دولت آمریكا قصد دارد محدودیت های جدیدی علیه هواوی در زمینه فروش تراشهها و سایر قطعات مهم و اساسی اعمال کند و همین امر دور دیگری از لابیگری شدید شرکتهای فناوری را موجب شده است. براساس خبرهای بدست آمده از نشریه بلومبرگ نیوز، انجمنهای صنفی در هفتههای اخیر به نمایندگی از شرکتهای تراشهسازی، شرکت های نرم افزاری و تولیدکنندگان ایالات متحده به وزیر بازرگانی ویلبر راس نامهای نوشته و مخالفت خود با این تغییرات را اعلام کردهاند. با دیجی رو همراه باشید.
با استناد به قوانینی که توانایی دولت برای کاهش دادن صادرات را محدود میکند، برخی شرکتهای آمریکایی حتی پس از قرار گرفتن هواوی در لیست سیاه به فروش قطعات به این شرکت ادامه دادهاند. طبق این قوانین در صورتی که 75 درصد کار در خارج از کشور انجام شود، شرکتها اجازه فروش برخی قطعات به هواوی را دارند.
در صورتی که شرکتها ثابت کنند 75 درصد کار برای ساخت قطعات در خارج از کشور انجام شده است، از برخی معافیتها در زمینهی محدودیت فروش محصولات به هواوی برخوردار خواهند بود. در حال حاضر، به گفته منابع آشنا با این موضوع، دولت امریکا در نظر دارد این محدودیت را به 90 درصد افزایش داده و لیست محصولات را هم گسترش دهد. این تغییرات از ماه ژانویه 2020 اعمال خواهد شد. بدیهی است که این اتفاق ضربه بیشتری به هواوی خواهد زد و باعث کاهش حضور این شرکت در بازارهای جهانی خواهد شد.
شرکتهای فناوری ایالات متحده پیش از این هم تلاش کردند ضمن حفظ دسترسی به بازار چین، بزرگترین بازار جهان، از قانون اعمال شده پیروی کنند. دولت چین هم تهدید کرده علیه شرکتهایی که پشتیبانی از هواوی را متوقف میکنند اقدامی تلافی جویانه انجام خواهد داد و در نتیجه در صورت اعمال محدودیتهای جدید اوضاع بسیار آشفته تر از قبل خواهد شد. در ماه نوامبر سال جاری، وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد برخی درخواستهای مربوط به صدور مجوز برای همکاری با هواوی را تایید و پذیرفته و برخی دیگر را رد کرده است. مایکروسافت از آن دست شرکتهایی است که توانست مجوز دریافت کند. البته مشخص نیست کدام شرکتهای دیگر نیز تاییدیه گرفتهاند و این تصمیمات بر چه مبنایی اتخاذ شده است.