امروزه خیلیها گوشت را به عنوان مادهی جدانشدنیای از غذا و وعدههای غذایی میدانند، اما بسیاری نیز گیاهخواری را در پیش میگیرند. در این روزها که خیلیها به مد چشم دارند، خیلیها حتی رژیم غذاییشان را بر مبنای مد انتخاب میکنند! اما خب باید پذیرفت که هر دو رژیم مزایا و معایب خودش را دارد. از همین رو در ادامه با ۱۶ دانستنی دربارهی گیاهخواری با دیجی رو همراه باشید.
۱. چندین مطالعه و بررسی نشان دادهاند که رژیم غذایی گیاهی، متابولیسم بدن را افزایش داده و باعث میشود بدن ۱۶٪ سریعتر کالری بسوزاند.
۲. شماری از تحقیقات بر سر این موضوع بحث میکنند که با اینکه بدن انسان میتواند گوشت را هضم کند، اما در واقع برای گیاهخواری طراحی شده است.
۳. اولین جامعهی گیاهخواران نخستین بار در سال ۱۸۴۷ در انگلستان تشکیل شد. هدف این جامعه این بود که به مردم یاد بدهد بدون خوردن گوشت هم میتوان سالم و سلامت ماند.
۴. آمریکاییها بیشتر از تمامی کشورها در دنیا گوشت مصرف میکنند. بهطور متوسط آنها سالانه حدود ۲۲۲ هزار پوند گوشت مصرف میکنند.(بهجز غذاهای دریایی)
۵. انواع مختلفی از رژیمهای گیاهخواری وجود دارد. سخت گیرترین آنها Vegan نام دارد که نه تنها از گوشت بلکه از خوردن تمام محصولات حیوانی اجتناب میکنند. مثلاً حتی بر سر خوردن عسل هم بحث و جدل وجود دارد.
۶. ریشهی گیاهخواری به هند باز میگردد. تقریباً حدود ۷۰٪ از گیاهخواران دنیا هندی هستند.
۷. یک مطالعهی انجام شده در انگلستان بر این باور است که هرچه آی کیوی شخصی بالاتر باشد، احتمال گیاهخوار شدن او بیشتر است.
۸. گیاهخواران فقط کمی جذب پروتئین کمتری نسبت به گوشت خواران دارند. مطالعات مختلفی در سراسر دنیا نشان دادهاند که گیاهخوارن هم اگر از منابع گیاهی مناسب و متفاوت استفاده کنند میزان پروتئین کافیای بهدست میآورند.
۹. گیاهخوارن معمولاً به دلایل اخلاقی از خوردن گوشت اجتناب میکنند، زیرا که این کار را نوعی ظلم و ستم نسبت به حیوانات میدانند.
۱۰. انجمن رژیم غذایی آمریکا بر این باور است که رژیم غذایی گیاهخواری سالمتر از رژیم غذایی گوشت خواری است. آنها اشاره کردهاند که گیاهخوارن شاخص تودهی بدنی کمتری دارند، کمتر دچار مرگ و میر بر اثر بیماریهای قلبی میشوند، سطح کلسترول خون کمتری دارند و کمتر به دیابت نوع ۲، سرطانهای رودهی بزرگ و پروستات مبتلا میشوند.
۱۱. افراد به دلایل مختلفی از جمله دلایل اخلاقی، سلامتی، سیاسی، زیست محیطی، فرهنگی، زیبایی و اقتصادی گیاهخوار میشوند.
۱۲. میوه خواران کسانی هستند که فقط میوه، آجیل، دانهها و دیگر قسمتهای گیاه را که میتوان بدون از بین بردن گیاه مصرف کرد میخورند.
۱۳. در هر ساعت ۵۰۰ هزار حیوان به منظور استفادهی خوراکی در آمریکا کشته میشوند.
۱۴. لئوناردو داوینچی بر این باور بود که خدا حقی به انسانها راجع به خوردن گوشت دیگر حیوانات نداده است.
۱۵. بنجامین فرانکلین از اولین گیاهخواران آمریکا بود ( با اینکه بعداً دوباره گوشتخوار شد). وی در سال ۱۷۷۰ توفو را به آمریکا معرفی کرد.
۱۶. لئو تولستوی گیاهخوار شد، چون مخالف ظلم و ستم علیه حیوانات بود. او ادعا میکند که گوشتخواری مسئلهای غیر ضروری است و منجر به احساسات حیوانی و تحریک انسان میشود.
نظر شما در مورد گیاهخواری چیست؟ گوشت یا گیاه؟