شرکت چینی شیائومی طی یک مراسم اختصاصی در روز 4 ماه نوامبر سال 2016 میلادی (مصادف با 14 آبان ماه سال 1395) به صورت رسمی از خانوادهی جدید ردمی 4 پردهبرداری کرد. گوشیهای هوشمند شیائومی ردمی 4 ای، ردمی 4 و ردمی 4 پرایم، سه عضو نخست این خانواده هستند. اسمارت فون شیائومی ردمی 4 ای (Xiaomi Redmi 4A)، ارزانترین عضو این خانواده به حساب میآید و با مشخصات سخت افزاری مناسب، در عین دارا بودن یک برچسب قیمت مقرون به صرفه، برای کنار زدن سایر رقبای رده پایین، عرضه شده است. امروز تصمیم داریم تا به بررسی این گوشی رده پایین بپردازیم. با دیجی رو همراه باشید تا ببینیم که آیا این اسمارت فون ارزان قیمت، ارزش خرید دارد یا خیر.
بیشتر بخوانید:
- بررسی شیائومی ردمی 4 پرایم؛ بهترین گوشی میان ردهی بازار [اختصاصی دیجی رو]
- بررسی ردمی نوت 4 شیائومی؛ دنیایی از امکانات در قابی فلزی [اختصاصی دیجی رو]
- بررسی ردمی پرو شیائومی؛ قدرت، زیبایی و کیفیت در یک گوشی مقرون بهصرفه [اختصاصی دیجی رو]
درون جعبهی شیائومی ردمی 4 ای
- گوشی شیائومی ردمی 4 ای
- دفترچهی راهنمای کاربر
- سوزن خشاب سیم کارت و کارت حافظه
- شارژر استاندارد با خروجی 5 ولت / 2 آمپر
- کابل مایکرو یو اس بی
مشخصات سخت افزاری
نمایشگر | 5 اینچ از نوع IPS LCD و دقت 720 پیکسل |
پردازنده مرکزی | کوالکام MSM8917 اسنپدراگون 425 با 4 هسته پردازشی |
پردازنده گرافیکی | Adreno 308 |
رم | 2 گیگابایت |
حافظه داخلی | 16 گیگابایت |
دوربین اصلی | 13 مگایپکسل، فلش تکی، فوکوس خودکار و دیافراگم f/2.2 |
دوربین جلو | 5 مگایپسکل، دیافراگم f/2.2 |
باتری | 3120 میلی آمپر |
اتصالات | پشتیبانی از دو سیم کارت، شبکه نسل چهارم LTE و مایکرو یواسبی 2.0 |
سیستم عامل | اندروید 6.0.1 گوگل | MIUI 8 اختصاصی شیائومی |
ابعاد و جرم | 139.5 * 70.4 *8.5 میلی متر و 131.5 گرم |
طراحی و ساخت
جنس بدنهی گوشی شیائومی ردمی 4 ای، تماماً از پلاستیک است که با توجه به بازهی قیمتی آن، کاملاً قابل درک میباشد. ساختار بدنه، استحکام خوبی دارد و اعمال فشار و تلاش برای خم کردن آن، بدون نتیجه باقی میماند. ابعاد این گوشی هوشمند، 139.5 در 70.4 در 8.5 میلیمتر میباشد و وزن آن، 131.5 گرم است.
وزن کم و گوشههای خمیدهی پشت بدنه، در دست گرفن ردمی 4 ای را آسان میکند. کار با این اسمارت فون با یک دست به راحتی صورت میپذیرد. محل قرارگیری کلیدهای خاموش و روشن و تنظیم میزان صدا نیز به ارگونومی دستگاه کمک کرده است. میکروفون دوم، حسگر مادون قرمز و جک 3.5 میلیمتر هدفون، در بالای قاب جای گرفتهاند.
میکروفون اصلی و درگاه مایکرو یواسبی 2.0 در پایین قرار دارد، کشوی درگاه سیم کارت و کارت حافظهی هیبریدی در سمت چپ به چشم میخورد و در سمت راست، شاهد کلیدهای کنترل میزان صدا و پاور هستیم. دوربین جلو برای ثبت عکسهای سلفی و برقراری تماسهای ویدیویی، خروجی صدای گوشی و حسگرهای مجاورت و سنجش نور محیط در بالای پنل جلو وجود دارد.
کلیدهای لمسی کنترل در پایین صفحهی نمایش قرار گرفته و چراغ اعلان نیز زیر کلید لمسی خانه تعبیه شده است. پنل پشت در بالا، سمت چپ، پذیرای دوربین اصلی و یک فلش LED تکی است و در پایین، به بلندگو جا داده است. لوگوی «می» (mi) نیز در بالای بلندگو حک شده است. شیائومی ردمی 4 ای تنها در دو رنگ طلایی و رز گلد عرضه شده است و در هر دو مدل، پنل جلو به رنگ سفید میباشد و تنها رنگ پنل عقب قابل انتخاب است.
