طی کنفرانس توسعه دهندگان 2016 اپل، این کمپانی نه تنها از تازهترین نسخه سیستم عامل کامپیوتر خود رونمایی کرد بلکه به صورت رسمی اعلام کرد که از این پس macOS Sierra جایگزین سیستم عامل OS X خواهد بود.
با وجود نام و ویژگیهای کاربری جدید، سیرا نماینده سایر بهروزرسانیهای تکرارشونده اپل است. در واقع شما نباید انتظار تغییرات بسیار زیادی را از آن داشته باشید و این بهروزرسانی نقاط مشترک زیادی را با بهروزرسانی قبلی این سیستم عامل خواهد داشت. از آنجایی کمپانی اپل مک او اس سیرا را در پاییز سال جاری و به صورت رایگان در اختیار کاربرانش قرار خواهد داد؛ در این مقاله قصد داریم تا به تمامی ویژگیهای جدیدی که باید انتظار تجربه آنها را داشته باشید بپردازیم. در ادامه همراه ما باشید.
قسمت اول
یک نام جدید
یکی از جزئی و البته جالبترین تغییرات مربوط به نام این سیستم عامل است که از OS X به macOS تغییر پیدا کرده است. این کار درواقع روند نام گذاری مدرن اپل را با سیستم عاملهای watchOS (سیستم عامل ساعت هوشمند اپل)، iOS (سیستم عامل گوشی هوشمند اپل) و tvOS (سیستم عامل تلویزیون اپل) همگام میکند. با این حال به نظر میرسد که فرمول نسخهی قابل عرضه این سیستم عامل کامپیوتری دستخوش تغییر نشده و در ادامه OS X 10.11 El Capitan با شماره 10.12 منتشر شود.
سیری اینک جزئی از مک است
سیری، این دستیار شخصی مدت زیادی است که همراه با محصولات اپل عرضه میشود؛ اما تا به حال کوپرتینوییها در سیستم عامل کامپیوتری خود از آن استفاده نکرده بودند. یکی از بزرگترین سؤالات در ارتباط با نخستین ورود سیری به سیستم عامل دسکتاپی اپل آن است که چرا این کار به طول انجامید؟ باید با بررسی دقیقتر این دستیار صوتی پاسخ این سؤال را یافت.
بهواسطه این بهروزرسانی کاربران مک میتوانند با استفاده از سیری در یک نوار منو جدید در گوشه بالا سمت راست صفحه به بخشهای مختلف دسترسی پیدا کنند. امکانی که احتمال دارد ما بهزودی بر روی دستگاههای آیفون نیز آن را ببینیم. سیری قادر است در این سیستم عامل تمامی فعالیتهای قابل انجام در iOS را انجام دهد. بهعنوان مثال از این فعالیتها میتوان به پرسش در ارتباط با آب و هوا، نتایج زنده ورزشی، حل مسائل ریاضی، تبدیل ارز، پخش موسیقی، جستجو در وب و غیره اشاره کرد.
علاوه بر آن سیری مخصوص مک قادر است تا عملکردی شبیه به اسپوت لایت داشته و به زبانی ساده در جستجوها کمک یار شما باشد. بهعنوان مثال از آن میتوانید بپرسید که چه فایلهای را از یک مخاطب خاص دریافت کردهاید و یا اسنادی را که طی ماه جاری در حال کار بر روی آنها هستید را بخواهید. پس از نمایش نتایج خیلی راحت شما میتوانید آنها را از پنجره باز شده به هرجایی که خواستید درگ دراپ کنید. این درست همان کاری است که اسپوت لایت بر روی مک قادر به انجام آن است.
سیری به شما امکان میدهد تا دستورات خود را پیگیرانهتر دنبال کنید و هر چیزی را که پیدا کردید، در تب Today موجود در مرکز اعلانات (Notification Center) پین کنید. و جالبتر از همه اینها اپل اینک API و SDK سیری را در اختیار توسعه دهندگان قرار داده است تا همانند iOS 10 کاربران مک نیز بتوانند از سیری در اپلیکیشنهای شخص ثالث بهرهمند شوند.
اشتراک گذاری کلیپبرد دستگاه آی او اسی شما
همواره ارتباط بین دسکتاپ مک و آیفون مجهز به سیستم عامل آی او اس خوب بوده است و اپل با اضافه کردن بسیاری از ویژگیهای آی او اس به مک او اس، این ارتباط را بیشتر از هر زمان دیگری کرده است. یکی از جذابترین قابلیتها امکان اشتراک گذاری کلیپبرد بین این دو دستگاه با یکدیگر است. به فرض مثال شما با آیفون خود یک چیزی را کپی میکنید و درست همان موقع میتواند در سیستم دسکتاپی مک خود آن را پیست کنید. این قضیه به صورت برعکس از مک به آی او اس نیز وجود دارد.
