گوشی آیفون 17e که به عنوان مدل ارزان قیمت و اقتصادی خط تولید آیفون شناخته می‌شود، قبلاً شایعه شده بود که در بهار امسال عرضه شود، اما گزارش‌های تازه نشان می‌دهند که این دستگاه ممکن است همین ماه جاری به بازار بیاید. در همین حال، گزارش دیگری ادعا می‌کند که این گوشی سه ارتقای مهم خواهد داشت که تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد. این مدل به عنوان جانشین آیفون 16e، با تمرکز بر قیمت مناسب و عملکرد قابل اعتماد، برای کاربرانی طراحی شده که به دنبال گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه از اپل هستند، بدون اینکه از فناوری‌های اصلی عقب بمانند.

طبق گزارش سایت Macwelt که به منابع صنعتی استناد کرده، آیفون 17e از طریق یک بیانیه مطبوعاتی در تاریخ 19 فوریه (30 بهمن) رونمایی خواهد شد. این موضوع اصلاْ عجیب نیست، زیرا اپل سال گذشته هم آیفون 16e را در ماه فوریه معرفی کرد. این استراتژی اپل برای عرضه سریع مدل‌های اقتصادی، بدون برگزاری رویداد بزرگ، به شرکت اجازه می‌دهد تا بازار را سریع‌تر اشباع کرده و رقابت با گوشی‌های اندرویدی ارزان را حفظ کند.

علاوه بر این، گزارش‌ها تأکید دارند که این گوشی از فناوری مگ‌سیف (MagSafe) پشتیبانی می‌کند، که امکان شارژ بی‌سیم با سرعت تا 25 وات را فراهم می‌آورد. مگ‌سیف یک سیستم شارژ مغناطیسی اختصاصی اپل است که از آهنرباهای دقیق برای تراز کردن گوشی با شارژر استفاده می‌کند و تجربه شارژ ایمن‌تر و سریع‌تری ارائه می‌دهد؛ این ویژگی قبلاً در مدل‌های اقتصادی به شکلی محدود ارائه می‌شد، اما حالا ارتقا یافته تا با پرچمدارها همخوانی داشته باشد. همچنین، این مدل بریدگی بالای صفحه نمایش آیفون 16e را حفظ می‌کند، که یک نوار سیاه کوچک در بالای نمایشگر برای جای دادن سنسورهای Face ID و دوربین سلفی است.

تاریخ عرضه آیفون 17e

در گزارش جداگانه‌ای از سایت Mac Otakara، که باز هم به منابع معتبر اشاره دارد، آمده که آیفون 17e طراحی مشابه مدل قبلی خود را حفظ خواهد کرد. برخلاف شایعات اولیه، این گوشی از «جزیره پویا» یا همان Dynamic Island بهره نخواهد برد. جزیره پویا یک ویژگی نرم‌افزاری هوشمند اپل است که بریدگی نمایشگر را به صورت پویا تغییر شکل می‌دهد تا نوتیفیکیشن‌ها، کنترل‌های موسیقی یا تماس‌ها را بدون اشغال فضای اضافی نمایش دهد؛ عدم وجود آن در مدل اقتصادی منطقی است، زیرا هزینه تولید را پایین نگه می‌دارد و تمرکز روی سادگی است.

طبق این گزارش، آیفون 17e از تراشه پردازشی A19 قدرت می‌گیرد، که نسل جدید پردازنده‌های اپل با عملکرد بالاتر و مصرف انرژی کمتر نسبت به A18 است. علاوه بر این، مودم نسل دوم Apple C1X و چیپ شبکه بی‌سیم N1 به آن اضافه شده است؛ مودم C1X برای اتصال 5G کارآمدتر و پایدارتر طراحی شده و چیپ N1 اتصالات وای-فای و بلوتوث را بهینه می‌کند. سایر مشخصات این گوشی مشابه آیفون 16e خواهد بود، مانند نمایشگر OLED 6.1 اینچی، دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی و پیکربندی حافظه پایه، که آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای کاربران روزمره تبدیل می‌کند.

گزارش Mac Otakara همچنین جزئیاتی از تبلت آینده آیپد 12 فاش کرده است. بر همین اساس، این تبلت با تراشه پردازشی A18 کار خواهد کرد، نه A19 که قبلاً شایعه شده بود. این انتخاب نشان دهنده استراتژی اپل برای توزیع تراشه‌ها در محصولات مختلف است؛ A18 همچنان قدرتمند است و برای کارهایی که در یک تبلت انجام می‌شوند مانند ویرایش ویدیو، بازی و کارهای مولتی‌تسکینگ کافی است، بدون اینکه نیازی به صرف هزینه بالاتر A19 باشد. عرضه آیپد 12 احتمالاً همزمان یا نزدیک به آیفون 17e خواهد بود و می‌تواند بخشی از به‌روزرسانی‌های اولیه سال 2026 اپل باشد. این اطلاعات بر اساس شایعات اخیر از منابع زنجیره تأمین است و نشان می‌دهد اپل در حال گسترش خط تولید اقتصادی خود است تا سهم بازار بیشتری در بخش میان‌رده به دست آورد.