صفحهی نمایش
شرکت شیائومی، از یک صفحهی نمایش با سایز 5 اینچ و رزولوشن تصویر اچ دی (720 در 1280 – تراکم پیکسل 294 بر هر اینچ) در ردمی 4 ای استفاده کرده است. اما صادقانه باید بگوییم که صفحهی نمایش این گوشی هوشمند کیفیت مناسبی ندارد. ما ابداً مشکلی با رزولوشن تصویر و تراکم پیکسل نمایشگر این اسمارت فون، حداقل بر روی کاعذ، نداریم.
پیکسلها بر روی این صفحهی نمایش، به شکل عجیبی قابل مشاهده هستند. موضوعی که تاکنون در دستگاه دیگری با رزولوشن تصویر و تراکم پیکسل مشابه ندیده بودیم. حداکثر میزان روشنایی نیز در معرض تابش نور مستقیم خورشید، کارایی مناسبی ندارد. حداقل روشنایی اما از طرف دیگر زمان استفادهی شب هنگام از گوشی، کاملاً مناسب ارزیابی میشود.
رنگ سفید در این پنل 5 اینچی و اچ دی، به خوبی به نمایش در میآید. عمق رنگ مشکی اما از میزان مطلوب، کمی بیشتر است. سایر رنگها نیز طبیعی نشان داده میشوند. در قسمت تنظیمات، گزینههایی برای تنظیم میزان گرمی رنگها و کنتراست وجود دارد. قابلیت روشن کردن صفحهی نمایش، با دو بار لمس پشت سر هم (Double tap to wake) نیز در تنظیمات این بخش به چشم میخورد.
بلندگو
پشت بدنهی شیائومی ردمی 4 ای، میزبان بلندگوی این گوشی هوشمند میباشد. این بلندگو نه از نظر بلندی صدا و نه از نظر کیفیت، راضی کننده نیست. اگر اسمارت فون خود را در اتاق رها کرده باشید و خودتان جای دیگری باشید و محیط نیز کمی پر سر و صدا باشد، به احتمال فراوان، در صورت دریافت تماس، آن را از دست خواهید داد. کیفیت این بلندگو نیز چنگی به دل نمیزند. هنگام گوش دادن به موسیقی در نهایت بلندی صدا، متوجه خشهایی در صدا خواهید شد که باعث میشود احساس بدی به شما دست دهد. در مجموع باید گفت که اسپیکر ردمی 4 ای تنها برای کارهای روزمره طراحی شده است و توانایی ارائهی تجربهای مناسب هنگام گوش دادن به موسیقی یا تماشای ویدیو را ندارد. البته کیفیت و بلندی صدا از طریق جک 3.5 میلیمتر هدفون، کاملاً راضی کننده است.
عملکرد
شیائومی، ردمی 4 را به یک تراشهی MSM8917 اسنپدراگون 425 شرکت کوالکام مجهز کرده است. این چیپست از چهار هستهی Cortex-A53 با حداکثر فرکانس 1.4 گیگاهرتز تشکیل شده است. پردازندهی گرافیکی ادرنو 308 و دو گیگابایت حافظهی اجرایی (RAM) این تراشه را همراهی میکنند. چیپست اسنپدراگون 425، در واقع جایگزین تراشهی قدیمی اسنپدراگون 410 شده است که با عملکرد خوبش، راه خود را در گوشیهای هوشمند رده پایین بسیاری پیدا کرده بود.
اسنپدراگون 425، بر پایهی فناوری تولید 28 نانومتری ساخته شده است. اما با توجه به قدرت نهچندان بالایش، در مصرف نیرو، بهینه عمل میکند و حرارت چندانی را نیز از خود بروز نمیدهد. سرعت باز شدن برنامهها در ردمی 4 ای بالاست و گشت و گذار در اینترنت و اجرای برنامههای روزمره به خوبی صورت میگیرند. هنگام اجرای بازیهای سنگین در تنظیمات گرافیکی بالا، هر از گاهی شاهد پرشهای فریم بودیم، مسئلهای که با پایین آوردن تنظیمات گرافیکی تا متوسط، حل میشود.
از 2 گیگابایت رم، حدود 800 مگ در اختیار کاربر قرار دارد. تجربهی مولتی تسکینگ با این دستگاه رده پایین شیائومی، نسبتاً راضی کننده است و حداقل در بدترین حالت، از تجربهی کاربری که اسمارت فونهای سایر شرکتها در این بازهی قیمتی ارائه میدهند، بهتر میباشد.
