دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، فرمان اجرایی بر علیه شبکههای اجتماعی امضا کرد. این اتفاق پس از آن رخ میدهد که توییتر دو مورد از توییتهای اخیر وی را مورد واقعیتسنجی قرار داده و آنها را “به طور بالقوه گمراه کننده” خوانده بود. ترامپ پیش از امضای این دستور گفت كه این اقدام را برای “دفاع از آزادی بیان که در این برهه زمانی با یكی از جدیترین خطرات در طول تاریخ آمریكا روبرو است” انجام میدهد.
به ادعای رئیس جمهور آمریکا:
تعداد کمی از رسانههای اجتماعی به شکل انحصاری بخش بزرگی از ارتباطات عمومی و خصوصی ایالات متحده را کنترل میکنند. این شرکتها از قدرت بدون نظارتی برای سانسور، محدود کردن، ویرایش، پنهان کردن و هر نوع اقدام مداخلهگرانه دیگری در زمینه ارتباط شهروندان با مخاطبان عام، برخوردار هستند.
ترامپ با امضای این فرمان اجرایی میخواهد قدرت نظارتی دولت و مقامات قضایی بر روی شبکههای اجتماعی را افزایش دهد و برای این کار قصد دارد بخشی از قانون ارتباطات آمریکا را که در سال 1996 تصویب شده بود، مورد بررسی و تفسیر مجدد قرار دهد. بر اساس قانون اساسی ایالات متحده، وبسایتها و شرکتهای فناوری که به عنوان یک پلتفرم برای نشر آثار و نظرات دیگران عمل میکنند، از دعاوی حقوقی مصون هستند و خود ناشران باید جوابگوی اتهامات احتمالی باشند.
البته دونالد ترامپ در این مسیر باید نظر مثبت کنگره آمریکا را هم جلب کند و به تنهایی بعید است بتوانید کار زیادی از پیش ببرد. اما به هر حال، انتقادات زیادی از همین حالا متوجه رئیس جمهوری آمریکا شده و بسیاری معتقدند در صورت عملی شدن فرمان ترامپ، حقوق اولیه شرکتهای خصوصی فناوری مورد تعرض قرار خواهد گرفت.