«این چیه؟ چقدر بزرگه!»
شغل من نقد گوشیهای هوشمند است و معمولاً هر چند هفته یک گوشی عوض میکنم تا بتوانم با کاراییشان آشنا شوم، اما این واکنش نامزدم برایم خیلی عجیب بود، وقتی که آیفون سایز پلاس را دید و جملهي بالا را بر زبان آورد.
آیفون سایز پلاس گوشی بزرگی است و برای افرادی که تا به حال با چنین دستگاههایی کار نکردهاند میتواند شگفتیآور باشد.
و با این حال افراد بیشتر و بیشتری این آیفون سایز بزرگ را میخرند. در گزارش درآمدی اخیر اپل نیز «تیم کوک» مدیر عامل اجرایی این کمپانی اعلام کرد که نسبت خرید آیفونهای سایز پلاس نسبت با آیفونهای معمولی در سری 7 این گوشیهای هوشمند افزایش پیدا کرده است. با این که آیفون کوچکتر هنوز بیشترین محبوبیت را بین کاربران دارد آیفون 7 پلاس نیز در حال جذب مشتریهای بیشتری است (اپل اعلام نمیکند که دقیقاً چند دستگاه آیفون پلاس و آیفون معمولی فروخته است و دلیل آن نیز این است که فکر میکند رقیبانش میتوانند از این اطلاعات استفاده کنند).
اما آن چه چیزی است که باعث میشود مصرفکنندگان با وجود شوکبرانگیز بودن سایز بزرگ این گوشی جذب آن شوند.
اگر به این حقیقت توجه کنیم که طراحی گوشی آیفون از دو سال پیش و بعد از آیفون 6 تغییر چندانی نکرده است و این نکته را نیز در نظر داشته باشیم که نه عمر باتری و نه عملکرد روزانهی آیفون 7 نسبت به عضو قبلی خانوادهی خود بهبود چشمگیری نداشته است، شاید بتوان این نتیجهگیری منطقی را داشت که این دوربین آیفون 7 پلاس است که کاربران را جذب این گوشی میکند.
همین حالا نیز میدانیم که کاربران زیادی هستند که از آیفون خود به عنوان ابزار اصلی عکاسیشان استفاده میکنند. خبر جدیدی نیست: در سال 2010 گوشی آیفون 4 محبوبترین دوربین در شبکهی اجتماعی Flickr بود و از آن زمان تا به حال و با عرضهی نسخههای جدید آیفون نیز، گوشیهای هوشمند اپل توانستهاند جایگاه خود را حفظ کنند.
چیزی که جدید است این است که با پختهتر شدن بسیاری از امکانات دیگر آیفون، این بهبود همیشگی دوربینهای آیفون بوده که توانسته آمار فروش این گوشی هوشمند را بالا نگاه دارد. شاید کمی دیر به این نتیجه رسیده باشیم اما دیگر وقتش است که به اپل نه به عنوان یک کمپانی سازندهی گوشیهای هوشمند یا کامپیوترهای شخصی نگاه کنیم بلکه این کمپانی را به عنوان یک کمپانی سازندهی دوربینهای خوب در نظر داشته باشیم.
اگر بخواهیم کمی در بحث دوربین گوشیهای آیفون اپل عمیقتر شویم میتوانیم چند حیطهی خاص را در نظر بیاوریم که باعث جلو بودن اپل در این رقابت با حریفانش شده است. همچنین میتوانیم از دوربین دوگانهي آیفون 7 پلاس نام ببریم که دستاورد تکنولوژیک مهمی است و از طرف دیگر در هیچ گوشی دیگری نظیر آن را شاهد نیستیم.