باتری
بر خلاف مدلهای ردمی 4 و ردمی 4 پرایم، شیائومی به جای باتری 4100 میلیآمپری، از یک باتری با ظرفیت پایینتر 3120 میلیآمپر در ردمی 4 ای استفاده کرده است. شارژر با خروجی 5 ولت / 1 آمپر قرار گرفته در جعبهی این گوشی هوشمند، باتری آن را از 0 درصد تا 100 درصد، در حدود 3 ساعت پُر میکند. زمانی که بسیار طولانی به نظر میرسد. پر شدن باتری از 0 درصد تا 60 درصد نیز در حدود یک ساعت و 20 دقیقه طول میکشید. به علاوه، آداپتور این گوشی هنگام اتصال به پریز برق، کمی بیش از حد معمول داغ میشود. موضوعی که برای آداپتوری با خروجی 5 ولت / 1 آمپر عجیب به نظر میرسد.
عمر باتری ردمی 4 ای، راضی کننده است. ما با استفادهی معمول، در هر 24 ساعت، موفق میشدیم تا Screen on Time در حدود 5 تا 6 ساعت به دست بیاوریم. عملکردی که برای گوشی هوشمندی با قیمت در حدود 500 هزار تومان، بسیار خوب ارزیابی میشود.
رابط کاربری
اندروید 6.0.1 و رابط کاربری MIUI 8 اختصاصی شرکت شیائومی، به صورت پیش فرض بر روی ردمی 4 ای نصب شده است. مدلی که در اختیار ما قرار گرفته بود، دارای رام گلوبال بود. بنابراین دیگر نیازی به دردسر کشیدن به منظور نصب فروشگاه پلی استور گوگل نبود و زبان فارسی نیز به صورت کامل پشتیبانی میشد.
در مورد این رابط کاربری، هنگام بررسی تفصیلی شیائومی ردمی 4 پرایم توضیح داده بودیم. اینجا نیز شرایط یکسان است. MIUI 8 امکانات شخصی سازی فراوانی را در اختیار کاربر قرار میدهد. گزینههای مختلف برای تنظیم صفحهی نمایش، قابلیت انتخاب تم و حالت Dual apps برای وارد شدن به یک برنامهی واحد با دو حساب کاربری مختلف، از جمله امکانات کاربردی این رابط کاربری است.
دوربین
شیائومی یک دوربین 13 مگاپیکسلی را برای ردمی 4 ای در نظر گرفته است. این دوربین توسط یک فلش LED تکی همراهی میشود. دوربین ردمی 4 ای، در نور روز و محیط باز، عملکرد خوب و راضی کنندهای دارد و بسیار شبیه دوربین برادر قدرتمندترش، ردمی 4 پرایم، عمل میکند. در شرایط نوری ضعیف اما، تصاویر ثبت شده توسط این اسمارت فون، از جزئیات کمی بهره میبرد و با نویز فراوانی همراه میشود. اتفاقی که برای یک دستگاه رده پایین کاملاً قابل درک است. دوربین ردمی 4 ای برای ثبت عکسهای روزمره و استفاده از آنها در شبکههای اجتماعی مختلف، کاملاً مناسب میباشد، اما نباید انتظار بیشتری داشته باشید.
نتیجهگیری
شیائومی ردمی 4 ای، قطعاً در مقایسه با سایر رقبایش، ارزش خرید بالایی دارد و ایراداتی که ما از آن گرفتیم، بدون شک کمی سخت گیرانه بوده است. اما همهی این سخت گیریها به آن دلیل است که شما میتوانید با هزینهی کمی بیشتر، دست به خریدی عاقلانهتر بزنید. اختلاف قیمت این گوشی هوشمند با اسمارت فونی مانند ردمی 4 پرایم، به قدری کم است که توصیهی خرید ردمی 4 ای، چالش برانگیز میشود. اگر کاربر حرفهای نیستید و تنها به دنبال استفاده از شبکههای اجتماعی با گوشی خود میباشید، ردمی 4 ای میتواند گزینهی مناسبی برای شما باشد. اما حتماً توصیه میکنیم که گزینهای مانند شیائومی ردمی 4 پرایم را نیز در نظر داشته باشید.
نقاط ضعف
- صفحهی نمایش میتوانست بهتر باشد
- حداکثر میزان روشنایی راضی کننده نیست
- کیفیت پایین بلندگو
نقاط مثبت
- کیفیت ساخت مناسب
- قدرت پردازشی خوب
- عمر باتری خوب
- دوربین راضی کننده