اگر به دنبال یک رایانه جدید هستید کروم بوک را میتوان به عنوان یکی از گزینهها برای خرید در نظر گرفت. آنها از بیرون شبیه لپ تاپ هستند اما وقتی وارد سیستم شوید چیزی کاملاً متفاوت را تجربه خواهید کرد. اما کروم بوک چیست و چه تفاوتهایی با لپ تاپ دارد؟ با دیجی رو همراه باشید.
کروم بوک چیست؟
کروم بوک ها لپ تاپهایی هستند که سیستم عامل کروم را به جای ویندوز یا مک او اس معمول اجرا میکنند و سیستم عامل کروم سادگی یک افزونه از مرورگر گوگل کروم است. به طور خلاصه، کروم بوک لپ تاپی است که مرورگر گوگل کروم را اجرا میکند.
از آنجایی که این دستگاه سیستم عامل کروم را اجرا میکند نمیتوانید برنامه های ویندوز یا مک را روی آن نصب کنید. با این وجود، میتوانید افزونههای کروم یا برنامههای اندروید را نصب کنید تا عملکرد آن را گسترش دهید. بسیاری از کروم بوک های جدیدتر نیز با قابلیت پشتیبانی از برنامههای لینوکس همراه هستند و مانند لپ تاپ سنتی شما عمل میکنند.
کروم بوک نسبت به لپ تاپ های سنتی قیمت ارزانتری دارد. از آنجایی که کروم بوک ها بیشتر به فضای ذخیره سازی ابری تکیه میکنند دیگر نیازی به هارد دیسکهای بزرگ ندارند. سرعت بالای بارگذاری سیستم عامل آنها به قطعات عالی برای کارآمد بودن نیاز ندارد. این دو ویژگی قیمتها را پایین نگه داشته و عملکرد را بالا میبرد.
مشخصات کلی کروم بوکها
در مجموع، کروم بوک ها کمی کوچکتر از لپ تاپ های سنتی هستند. اندازه صفحه نمایش کروم بوکهای موجود حداکثر 12.3 اینچ بوده اما بیشتر آنها 11.6 اینچ دارند. چند تولیدکننده کروم بوک نیز وجود دارد که کروم بوک های 14 یا 15 اینچی تولید میکنند اما تعداد آنها بسیار کم است.
این کروم بوک ها معمولا رم 4 گیگابایتی دارند و برخی از مدلها دارای 8 گیگابایت و حتی 16 گیگابایت رم هستند. اگر کار چندانی نمیخواهید با دستگاه انجام دهید رم 4 گیگابایت کافی خواهد بود. بیشتر نمایشگرها رزولوشن 768 × 1366 پیکسل دارند که بهترین رزولوشن برای خواندن و نوشتن است. اما اگر میخواهید صفحه نمایشی با تصاویر، ویدیوها و گرافیک بهتر و درخشانتر داشته باشید میتوانید یک مدل با صفحه نمایش فول اچ دی (رزولوشن 1080×1920 پیکسل) دریافت کنید.
حافظه داخلی
کروم بوک ها فضای ذخیره سازی زیادی در پردازنده ندارند – به همین دلیل نسبت به لپ تاپ قیمت ارزانتری دارند. در اکثر مدلها 32 گیگابایت فضای ذخیرهسازی وجود دارد، اما برخی از آنها حافظه 64 گیگابایتی و حتی 512 گیگابایت دارند. به جای پرداخت هزینه بیشتر برای افزایش حافظه داخلی، میتوانید به راحتی حافظه کروم بوک خود را با یک کارت اس دی یا یک هارد اکسترنال جداگانه افزایش دهید. همچنین برای اولین سال پس از خرید کروم 100 گیگابایت فضای ذخیره سازی گوگل درایو به صورت رایگان دریافت میکنید. پس از پایان سال گوگل درایو به همان فضای ذخیرهسازی 15 گیگابایت معمولی باز میگردد، بنابراین اگر از فضای ذخیره سازی زیادی استفاده میکنید به فکر یک طرح بکاپ باشید.
امنیت کروم بوک
یکی از ویژگیهای امنیتی برتر کرومبوکها به نسبت دیگر دستگاهها چیزی به نام جعبه شنی یا sandboxing است. در حالی که شما، همه منابع به اشتراکگذاری فرایندهای خود را در یک لپ تاپ معمولی در اختیار دارید در یک کروم بوک هر برنامه و هر تب در مرورگر، منابع خاص خود را دارند. بنابراین اگر بدافزار یا تهدید دیگری بخواهد امنیت کروم بوک را به خطر بیندازد، در جعبه شنی یا Sandboxing گیر میافتد و نمیتواند در سایر قسمتهای رایانه نفوذ و گسترش پیدا کند. وقتی آن برنامه را می بندید داده حذف شده و تهدید از بین میرود.
