اگر از فعالان حوزه تلفن همراه باشید یا به قصد خرید گوشی به بازار مراجعه کرده باشید، حتماً از وضعیت آشفته آن در روزها و ماههای اخیر خبر دارید. در روزهایی که شیوع کرونا، برگزاری بسیاری از اجتماعات از جمله کلاسهای درس حضوری را مختل کرده، نیاز به این ابزار دیجیتال بسیار پررنگتر شده و بسیاری از خانوادهها دغدغه خرید گوشی جدید و یا قدرتمندتر را دارند. اما شرایط بازار به گونهای است که نه تنها دستیابی به اغلب مدلهای میانرده را برای بسیاری از اقشار جامعه سخت کرده، بلکه با نوسانات مداوم خود حتی امکان برنامهریزی برای خرید گوشی را هم سلب کرده است!
تاکنون در دیجی رو مطالب متعددی را در رابطه با وضعیت بازار تلفن همراه و دیدگاه کارشناسان و دست اندرکاران در این زمینه منتشر کردهایم و امروز هم قصد داریم به صحبتهای اخیر رئیس انجمن صنفی فروشندگان تلفن همراه، سیمکارت و لوازم جانبی در گفتگو با ایلنا بپردازیم. صحبتهایی که بار دیگر لزوم نظارت جدیتر بر بازار این دستگاه پرکاربرد و ضروری را گوشزد کرده و حتی میتواند به عنوان یک زنگ خطر برای کسب و کار نه چندان روبهراه واردات و فروش گوشی قلمداد شود.
بیشتر بخوانید:
- علت نابسامانی های اخیر بازار تلفن همراه کشور چیست؟
- خبر خوش برای خریداران: کاهش 15 تا 30 درصدی قیمت گوشی در بازار
آقای افشار فروتن لاریجانی با اشاره به نوسانات بازار ارز در چند وقت اخیر عنوان کرده که “برخی عمده فروشهای بازار گوشی با توجه به تثبیت نرخ روز ارز که بعد از ظهر اتفاق میافتد و معمولاً نسبت به روز قبل گرانتر میشود، قیمت گوشی را تعیین کرده و در اختیار فروشنده خرد قرار میدهند”. اقدامی که باعث میشود قیمت گوشی پابهپای نرخ ارز و به صورت روزانه در نوسان بوده و عملاً برنامهریزی برای خرید گوشی را برای بسیاری از اقشار جامعه که قادر نیستند هزینه آن را به صورت لحظهای پرداخت کنند، ناممکن کرده است.
رئیس انجمن صنفی فروشندگان تلفن همراه در ادامه گفته:
اکنون شاهدیم واردکنندهای که به دنبال سود بیشتر و نامتعارف است با ارز 20 هزار تومان ثبت سفارش کرده اما با روند افزایش ارز گوشی را با ارز 30 هزار تومانی میفروشد و حتی توقف در عرضه را شاهد هستیم.
اینکه اقتصاد کشورمان در شرایط فعلی حال و روز خوبی ندارد و شیوع کرونا و تحریمهای ظالمانه فشار زیادی را تحمیل کرده بر کسی پوشیده نیست و همه ما آن را به خوبی درک میکنیم. اما سؤال اینجاست که چرا برخی از فعالان بازار تلفن همراه با اقدامات خود عملاً شرایطی را رقم میزنند که تمام بار گرانی و افزایش نرخ ارز به خرده فروش و خریدار نهایی تحمیل شود؟! واقعاً گوشی تلفن همراه چه تفاوتی با سایر کالاها دارد که قیمت آن باید به صورت لحظهای با نرخ ارز هماهنگ شود؟ در این بین، رابطه همیشگی بین فاکتور خرید، سود قانونی و نرخ فروش چه میشود؟
آقای افشار فروتن لاریجانی اشاره جالبی نیز به شیوه خرید و فروش گوشی در فروشگاههای خرد داشته و گفته است که “بیشتر مغازهداران و خردهفروشها ماکت گوشی را در ویترین به نمایش میگذارند و زمان مراجعه مشتری آن را از عمده فروش تهیه میکنند. عمده فروش نیز با توجه به نرخ روز ارز قیمت گوشی را تعیین و در اختیار فروشنده خرد قرار میدهد.”
یعنی عملاً این دسته از عمده فروشها سعی دارند حاشیه سود خود را همواره حفظ کنند و با تعیین روزانه قیمتها کاری کنند که مبادا به واسطه افزایش قیمت ارز، ضرری متوجهشان شود. ضرری که این روزها بسیاری از کسب و کارها با آن درگیرند و هر کس به سهم خود با آن دست و پنجه نرم میکند.
در پایان رئیس انجمن صنفی فروشندگان تلفن همراه ابراز امیداوری کرده شرایط به گونهای باشد که در بازار ثبات ایجاد شود و مسئولین امر نسبت به بهبود اوضاع هم برای فعالین واقعی این صنف و هم مردم اقدام کنند. اتفاقی که ما هم به نوبه خود امیدواریم هر چه زودتر در بازار گوشی رخ دهد و همه خریداران بتوانند نسبت به تهیه این کالا اقدام کرده و روزهای سخت کرونایی را نیز به سلامت پشت سربگذارند.