گوگل چطور هاتگرام و تلگرام طلایی را نابود کرد؟ با طرز کار سپر امنیتی گوگل آشنا شوید

زمانی‌که تلگرام در ایران فیلتر شد، دو اپ فارسی به نام هاتگرام و تلگرام طلایی شروع به فعالیت کردند که به کاربران این امکان را می‌دادند، بدون محدودیت و با دور زدن فیلترینگ، به استفاده از تلگرام ادامه دهند. این دو اپلیکیشن به سرعت توانستند میلیون ها کاربر جذب کنند، در حالی که بسیاری از کارشناسان اعلام کردند که استفاده از این دو اپ یعنی به خطر انداختن اطلاعات رد و بدل شده در تلگرام! چرا تلگرام طلایی و هاتگرام، پلی میان سرورهای تلگرام و کاربران داخل کشور بودند و هرچیزی که از سمت کاربر به سمت تلگرام ارسال می شد اول باید از سرورهای این دو اپ عبور می‌کرد!

چند روز قبل، در طی یک اتفاق غیر منتظره، اپلیکیشن های هاتگرام و تلگرام طلایی از روی گوشی میلیون ها نفر حذف شدند! چراکه گوگل طی بررسی های هوشمند، این دو اپلیکیشن ها را از نظر امنیتی، مضر شناسایی کرد و با نمایش اعلانی، حذف این دو اپ را به صورت نوتیفیکیشن به کاربران اندرویدی اطلاع رسانی نمود.

چندی از مسئولین کشور نیز با ادامه کار هاتگرام و تلگرام طلایی مخالف بودند و حتی مدتی قبل وزیر ارتباطات گفت: «مرکز ملی فضای مجازی مسئول تصمیم‌گیری درباره تلگرام طلایی و هاتگرام است»، اما به دلایل نامعلوم این دو پوسته‌ی تلگرام به کار خود ادامه دادند، تا اینکه چند روز قبل، سپر امنیتی گوگل پلی – Google Play Protect آنها را جاسوسی اعلام کرد و این سرویس اقدام به حذف این دو اپلیکیشن از روی گوشی های اندرویدی نمود.

اینطور که گوگل اعلام کرده، اپلیکیشن‌های هاتگرام و تلگرام طلایی در طول کار خود سعی داشته‌اند از اطلاعات شخصی کاربران مانند تاریخچه تماس‌ها، تصاویر و همچنین پیام ها جاسوسی کنند و به همین دلیل، سرویس امنیتی گوگل پلی، اقدام به حذف این دو اپ نموده‌ است.گوگل چطور هاتگرام و تلگرام طلایی را نابود کرد

البته حذف دو اپلیکیشن هاتگرام و تلگرام طلایی، در نوع خود اولین نیست، چرا که تا به امروز ده ها اپلیکیشن به همین شکل از روی گوشی‌های اندرویدی حذف شده‌اند و موضوع حذف این دو اپ فارسی، فقط به دلیل گستردگی استفاده آنها در ایران، خبرساز شده است.

گوگل چگونه اپلیکیشن های جاسوسی و مضر را شناسایی می‌کند؟

زمانی که شما اپلیکیشنی را نصب و مورد استفاده قرار می دهید، اطلاعات آن به سمت سرور های گوگل پلی ارسال می شود. در صورتی که اپ مورد نظر در گوگل پلی وجود داشته باشد، ابتدا نسخه‌ی آن بررسی می شود و در صورتی که نسخه جدیدتری از اپ در دسترس باشد، شما اعلان به روز رسانی را مشاهده خواهید کرد. همچنین اطلاعات بسته نصب شده با بسته نصبی موجود در گوگل پلی نیز مقایسه می شود و اگر مورد مشکوکی در اپ یافت شود، گوگل این موضوع را در قالب ارسال نوتیفیکیشن به کاربر اطلاع خواهد داد. اما اگر اپلیکیشن نصب شده در گوگل پلی موجود نباشد، تنها راه بررسی آن جمع آوری اطلاعات از طریق گوشی هایی دارای اپ مورد نظر خواهد بود. در اینجا سپر امنیتی گوگل پلی، اپلیکیشن ها را مورد بررسی قرار می دهد و در صورتی‌ که برنامه نصب شده، رفتار مشکوکی از خود نشان دهد، به کاربر اطلاع رسانی خواهد شد.

اگر عملکرد یک برنامه چه در گوگل پلی وجود داشته باشد، چه نداشته باشد، در تعداد زیادی دستگاه، به شکل مشکوک ادامه داشته باشد و رفتار مخرب برنامه برای سیستم اثبات شود، سپر امنیتی گوگل پلی به نام Google Play Protect اقدام به حذف گسترده اپلیکیشن و یا بازی مخرب از روی دستگاه‌های اندرویدی می‌کند و سپس این عمل به شکل نوتیفیکیشن به کاربر اطلاع داده خواهد شد.

جالب است بدانید که تنها اپلیکیشن تلگرام طلایی 12 میلیون نصب داشت و به نوعی می توان گفت حدود 15 تا 20 میلیون کاربر در حال استفاده از این دو اپلیکیشن مخرب بودند! بعد از این اتفاق، مشخص شد که کافه بازار نیز اقدام به حذف این دو اپ نموده است.گوگل چطور هاتگرام و تلگرام طلایی را نابود کرد؟ با طرز کار سپر امنیتی گوگل آشنا شوید

وزیر ارتباطات، آذری جهرمی نیز از مخرب بودن 137 پوسته فارسی می گوید و آنها را فاقد امنیت اعلام کرده است.

این موضوع را باید بدانید که گوگل در انتشار و در دسترس قرار دادن اپلیکیشن ها و بازی های فارسی به جز موارد محدودی که شامل تحریم‌ شده‌اند، هیچ مشکلی ندارد. اما متاسفانه بسیاری از بازی ها و اپلیکیشن های فارسی به دلایل عدم رعایت قانون کپی رایت، وجود بدافزار و … در کافه بازار و منابع دیگر منتشر می شوند. بنابراین به امنیت برنامه هایی که گوگل پلی وجود ندارند و فقط در مارکت های داخلی منتشر شده اند، باید شک کنید، چرا که گوگل فقط مانع انتشار برنامه‌هایی می شود که داد و ستد مالی در خود دارند و به دلیل تحریم ها، در حال حاضر امکان انتشار اینگونه اپلبکیشن ها در گوگل پلی وجود ندارد. اگر یک برنامه در گوگل پلی وجود ندارد و فقط در کافه بازار و … در دسترس قرار گرفته، احتمالا یا مشکل امنیتی دارد یا قوانین کپی رایت گوگل را نقض کرده است.

در نهایت باید یادآور شویم که به هیچ وجه سپر امنیتی گوگل پلی را غیر فعال نکنید و اپلیکیشن های مورد نیاز خود را فقط از گوگل پلی دانلود و نصب کنید تا گوگل کنترل بیشتری رو امنیت اطلاعات و دستگاه شما داشته باشد.

منبع اختصاصی
مطالب پیشنهادی
guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
س
س
4 سال قبل

?