اپل نام این ویژگی را Universal Clipboard قرار داده است و هنوز خبری از اضافه شدن آن به آیپدها نیست.
بهینه سازی حافظه داخلی
وقتی اپل از اپلیکیشن Photos و iCloud Photo Library رونمایی کرد، به کاربران خود این وعده را داد که با استفاده از ذخیره تصاویرشان در سرورهای اپل، میتوانند فضای بسیار بیشتری را نسبت به گذشته در اختیار داشته باشند. مک او اس سیرا وعده میدهد که کاربران مک حتی از کاربران آی او اس فضای بهینه شدهای را در اختیار خواهند داشت تا بتوانند از فایلهای خود در کامپیوترشان بدون هیچ مشکلی نگهداری کنند. شما میتوانید با خرید فضای بیشتری از حسابهای iCloud هر چقدر که خواستید تصاویرتان را به صورت ابری ذخیره کنید. این کار به شما کمک خواهد کرد تا به فایلهای بیشتری در کامپیوتر خود دسترسی داشته باشید و در حین نگه داشتن، از شر فایلهایی که خیلی کم از آنها استفاده میکنید راحت شوید.
علاوه بر آن در مک او اس سیرا ویژگی جذاب دیگری به نام «حذف کننده فایلهای تکراری» وجود داد. با استفاده از این ویژگی شما میتوانید فایلهایی که از آنها چندین نسخه دیگر دارید را یافته و حذف کنید. علاوه بر آن فایلهای موجود در سطل زباله را نیز به مدت 30 روز میتوانید در همان سطل نگه دارید. این ویژگی یکی از جذابترین قابلیتهایی است که کاربران حاوی حافظههای کوچکی نظیر 256 گیگابایتی و یا درایوهای کم حجم SSD هستند میتوانند از آن بهترین استفاده را داشته باشند.
اپلیکیشن Photos همچنان در حال تکامل
درست همانند سیستم عامل آی او اس، اپلیکیشن Photos موجود در مک او اس سیرا نیز با بهبودهایی همراه بوده است. علاوه بر آن گزینههای گروه بندی و دسته بندی نیز همراه با یک تایپوگرافی بسیار زیبا تصاویر شما را در کلکسیونهای مختلفی جمع آوری میکنند. این اپلیکیشن ادعا میکند که قصد دارد تا موجب شود هیچ خاطرهای از افراد، مکانها و مسافراتهایتان را فراموش نکنید.
علاوه بر آن سیستم تشخیص چهره پیشرفته نیز به شما اجازه میدهد تا تصاویر را بر حسب حضور افراد مختلف دسته بندی کنید تا بهراحتی بتوانید آنها را بازیابید. علاوه بر افراد این اپلیکیشن قدرت تشخیص اشیاء را نیز خواهد داشت تا شما بتوانید بر اساس وجود اشیاء و اجسام مختلف تصاویرتان را دسته بندی کنید. در انتها باید اشاره کرد که اپل یک نقشه را نیز به اپلیکیشن Photos اضافه کرده است تا شما مکان عکسهای گرفته شده را نیز در اختیار داشته باشید.
این امکانات اساساً آن چیزی است که اپلیکیشن Google Photos ارائه میدهد. اما این اپلیکیشن بدون نیاز به فضای ابری آن را بر روی دسکتاپ و دستگاه آی او اس شما در اختیارتان خواهد گذاشت. به نظر میرسد که رقابت جذابی در این بخش بین گوگل و اپل در حال شکل گیری است.
یک اپل موزیک بهتر
اپل موزیک بهروزرسانی شده است و ویژگیهای بهتری را در دو نسخه موبایلی و دسکتاپی به ارمغان آورده است. طراحی جدید آن حاوی فوتهای درشتتر و همچنین تصاویر بزرگتر مربوط به موزیکها است که منجر به پیدا کردن خیلی آسانتر موزیکها خواهد شد. شما در این نسخه با تب Library روبه رو خواهید بود و در کنار آن یک تب For You نیز قرار گرفته است. در این تب موزیکهایی که شما علاقه خاصی به گوش دادن آنها دارید به صورت خودکار تحت یک پلی لیست روزانه قرار میگیرند.
مطابق نسخه آی او اس، یک بخش به نام Lyrics و یا متن موسیقیها نیز به این اپلیکیشن اضافه شده است که به شما این قابلیت را خواهد داد تا در هنگام گوش دادن به موسیقی، متن آنها را نیز در اختیار داشته باشد.