نگاهی به موفقیت‌ها و شکست‌های هواوی و آنر در سال 2019

اگر از خوانندگان ثابت دیجی رو باشید، حتماً مطلع هستید که در دو روز گذشته به بررسی موفقیت‌ها و شکست‌های شرکت‌های سامسونگ و اپل در صنعت موبایل و در سال 2019 پرداختیم. در ادامه این سری از مقالات امروز هم قصد داریم عملکرد یکی دیگر از تولید کننده‌های مطرح گوشی هوشمند، یعنی هواوی را در سال 2019 مورد ارزیابی قرار دهیم. همان طور که می‌دانید هواوی در چند سال اخیر رشد فوق العاده‌ای در صنعت موبایل داشته و به دومین تولید کننده بزرگ گوشی‌های هوشمند در سطح جهان تبدیل شد. این شرکت چینی حتی قصد داشت تا انتهای سال 2019 به برترین تولید کننده دنیا تبدیل شود که البته جنگ تجاری چین و آمریکا و تحریم‌هایی که از سوی ایالات متحده علیه این شرکت اعمال شد، مانع بزرگی بر سر این راه شد و از دستیابی هواوی به هدفش جلوگیری کرد.

در هر صورت با وجود تحریم‌های آمریکا، هواوی عملکرد نسبتاً خوبی در سال 2019 میلادی داشت و به هیچ وجه از دور رقابت خارج نشد. هر چند که قطع همکاری برخی شرکت‌ها، به خصوص گوگل، تأثیر غیرقابل انکاری بر میزان فروش پرچمدارهای هواوی داشت و گوشی‌های این شرکت آن طور که باید و شاید دیده نشدند. با این مقدمه کوتاه در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا به بررسی عملکرد هواوی در سال 2019 بپردازیم.

موفقیت: هواوی پی 30 پرو

هواوی پی 30 پرو

هواوی پی 30 پرو اولین گوشی هوشمندی بود که از لنز پریسکوپی برای بزرگنمایی استفاده کرد و معدود گوشی‌های دیگری که از این ویژگی برخوردار هستند در واقع از پی 30 پرو تبعیت کرده‌اند. در حالی که انتظار می‌رود در سال 2020 تعداد گوشی‌های مجهز به چنین لنزهایی بیشتر شود، اما هواوی پی 30 پرو در این عرصه پیشرو بوده و نامش در تاریخ ثبت خواهد شد.

علاوه بر این، هواوی در زمینه استفاده از فناوری کواد بایر (Quad Bayer) برای ادغام پیکسل‌ها نیز جزو کمپانی‌های پیشرو بوده و امسال فیلتر رنگی گوشی پرچمدار خود را از فیلتر سنتی RGB به RYYB تغییر داد. این ویژگی به همراه واحد پردازش عصبی سریع‌تر و قدرت پردازشی بالاتر باعث شد تا دوربین 40 مگاپیکسلی پی 30 پرو یکی از بهترین کیفیت‌های عکاسی را در بین گوشی‌های هوشمند بازار ارائه کند.

هواوی پی 30 پرو در زمینه دوربین و عکاسی بی‌نظیر است، اما از سایر ویژگی‌های آن هم نمی‌توان چشم‌پوشی کرد. ویژگی‌هایی مانند صفحه نمایش فوق العاده باکیفیت امولد، طول عمر بالای باتری با پشتیبانی از شارژ سریع و تراشه پردازشی بسیار قدرتمند.

شکست: هواوی میت ایکس

هواوی میت ایکس

هواوی میت ایکس یکی از اولین گوشی‌های انعطاف‌پذیری بود که معرفی شد. هواوی این گوشی را در ماه فوریه سال 2019 و تنها چند روز پس از معرفی گلکسی فولد، رونمایی کرد. البته گوشی انعطاف‌پذیر هواوی هم درست مانند گلکسی فولد سامسونگ با تأخیرهای متوالی مواجه شد و در حال حاضر هم تنها در کشور چین در دسترس است.

میت ایکس اولین گوشی فایو جی هواوی نیز محسوب می‌شود و از شارژ سریع فوق العاده 55 وات بهره می‌برد. ما هم مانند بسیاری دیگر از کاربران مشتاقانه منتظر بودیم تا ببینیم در نهایت طراحی گلکسی فولد با سیستم تا شدن به سمت داخل بهتر است یا هواوی میت ایکس که نمایش آن به سمت بیرون تا می‌شود. اما متأسفانه عرضه این دو گوشی به نحوی بود که هیچ مواجه‌ای در هیچ یک از مناطق نداشتند و در نتیجه مقایسه آن‌ها بسیار دشوار شد (میت ایکس تنها در چین عرضه شده و سامسونگ هم در چین بازار بسیار محدودی دارد).

موفقیت: هواوی میت 30 پرو

هواوی میت 30 پرو

هواوی میت 30 پرو به عنوان پرچمدار نیمه دوم سال 2019 از سوی هواوی ارائه شد و تقریباً در تمامی بخش‌ها عملکردی بهتر از پی 30 پرو داشت. تراشه جدید کرین 990 رقیبی جدی برای پرچمدارهای سری اسنپدراگون کوالکام بود و واحد پردازش عصبی (NPU) بسیار بهبود یافته‌تری داشت. همچنین این تراشه قدرتمند امکان استفاده از شبکه‌های فایو جی را هم مهیا کرده تا در معدود کشورهایی که از آن پشتیبانی می‌کنند، بتوان از نسل جدید اینترنت با سرعت فوق‌العاده استفاده کرد.

