همان طور که حتما اطلاع دارید کم کم به زمان برگزاری رویداد بزرگ گوگل موسوم به Google I/O نزدیک می شویم و این کنفرانس تخصصی قرار است هفته آینده در کالیفرنیا برگزار شود. این طور از شایعات و اطلاعات منتشر شده می توان برداشت کرد، ظاهراً گوگل امسال هم با دست پر به استقبال این رویداد خواهد رفت و قرار است محصولات و سرویس های کاملاً جدیدی در آن معرفی شود. در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی به محصولات مورد انتظار در Google I/O سال 2018 داشته باشیم:
اندروید P
آخرین نسخه از سیستم عامل همراه گوگل یعنی اندروید P مهمترین محصولی است که در رویداد گوگل معرفی خواهد شد. این نسخه جدید در حال حاضر در اختیار تست کنندهها قرار گرفته اما هنوز جزئیات زیادی در مورد ویژگی های جدید و بهبود یافته آن به بیرون درز نکرده است. انتظار داریم گوگل در رویداد پیش روی خود تمام جوانب اندروید P را به توسعه دهندگان توضیح داده و آن ها را از تغییرات انجام گرفته در بطن سیستم عامل آگاه کند. هر چند که کاربران عادی هم می توانند با پیگیری خبرهایی این کنفرانس از ویژگی های جدید و کاربردی اضافه شده به اندروید P اطلاع پیدا کنند. از جمله این ویژگی های کاربردی جدید می توان به سیستم ناوبری جدید بر پایه جسچرها اشاره کرد که احتمالا در ابتدا به عنوان یک ویژگی انحصاری برای گوشی های سری پیکسل معرفی خواهد شد. همچنین انتظار میرود سبک طراحی رابط کاربری هم در اندروید P تغییراتی داشته باشد.
یک خبر خوب هم برای کسانی که با نسخه آزمایشی و پیش نمایش اول اندروید P مشکل داشتند این است که بلافاصله پس از برگزاری رویداد I/O پیش نمایش دوم توسعه دهندگان هم منتشر خواهد شد که برخی ای ایرادات و محدودیت های نسخه اول در5آن برطرف شده است. در انتها باید اشاره کنیم که انتظار نداریم گوگل در این رویداد نام نهایی اندروید P را اعلام کند.
آینده سیستم عامل Wear OS
زمانی که نسل اول ساعت های هوشمند اپل روانه بازار شدند تب و تاب فراوانی در بین کاربران ایجاد کردند و همه جا صحبت از این محصول بود. اما این روزها دیگر این تب فروکش کرده است. البته این مسئله اصلا به معنی رها کردن حوزه ساعت های هوشمند توسط اپل نیست. این شرکت با بهبود هایی که در سیستم عامل ویر او اس ایجاد کرده روز به روز بر کارایی و کیفیت ساعت های هوشمند خود افزوده و به احتمال فراوان در رویداد اختصاصی خود هم بخش ویژه ای را به معرفی قابلیت های جدید این سیستم عامل اختصاص خواهد داد.
پلتفرم Chrome OS
سیستم عامل محبوب کروم او اس که بر پایه مرورگر شناخته شده کروم طراحی شده قرار است یک به روز رسانی بزرگ داشته باشد و رویداد گوگل I/O بهترین مکان برای معرفی تغییرات اعمال شده در این به روز رسانی خواهد بود. بر اساس گزارش های منتشر شده، گوگل چند وقتی است که در تلاش است پشتیبانی از برنامه های لینوکس را به کروم او اس اضافه کند و ظاهرا این ایده بیش از پیش به واقعیت نزدیک شده و حتی در نسخه مخصوص توسعه دهندگان هم اضافه شده است. عدم پشتیبانی از برنامه های دسکتاپ یکی از بزرگترین معضل های پیش روی کاربران در کروم او اس به شمار میرود که اضافه شدن قابلیت پشتیبانی از برنامه های لینوکس می تواند این ضعف را تا حد زیادی بپوشاند. با توجه به دسترسی کاربران کروم او اس به خیل عظیم برنامه های ارائه شده در گوگل پلی استور و حالا اضافه شدن پشتیبانی از برنامه های لینوکس، این سیستم عامل در آینده ای نزدیک می تواند به رقیبی جدی برای رایانه های شخصی تبدیل شود.
دستیار صوتی گوگل به نام Google Assistant
به جرأت می توان گفت دستیار صوتی گوگل اسیستنت یکی از بهترین دستیارهای مجازی ارائه شده در بازار گوشی های هوشمند است. بنابراین با موفقیت هایی که این برنامه داشته بسیار بعید است که جایی در کنفرانس گوگل نداشته باشد. با وجود اینکه هنوز جزئیات دقیق ویژگی های اضافه شده به گوگل اسیستنت مشخص نشده اما در چند وقت اخیر شاهد عرضه محصولاتی مانند ال جی جی 7 تینکیو بوده ایم که بهبودهای زیادی را در زمینه دستیار مجازی گوگل داشته اند.
