یادگیری امری ضروری است.بنابراین اگر شما یک زبان جدید یاد میگیرید شروع کردن با صداها، گرامر، الفبا و دیگر المانهای اولیه ممکن است به شما کمک کند که بعدتر شیواتر و روانتر صحبت کنید وقتی هم در حال بازی یک بازی ویدئویی جدید هستید، وقت گذاشتن برای آشنایی با محیط بازی و یادگیری قوانین میتواند به پیشبرد و امتیاز بیشتر گرفتن شما کمک کند.
۲_ چرت بزنید
اولین کاری که بعد از یادگیری یک چیز جدید باید انجام دهید چیست ؟ طبق گفتهی یک سری از محققان جواب چرت زدن است. به مدتی طولانی متخصصین بر این باور بودهاند که یکی از وظایف اصلی خواب تقویت اطلاعاتی است که در طول روز یاد گرفتهایم و مطالعات اخیر هم از این ایده که خوابیدن پس از یادگیری میتواند یادگیری را بهبود ببخشد را حمایت کردهاند.
یک مطالعه دریافت که خوابیدن درواقع باعث تغییرات فیزیکی در مغز میشود. پس دفعهی بعد که بعد از یک کلاس بعدازظهر یا ظهر خوابتان برد احساس گناه نداشته باشید. نهتنها این چرت برای شما خوب است، بلکه به قوی کردن اطلاعات در حافظهتان هم کمک میکند.
۳_ در زمان درست مطالعه کنید
بدنهای ما هم ساعت درونی خود را دارند که تحت عنوان ریتم شبانهروزی شناختهشده و چرخهی خوابوبیداری و سطوح انرژی را در طول شبانهروز کنترل میکنند. درحالیکه زمانهای مناسب برای تقویت فیزیکی ۱۱ صبح و ۷ بعدازظهر است زمانهای مناسب برای تقویت ذهنی و به اوج رسیدن هوشیاری ۹صبح و ۹ شب است پس عاقلانهتر این است که زمانهایی که ذهنتان تیزتر و آمادهتر است مطالعه کنید.
نتایج تحقیقات در این زمینه نشان میدهد که زمان ایده آل برای بهبود و تقویت حافظه کمی قبل از خواب است.
۴_خودتان را امتحان کنید
در سالهای اخیر بحث و گفتمانهای بسیاری در محافل سیاسی و آموزشی مبنی بر اهمیت امتحان بوده است اما محققین دریافتهاند که امتحان کردن میتواند چیزی بیش از ارزیابی آنچه که می دانید باشد. درواقع امتحان میتواند یکی از بهترین راههای یادگیری باشد.
مطالعات نشان میدهند که افرادی که مطالعه کردهاند و پس از آن در آن زمینه سنجیده شدهاند در درازمدت بهتر میتوانند آنچه که یاد گرفتهاند را به خاطر بیاورند.پس دفعهی بعد که خواستید یک سری اطلاعات را حفظ کرده یا یک موضوع چالشبرانگیز را بخوانید کمی زمان صرف امتحان گرفتن از خودتان بکنید
۵_در طی زمان یاد بگیرید
وقتی سعی دارید مهارت جدیدی را مانند گیتار زدن یا اسپانیایی صحبت کردن یاد بگیرید گاهی اوقات جلسات آموزش کوتاهمدت را دنبال میکنید. بهجای یادگیری همهچیز به یک باره متخصصین پیشنهاد میکنند که در طی یک بازه زمانی طولانیتر این کار را انجام دهید.
نکتهی عالی این رویکرد این است که اغلب به افراد کمک میکند تا به اهدافشان در یادگیری آن مهارت جدید پایبند باشند؛ یعنی بهجای اینکه هر شب یک ساعت یا دو ساعت بنشینند و لغت و صرف افعال حفظ کنند میتوانند روزانه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه مطالعهای خلاصه و کوتاه از مسئله داشته باشند. اینجوری نهتنها راحتتر وقت میکنید بلکه در طی زمان هم بیشتر یاد گرفته و هم بیشتر مشتاق و پایبند میشوید.
بسیار عالی بود اما یادگیری نیاز به پیش نیاز های دیگری هم دارد بنا به بدن خودتان برایش تصمیم بگیرید