سال 2019 هم به پایان رسید و امروز اولین روز از سال 2020 میلادی بود. مانند هر سال، شرکتهای سازنده گوشی در سالی که پشت سرگذاشتیم، فراز و نشیبهایی داشتند و در حالی که برخی مانند شیائومی توانستند جایگاه خود را مستحکمتر از قبل کنند، یا اپل که با خانواده آیفون 11 توانست اعتبار دوبارهای به سری آیفون و نام خود بدهد، برخی دیگر با چالشهای متعددیی روبرو بودند که از جمله میتوان به کمپانی چینی هواوی و تحریم شدن آن توسط شرکتهای آمریکایی اشاره کرد.
در مجموعه مقالات شکستها و موفقیتهای تولید کنندگان برتر دنیای فناوری سعی داریم تا به صورت اجمالی مروری بر عملکرد این شرکتها داشته و شما را با محصولات برتر و یا پروژههای شکست خورده آنها بیشتر آشنا کنیم. امروز هم به سراغ شرکت چینی شیائومی رفتهایم که همانطور که اشاره شد یکی از موفقترین تولید کنندگان گوشی در سال 2019 بود. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
بیشتر بخوانید:
- نگاهی به موفقیتها و شکستهای هواوی و آنر در سال 2019
- نگاهی به موفقیتها و شکستهای اپل در سال 2019
- نگاهی به موفقیتها و شکستهای سامسونگ در سال 2019
موفقیت: خانواده شیائومی می 9
شیائومی امسال با سری می 9 خود غوغا به پا کرد و در مجموع 9 مدل مختلف از این گوشی را روانه بازار کرد! اولین مدل که همان مدل استاندارد می 9 بود، اوایل سال 2019 عرضه شد و اولین گوشی هوشمند مجهز به اسنپدراگون 855 لقب گرفت. مشخصات بالاتر از میانرده و قیمت بسیار مناسب این گوشی باعث شد تا با استقبال خوبی از سوی خریداران مواجه شود. در ادامه گوشیهای شیائومی می 9 تی و می 9 تی پرو عرضه شدند که مشخصاتی قدرتمندتر، دوربین باکیفیتتر و طراحی تمام صفحه بدون بریدگی (با دوربین سلفی کشویی) داشت.
همچنین گوشی فشرده و جمع و جور می 9 اس ای در سال 2019 عرضه شد که تقریباً تمام مشخصات مدل استاندارد این سری را در خود داشت به جز پردازنده نسبتاً ضعیفتر و باتری کوچکتر. مدل بعدی، شیائومی می 9 لایت بود که در واقع نسخهای ضعیفتر و مقرون به صرفهتر از می 9 استاندارد محسوب میشود. اما می 9 اکسپلورر ادیشن دقیقاً نقطه مقابل مدل لایت قرار میگیرد و حافظه رم 12 گیگابایتی و فضای ذخیره سازی 256 گیگابایتی آن برای کاربران حرفهای و کمال طلب کاملاً مناسب است.
در انتها هم باید به گوشیهای شیائومی می 9 پرو و می 9 پرو فایو جی اشاره کنیم که بهبودهایی هر چند جزئی نسبت به مدل استاندارد می 9 داشته و البته با قیمت نسبتاً مقرون به صرفه خود، رقیبی جدی برای پرچمدارهای بازار هستند.
شکست: می میکس آلفا
سری می میکس شیائومی به واسطه نوآوریهایی که در زمینه طراحی داشته همواره مورد توجه بوده، اما می میکس آلفا حتی به عنوان یک نمونه اولیه هم بسیار عجیب و غیرمنطقی به نظر میرسد. این گوشی انعطافپذیر در واقع پاسخ شیائومی به گلکسی فولد و میت ایکس محسوب میشود، دارای صفحه نمایشی است که دور تا دور بدنه را میپوشاند و همین مسئله میتواند یکی از نقاط ضعف آن باشد. در شرایطی که به سادگی و با یک خط تا میتوان گوشی انعطافپذیر تولید کرد (همان راهی که سامسونگ و هواوی رفتهاند)، معلوم نیست چرا شیائومی چنین طرح پیچیدهای را برای اولین گوشی انعطافپذیر خود انتخاب کرده است. به علاوه، کشیده شدن صفحه نمایش در تمام اطراف بدنه این گوشی را در برابر ضربههای فیزیکی هم بسیار آسیبپذیر میکند. تصور کنید گوشی از دست کاربر رها شده و به زمین بیفتد. صرف نظر از اینکه کدام قسمت گوشی با زمین اصابت کند، صدمه مستقیمی میتواند به صفحه نمایش گوشی وارد شود.