اگر از لحاظ تاریخی بخواهیم بگوییم، آیفونهای اپل به گفتهی بسیاری از متخصصان بهترین کیفیت ضبط تصاویر ویدویی را در اختیار کاربران قرار گذاشتهاند و در حال حاضر نیز به خوبی به این کار ادامه میدهند. قابلیت ضبط تصاویر ویدویی با کیفیت 4K در مقایسه با دیگر کمپانیها کمی دیرتر در آیفونهای اپل پیدا شد، اما زمانی هم که عرضه شد اولین دوربینی بود که میتوانست بدون محدودیت زمانی چنین ویدیوهایی را ضبط کند و از طرف دیگر نیز آیفون 6 اس اولین گوشی هوشمندی بود که میتوانست تا دو ویدیوی 4K را در اپ iMovie به صورت همزمان ویرایش کند. شاید جملهي بعدیمان برایتان کمی شوکه کننده باشد اما حتی در بهترین گوشیهای اندرویدی 2017 نیز هنوز قابلیت ویرایش تصاویر ویدویی 4K وجود ندارد.
اپل برای مدتها نیز پیشروی تکنولوژی تثبیت تصویر هنگام ضبط تصاویر ویدویی بوده است. تثبیتکنندهی الکترونیکی این کمپانی نتایج بسیار خوبی را در اختیار کاربر قرار میدهد، چیزی که معمولاً نادیده گرفته میشود اما در حقیقت تاثیر بسیار زیادی روی کیفیت نهایی ویدوی ضبط شده خواهد داشت.
و بعد از اینها به سراغ دوربین دوگانهي آیفون 7 پلاس میرویم. بعضی از متخصصان بر این عقیدهاند که در حال حاضر دوربین دوگانهی آیفون 7 پلاس بیشترین فشار پردازشی را بر چیپ سری A10 آیفون وارد میکند، فشار پردازشیای که این چیپ را به مرزهای تواناییش میبرد. عکسبرداری توام، نوآوری اپل با این دوربین دوگانه است که به گوشی اجازه میدهد دو تصویر دریافتی از دو دوربین گوشی را با یکدیگر ترکیب کند تا به وضوح و جزئیات بیشتر و همچنین کیفیتی بهتر در مرکز تصویر دست پیدا کند، قابلیتی که کاربران زیادی مشتاق استفاده از آن هستند.
همچنین جالب است که اپل چندین ماه بعد از عرضهي آیفون 7 پلاس قابلیت عکسبرداری در حالت پرتره را به دوربین گوشی هوشمند خود اضافه کرد. زمانبندی این اتفاق نشان میدهد که این دوربین دوگانه چالش و نوآوری بزرگی برای این شرکت بوده است و این پردازندهي جدید A10 این کمپانی بود که توانست این تکنولوژی را امکانپذیر کند.
برخلاف دیگر کمپانيهایی که قابلیت تار کردن پسزمینه را به دوربینهای خود اضافه کردند (میتوانیم از نکسوس و هوآوی در این زمینه نام ببریم)، هیچ کمپانی دیگری منابع زیادی در زمینهي بهبود تکنولوژی دوربین گوشیهای خود صرف نکرده است که نتیجهي آن نیز واضح است. هیچ گوشی دیگری نمیتواند به توانایی آیفون در تشخیص درست لبهها و نتایج شگفتانگیر این گوشی در حالت عکسبرداری پرتره حتی نزدیک شود. در بررسیمان متوجه شدیم که حالت پرترهي اپل در مقایسه با حالت تار شدن پسزمینه در لنز گوگل بسیار بهتر عمل میکند و البته که اپل اولین کمپانیای نبود که در این زمینه تلاش کرد اما به بهترین نتیجه در این زمینه دست پیدا کرد.
و آخر از همه این که دوربین آیفون تنها قابلیتی از این گوشی است که کمپین تبلیغاتی منحصر به فرد خود را دارد و گرچه سالها از شروع آن میگذرد هنوز نیز فعال است، در Shot on iPhone ویدیوهای کوتاه جالبی از کاربران گوشیهای آیفون به اشتراک گذاشته میشود.
همهي اینها ما را بیشتر از هر وقت دیگری متقاعد میکند که اپل بیش از هر چیز دیگری «کمپانیای دوربین محور» است. این مقاله را نیز همینجا با نقل قول بسیار جالبی از رئیس بخش بازاریابی اپل «فیل چیلر» در حدود دو سال پیش به پایان میرسانیم.
مصاحبهکننده:
آیا اپل را به عنوان یکی از کمپانیهای پیشروی دوربین محور در جهان در نظر دارید؟
فیل چیلر:
پیشروترین کمپانی دوربین محور در جهان.