کیفیت پردازش تصویر هم در میت 30 پرو بهتر از پی 30 پرو شده، اما بدون تردید لنز 40 مگاپیکسلی فوق عریض این گوشی با گشودگی دیافراگم f/1.8 و فوکوس خودکار برای عکاسی ماکرو، یکی از بهترین سنسورهای ارائه شده در روی گوشی‌های هوشمند بوده و از سایر سنسورها کاملاً متمایز و برجسته است. همچنین بد نیست اشاره کنیم که میت 30 پرو اولین گوشی هوشمند هواوی است که از ضبط ویدیو با وضوح 2160p و نرخ 60 فریم در ثانیه پشتیبانی می‌کند.

شکست: اکوسیستم اپلیکیشن‌ها

اکوسیستم اپلیکیشن‌های هواوی

نمی‌توانیم از هواوی میت 30 پرو صحبت کنیم و به این نکته اشاره نکنیم که این گوشی قدرتمند بزرگ‌ترین قربانی جنگ تجاری آمریکا و چین، حداقل در دنیای گوشی‌های هوشمند، است. گوگل از همکاری با هواوی منع شده و به همین دلیل در میت 30 پرو خبری از اپ‌ها و خدمات این شرکت از قبیل پلی استور، مپس و … نیست.

میت 30 پرو و البته تمام گوشی‌های اخیر هواوی و آنر مشکلی در استفاده از اندروید 10 ندارند، اما سیستم عامل اندروید بدون خدمات گوگل جذابیت چندانی ندارد و این مسئله برای هواوی مشکل‌ساز شده و این شرکت چینی را به فکر یافتن راه‌حلی برای این معضل انداخته است؛ راه‌حل‌هایی مانند طراحی سیستم عامل اختصاصی یا توسعه اپلیکیشن فروشگاهی ویژه به منظور جایگزینی پلی استور و دیگر خدمات گوگل.

موفقیت: آنر 20 پرو

آنر 20 پرو

در حالی که وی 30 پرو یکی از تولیدات خوب آنر در سال جاری میلادی بود، اما به نظر ما آنر 20 پرو بازخورد بهتری داشت. آنر با تولید این گوشی نشان داد که می‌تواند گوشی‌های پرچمداری در رقابت با محصولات غول‌های این صنعت تولید کرده و البته قیمت به مراتب پایین‌تری برای آن‌ها در نظر بگیرد.

در آنر 20 پرو از تراشه قدرتمند کرین 980 استفاده شده و یک دوربین سه‌گانه با سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی، سنسور تله‌فوتوی 8 مگاپیکسلی برای بزرگنمایی سه برابری و سنسور 16 مگاپیکسلی فوق عریض برای این محصول در نظر گرفته شده است. بنچمارک مشهور DxOMark امتیاز 111 را برای دوربین آنر 20 پرو در نظر گرفته که البته در تجدیدنظر انجام شده این امتیاز به 113 ارتقاء پیدا کرده است. این امتیاز بالا یعنی آنر 20 پرو یکی از بهترین دوربین‌ها را در بین گوشی‌های هوشمند داراست و می‌توانید با قیمتی پایین‌تر از رقبا به خواسته‌های خود از یک گوشی پرچمدار برسید.

شکست: لیست گیج کننده محصولات آنر و هواوی

آنر 20 و آنر 9 ایکس

در ماه سپتامبر 2019 آنر گوشی 20 اس را عرضه کرد که در واقع همان آنر 20 بود که به جای تراشه کرین 980 از تراشه میان‌رده کرین 810 استفاده می‌کرد. در ماه اکتبر هم آنر 9 ایکس به عنوان یک محصول تکراری روانه بازار شد؛ این گوشی در واقع همان آنر 9 ایکسی بود که در چین عرضه شده بود و شرکت سازنده تنها با تغییر پردازنده از کرین 810 به کرین 710، آن را وارد بازارهای جهانی کرد. البته این تمام ماجرا نبود و اتفاقی مشابه برای آنر 9 ایکس پرو هم رخ داد.

کاملاً قابل درک است که هواوی و آنر بخواهند راهی برای مقابله با تحریم‌های آمریکا پیدا کرده و تنوع محصولات خود را در بازار بالا ببرند. اما عرضه گوشی‌هایی با سخت‌افزار یکسان یا مشابه که تنها نام آن‌ها تغییر کرده، باعث گیج شدن خریداران شده و انتخاب کردن را برای آن‌ها سخت‌تر می‌کند. اتخاذ این استراتژی یکی از عملکردهای منفی هواوی و آنر در سال 2019 بود.

مطالب پیشنهادی
guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Hamedtarafdar
Hamedtarafdar
3 سال قبل

فقط هواویy9, 2019 بهترین امکانات با کمترین هزینه ممکن و هوش مصنوعی عالی، دوربین عالی، گیم پلی عالی، رزولیشن 4k،حافظه مناسب، امکانات عالی و…!