گوگل و شرکای تجاری این شرکت پیش از این و در نمایشگاه CES از فناوری جدیدی به نام smart displays برای گوگل اسیستنت رونمایی کردند که قرار است رابط کاربری جدیدی را به دستگاه هایی با صفحه نمایش بزرگ اضافه کند. لنوو، ال جی و JBL از جمله این شرکت ها هستند که البته با توجه به عدم تکمیل شدن سیستم عامل Android Things OS هنوز هیچ کدام از آن ها محصول نهایی خود را با این فناوری روانه بازار نکرده اند. در چند سال گذشته این پلتفرم بهبودهای در زمینه پشتیبانی از دوربین داشته و سیستم یادگیری ماشینی آن هم به روز شده است. با تمام این اوصاف انتظار می رود گوگل در رویداد خود جزئیات بیشتری از این فناوری جدید صفحات نمایش ارائه کند و حتی اگر همه چیز خوب پیش برود ممکن است تاریخ عرضه نسخه نهایی هم اعلام شود.
اندروید اوتو (Android Auto)
تا قبل از این که اتومبیل های بدون راننده فراگیر شوند و بتوانیم با خیالت راحت در خودرو نشسته و با گوشی هوشمندمان کار کنیم، سیستم عامل هایی مانند Android Auto با ویژگی های متنوع و متعدد خود میتوانند جلوه بهتر و کاربردیتری به داشبورد خودرو ببخشند. سیستم عامل گوگل اوتو از سال 2015 که اولین نسخه آن وارد بازار شد، با بهبودهای خوبی همراه بوده و قابلیتهای جدیدی مانند پشتیبانی از دستیار صوتی گوگل اسیستنت به آن افزوده شده است.
انتظار میرود گوگل در I/O نقشه راه خود برای سیستم عامل گوگل اوتو را برای حضار تشریح کرده و قابلیتهایی را که قرار است در آینده به آن اضافه شود معرفی کند. یکی از این قابلیتهای احتمالی که در چند وقت اخیر صحبتهای زیادی در مورد آن مطرح شده، ارائه تجربه ای بهتر در زمینه پخش محتوای چند رسانه ای است و ظاهراً قرار است کاربران بسیار سریع تر و راحت تر از قبل در بین فایل های چند رسانه ای خود جستجو کرده و آن ها را پخش کنند. البته این تمام ماجرا نیست و انتظار می رود در به روزرسانی بعدی گوگل اوتو نسخه های بهینه تری از سرویس های نقشه گوگل، دستیار صوتی گوگل و همچنین فروشگاه پلی استور به این سیستم عامل افزوده شود. از آنجا که امکان اتصال به شبکه های LTE در داخل خودروهای امروزی بسیار فراگیر شده، ممکن است امکان دانلود مستقیم اپ ها از پلی استور هم به خودروهای هوشمند امروزی اضافه شود.
اندروید تی وی (Android TV)
تلویزیون های هوشمندی مانند Apple TV و Fire TV این روزها از محبوبیت خوبی در بین کاربران سراسر جهان برخوردار شده اند و در تعداد زیادی از خانه ها می توان این نوع محصولات را مشاهده کرد. اما قضیه برای گوگل تی وی متفاوت است و این تلویزیون هوشمند نتوانسته به محبوبیت چندان زیادی دست پیدا کند. بر اساس گزارش های منتشر شده، گوگل قصد دارد در رویداد آتی خود در مورد ویژگی هایی که در اختیار توسعه دهندگان قرار می گیرد و همچنین راه های تکامل این پلتفرم صحبت کند که مطمئناً شنیدن رویکرد اپل در این زمینه و برنامه هایی که برای رقابت با سایر محصولات مشابه دارد، بسیار جذاب خواهد بود.
حرف و حدیث ها در مورد ویژگی های جدید گوگل تی وی زمانی بیش تر شد که یک دانگل HDMI با برند گوگل در FCC رؤیت شد و البته با توجه به حساسیت زیادی که بر روی آن ایجاد شده بود به سرعت از پایگاه دادههای این کمیسیون بیرون کشیده شد. با اینکه گوگل تمایل دارد که سخت افزار جدید خود را در رویدادی جداگانه در اواخر سال به نمایش بگذارد، اما به نظر می رسد که رویداد I/O فرصت مناسبی برای معرفی اولیه تلویزیون جدید گوگل باشد؛ چرا که این شرکت سال گذشته هم در اقدامی مشابه، برنامه های خود برای هدست های واقعیت افزوده را اعلام کرد و سپس محصول نهایی را پس از مدتی روانه بازار نمود.
سیستم عامل Fuchsia
Fuchsia سومین عضو از خانواده سیستمهای عامل گوگل شناخته میشود و بنا به آنچه که تاکنون در مورد این پلتفرم جدید گفته شده، ظاهراً ترکیبی از اندروید و کروم او اس خواهد بود. احتمالاً گوگل قصد دارد با عرضه این سیستم عامل، پلتفرم های اندروید و کروم او اس را با یکدیگر متحد و یکپارچه کند. اوایل سال جاری میلادی بود که اولین زمزمه ها از وجود چنین سیستم عاملی به گوش رسید و Ars Technica نمایی از رابط کاربری احتمالی آن را فاش کرد. با اینکه رابط کاربری نشان داده به نظر بسیار زیبا و جذاب میرسید اما کاملاً مشخص بود که هنوز تا نهایی شدن فاصله زیادی دارد. حال با وجود اینکه گوگل فعلاً در خفا و به صورت پنهانی مراحل توسعه سیستم عامل جدیدش را سپری میکند، اما انتظار داریم تا اطلاعاتی هر چند اندک از آن در رویداد I/O فاش شود.