کارهایی که میتوانید در کروم بوک انجام دهید
با هیاهوی اخیر برنامههای مبتنی بر وب و ورود برنامههای کروم بوک و برنامههای اندرویدی، کمتر کاری است که نتوانید با این دستگاه انجام دهید. به عنوان مثال، اگرچه شما نمیتوانید نسخه دسکتاپ مایکروسافت آفیس را روی کروم بوک نصب و راه اندازی کنید اما میتوانید از گوگل آفیس سوئیتز یا مایکروسافت آفیس آنلاین استفاده کنید یا نسخه اندروید مایکروسافت آفیس را نصب کنید. کروم بوکهایی که از برنامه های لینوکس پشتیبانی میکنند حتی میتوانند جایگزین مایکروسافت آفیس مانند LibreOffice را نصب کنند.
کروم بوکها کاملاً به اتصال به اینترنت وابسته نیستند. بیش از 200 برنامه کروم وجود دارد که میتوانید به صورت آفلاین به آنها دسترسی داشته باشید و بسیاری از برنامه های اندروید نیز بدون اتصال به اینترنت کار میکنند. دفعه بعد که دستگاه به اینترنت متصل میشود برنامه های آفلاین کارهای شما را به طور خودکار ذخیره و آن را در فضای ابری آپلود میکنند.
چرا باید یک کروم بوک را امتحان کرد؟
- کروم بوکها عمر باتری بالایی دارند. به طور متوسط با یک بار شارژ تا نه ساعت میتوانید با کرومبوک بی وقفه کار کنید.
- زمان راهاندازی دستگاه تنها حدود پنج تا پانزده ثانیه طول میکشد.
- کرومبوکها با دوام هستند. ممکن است از دستتان بیفتند اما هیچ آسیبی نبینند چیزی که ممکن است در رایانه های دیگر کمتر ببینید و بعضی دیگر حتی ضد آب هستند.
- کرومبوکها قیمت مناسبی دارند. میتوانید یک کروم بوک مقرون به صرفه خیلی خوب را با مبلغ 200 دلار دریافت کنید. از طرفی دیگر، میتوانید یکی از بهترین کرومبوکها را با قیمت 500 دلار خریداری کنید.
- اگر کروم بوک شما خراب شود و دیگر کار نکند با ورود به سیستم میتوانید به همه برنامهها، تنظیمات و اسناد خود در یک کروم بوک جدید دسترسی پیدا کنید و در نتیجه لازم نیست برای دانلود و نصب مجدد همه موارد دستگاه قدیمی خود، وقتتان را تلف کنید.
- به روز رسانی راحت است. سیستم عامل هر بار که دستگاه راهاندازی و در پس زمینه اجرا میشود به روز رسانی میشود. کرومبوکها هنگام نصب به روزرسانیها، کامپیوتر شما را مانند بسیاری از لپ تاپ های سنتی به گرو نمیگیرند.
کرومبوک برای چه کسانی مناسب نیست؟
اگر روی یک نرم افزار ویندوز یا مک کار میکنید که نسخه آنلاین یا جایگزین آن وجود ندارد یا اگر یک گیمر حرفهای هستید بهتر است به یک لپ تاپ سنتی بچسبید. با این حال، گیمرها باید بدانند که پلتفرم جدید گوگل برای گیمینگ، سرویس بازی Stadia Streaming، در سال 2019 منتشر میشود و گوگل ادعا میکند که قادر به پخش بازی های AAA از جمله Assassin Creed و Doom برای کرومبوکها است. علاوه بر این، بازی های زیادی نیز برای بوک وجود دارد که میتوانید آنها را بازی کنید.
اگر به دنبال دستگاهی هستید که بیشتر برای مرور وب، ارسال ایمیل، کار با برنامههای آنلاین و تماشای فیلم در یوتیوب از آن استفاده کنید کروم بوک میتواند گزینهی مناسبی برای شما باشد چرا که آنها به اندازه یک لپ تاپ سنتی قیمت بالایی ندارند، قابل حمل هستند و راهاندازی و کار با آنها راحت و سریع است.
ازکجا بخریم؟
سلام وقت بخیر.میخواستم بدونم به کروم بوک میتونین دی وی دی رام وصل کنیم و ایا اجرا میکنه؟
حلا چه فرقی بالپ تاپ دره
اصن حال نداری مطلبو بخونی
دقیقا ..😂😂😂