بیژن زنگنه وزیر نفت ایران به توئیتر پیوست تا محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات باز هم دغدغه رفع فیلتر توئیتر را بیان کند و کمپین رفع فیلتر توئیتر در میان مسئولان راهاندازی شود.
تاکنون ۱۳ مسئول شامل معاون رئیس جمهوری، وزیر و نماینده مجلس خواستار رفع فیلتر توئیتر شدهاند و باید دید تصمیم دبیر و رئیس کمیته فیلترینگ برای بیان این موضوع در جلسه به کجا میرسد. در حالی که این درخواست بیش از ۳ ماه است که از سمت مسئولان بارها بیان شده است.
زنگنه به توئیتر پیوست
ترکیب مسئولان کشور و مقامات دولتی در توئیتر با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت کاملتر شد تا عزم مسئولان اجرایی و قانونگذار بیش از پیش برای رفع توئیتر جدی شود.
وزیر ارتباطات درخواست رفع فیلتر را یادآوری کرد
پس از ورود بیژن زنگنه به توئیتر، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با ارسال توئیت، ضمن اعلام حضور وزیرنفت در این شبکه اجتماعی، باز هم درخواست ۶ وزیر و ۲ نماینده عضو کمیته فیلترینگ برای تصمیمگیری رفع فیلتر توئیتر در این کمیته را دوباره گوشزد کرد. کاری که چند ماهی است صورت گرفته اما دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه(کمیته فیلترینگ) و دادستان کشور به عنوان رئیس این کمیته با اعمال نظر شخصی خود و قوهقضائیه از این کار سرباز زده و هنوز هم جلسهای با این موضوع در کارگروه تشکیل نشده است.
ابتکار به کمپین رفع توئیتر پیوست
در این میان معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده فرصت را مناسب دید و در توئیتی ضمن تبریک به وزیر نفت برای حضور در توئیتر، از آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخواست کرد که نام او را به ۶ وزیر و ۲ نماینده خواهان رفع فیلتر توئیتر در ایران اضافه کرد.
۱۳ مسئول حامی کمپین رفع فیلتر توئیتر
در پی این اقدام، ابتکار مسئولان و نمایندگانی چون شهیندخت مولاوردی، حجت نظری، الیاس حضرتی و سید فرید موسوی نیز از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخواست کردند که نام آنها را به جمع یک معاون رئیس جمهور، ۶ وزیر و ۲ نماینده خواهان رفع فیلتر توئیتر اضافه کند.
مقاومت قوهقضائیه در برابر اجرای قانون
جالب اینجاست که بیشتر اعضای کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه(کمیته فلیترینگ) یعنی ۶ وزیر و ۲ نماینده مجلس عضو از تعداد ۱۲ عضو کمیته فیلترینگ خواستار رفع فیلتر توئیتر شدهاند ولی با اعمال نظر شخصی رئیس و دبیر این کارگروه هماکنون این موضوع مسکوت مانده و مقامات قوهقضائیه در مقابل اجرای درست قانون ایستادگی میکنند.
ترکیب کمیته فیلترینگ
کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه بر اساس ماده 22 قانون جرائم رایانه ای تشکیل و مسئولیت نظارت بر فضای مجازی و پالایش تارنماهای حاوی محتوای مجرمانه و رسیدگی به شکایات مردمی را به عهده دارد.
اعضای این کارگروه عبارتند از:
- ۱) دادستان کل کشور (رئیس کارگروه)
- ۲) وزیر یا نماینده ی وزیر اطلاعات
- ۳) وزیر یا نماینده ی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
- ۴) وزیر یا نماینده ی وزیر دادگستری
- ۵) وزیر یا نماینده ی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
- ۶) وزیر یا نماینده ی وزیر علوم تحقیقات و فناوری
- ۷) وزیر یا نماینده ی وزیر آموزش و پرورش
- ۸) فرمانده نیروی انتظامی
- ۹) یک نفر خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
- ۱۰) یک نفر از نمایندگان عضو کمیسیون قضائی و حقوقی به انتخاب این کمیسیون به تائید مجلس شورای اسلامی
- ۱۱) رئیس سازمان تبلیغات اسلامی
- ۱۲) رئیس سازمان صدا و سیما