موفقیت: شیائومی می نوت 10
دوربین گوشیهای هوشمند روز به روز پیشرفتهتر میشود و شیائومی می نوت 10 یکی از آن جمله گوشیهایی است که در زمینه دوربین حرفهای زیادی برای گفتن دارد. می نوت 10 که اواخر سال 2019 روانه بازار شد اولین گوشی مجهز به سنسور 108 مگاپیکسلی لقب گرفت و هم در روز و هم در شب کیفیت عکاسی فوق العادهای دارد. علاوه بر این، دو لنز تلهفوتوی این گوشی نیز عملکرد خیرهکنندهای دارند و شیائومی توانسته با ترفندهای نرمافزاری، رزولوشن عکسهای ثبت شده توسط دوربین 5 مگاپیکسلی را به 8 مگاپیکسل افزایش دهد!
از دیگر مشخصات می نوت 10 میتوان به باتری بزرگ و 5260 میلی آمپر ساعتی آن اشاره کرد که از شارژ سریع 30 وات پشتیبانی میکند. شاید بتوان گفت یکی از ناامیدکنندهترین بخشهای این گوشی، تراشه پردازشی آن است؛ جایی که شیائومی ترجیح داده به جای مدلهای قدرتمند موجود در بازار از پردازنده میانرده اسنپدراگون 730 استفاده کند. البته قیمت 500 دلاری این محصول تاحدود زیادی باعث میشود تا ضعف نسبی پردازنده چندان به چشم نیاید. برای کسب اطلاعات کامل در مورد این گوشی میتوانید ویدیوی بررسی اختصاصی شیائومی می نوت 10 توسط دیجی رو را تماشا کنید.
شکست: شیائومی می ای 3
از سال 2017 به این سو، شیائومی با سری می ای (Mi A) سعی کرده تا تجربه کار با نسخه خام اندروید را در گوشیهای مقرون به صرفه در اختیار کاربران بگذارد. می ای 3 هم در سال 2019 این راه را ادامه داده، اما کاهش قیمت به هر حال تبعاتی داشته است.
اولین قربانی کاهش قیمت در می ای 3، صفحه نمایش آن است که به جای نمونههای مدرن امروزی از یک نمایشگر PenTile با وضوح تصویری 720p استفاده شده است. این صفحه نمایش حتی برای یک محصول میانرده هم در سال 2019 پذیرفتنی نیست. میزان روشنایی این صفحه نمایش هم اصلاً مناسب نیست و در زیر نور خورشید به راحتی نمیتوان با گوشی کار کرد. از طرف دیگر کیفیت صدای خروجی هم اصلاً آن چیزی نیست که از یک گوشی هوشمند، هر چند مقرون به صرفه، در سال 2019 انتظار میرود. در مجموع به نظر میرسد شیائومی در زمینه طراحی می ای 3 دقت و تمرکز زیادی نداشته و صرفاً خواسته جایگزینی برای می ای 2 ارائه کند.
موفقیت: پوشیدنیهای هوشمند
شیائومی بیش از یک تولید کننده ساده گوشی است و بخش تولید پوشیدنیهای هوشمند این شرکت در طی چند سال گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است. سال 2019 در زمینه پوشیدنیهای هوشمند برای شیائومی سال فوقالعادهای بود که دستبندهای این شرکت در صدر پرفروشترین مدلهای بازار بودند. سری می بند 3 و 4 با قیمت ارزان، کیفیت ساخت بالا و ویژگیهای متعدد و متنوع از محبوبترین دستبندهای هوشمند حال حاضر دنیا هستند. علاوه بر این، حدود یک ماه پیش شیائومی از اولین ساعت هوشمند خود به نام «می واچ» و همچنین یک ساعت هوشمند کودکانه به نام «می ربیت» رونمایی کرد تا سال 2019 را برای خود کاملاً به یادماندنی و خاطرهانگیز کند.