بر کسی پوشیده نیست که شیائومی در حال کار بر روی یک گوشی تاشو است. این اواخر چند ویدیو و رندر از طراحی احتمالی گوشی تاشوی شیائومی بدست آمده و حتی شاهد یک نمونه آزمایشی ساخته شده در دست موسس شرکت شیائومی بودیم.
با وجود انتشار تصاویر نیمه رسمی، همچنان در مورد نگرش نهایی این کمپانی در مورد مبحث گوشیهای چینی مطمئن نبودیم تا این که این شرکت با ارسال یک بیانیه به رسانه “LetsGoDigital”، به طور رسمی برنامه و نگرش خود را ابراز کرد. شیائومی در این بیانیه به چالشهای طراحی و توسعه گوشی تاشو خود پرداخته است. با توجه به تفاوت طراحی و متغیر بودن رابط کاربری آن، شیائومی نیاز به بازنگری در رابط کاربری اختصاصی خود را توضیح داده است. توسعه یک گوشی با ساختار جدید موضوعی پیچیدهای است و شیائومی در این بیانیه به موضوع همکاری با دیگر تامین کنندگان برای ساخت بهینه گوشی تاشو با کارایی مناسب پرداخته است.
رسانه “LetsGoDigital” در کنار انتشار بیانیه رسمی شیائومی در مورد گوشی تاشو خود، چند تصویر سه بعدی رندر شده از طراحی گوشی در شرف رونمایی این شرکت بر پایه رندرهای قبلی منتشر کرده است. با وجود نمای زیبای سختافزار گوشی تاشو، اما نمایی پرجزئیات از رابط کاربری MIUI در این رندرها دیده نمیشود. تاکنون دو نام متفاوت برای رابط کاربری متفاوت گوشیهای تاشو شیائومی شنیده شده است، “Xiaomi Dual Flex” و “Xiaomi MIX Flex” دو اسم انتساب داده شده به رابط کاربری گوشی تاشوی شیائومی که ممکن است از یکی از این دو اسم یا حتی نام دیگری استفاده شود.
همان طور که در طراحی رندرهای سه بعدی مشاهده میکنید، گوشی تاشوی شیائومی دارای بخش تاشو در دو طرف خود است که هر دو به سمت پشت دستگاه خم میشوند. با خم شدن دو بخش جانبی، گزینههای رابط کاربری بر روی بخش مرکزی، متمرکز میشود و دو بخش دیگر دور از دسترس خواهند بود. حال با بازگرداندن دو بخش تاشدنی صفحه نمایش در دو طرف صفحه، رابط کاربری تا انتهای مجموع سه صفحه گسترش مییابد. با این کار، میتوان ویدیو، برنامه و هر محتوای دیگر را در رزولوشن بزرگتر مشاهده کرد.
نکته قابل توجه در طراحی این گوشی، نبود دوربین تصویربرداری در جلوی دستگاه و در کنار صفحه نمایش مرکزی است، گویا دوربین تصویربرداری گوشی تاشوی شیائومی به مرکز پشت صفحه نمایش اصلی انتقال داده شده تا حتی با خم کردن دو صفحه نمایش جانبی به پشت دستگاه، دوربین پوشیده نشود چرا که ابعاد دو پنل جانبی از پنل مرکزی کوچکتر است. با خم کردن این دو صفحه نمایش، میتوان از آنها برای گرفتن تصاویر سلفی و مشاهده نتیجه در حین تصویربرداری استفاده کرد.
در پایین دستگاه یک درگاه USB از نوع C را مشاهده میکنیم در حالی که تنها دکمه فیزیکی قابل مشاهده در بالای دستگاه دیده میشود. رندرهای سه بعدی نمای مناسبی از طریقه خم شدن دستگاه نشان میدهند اما دید مناسبی از جوانب دستگاه به همراه پورتها، دکمهها و علایم کوچک بر روی آنها نداریم، به این خاطر، همچنان مطمئن نیستیم که اجزایی مانند بلندگو و خروجی صوت رسانه در کدام ناحیه قرار گرفته شده است.
در حالی که صنعت تلفنهای هوشمند از یکنواختی در طی سالهای اخیر رنج میبرد اما شاهد تلاشهای قابل تحسین در تغییر تجربه کاربری این گجتهای سیار توسط شرکتهای بزرگ هستیم. با این که تنها چند شرکت معدود خبر از کار بر روی یک گوشی تاشو دادهاند اما میدانیم که بسیاری خود را برای ورود به این چالش، آماده میکنند. به هر حال، میدانیم که سامسونگ، هواوی، الجی و همچنین شیائومی، به طور جدی در تلاش هستند تا محصولات تاشوی خود را در سال جاری یا آتی، عرضه کنند، پس طولی نمیکشد که شاهد عرضه گجتهایی با صفحه نمایش متغیر و جایگاه مبهم در نقش پلتفرم خود باشیم.