شناخت انواع رنگ های ساختمانی و ویژگی های یک رنگ ساختمانی ایده آل می تواند به شما در انتخاب رنگ کمک کند. رنگ یکی از متریال های مهم در زیباسازی فضای داخل و خارج ساختمان محسوب می شود. رنگ ها می توانند ظاهری شاداب و چشمنواز را در محیط به وجود بیاورند.
رنگ ها در جنس های متنوعی تولید می شوند. انواع رنگ های ساختمانی تناژ های بی نهایتی از رنگ ها را شامل می شوند. با توجه به نوع مکان و جنس زمینه می توانید رنگ مورد نظر را انتخاب کنید.
رنگ ها از چهار جزء اصلی تشکیل می شوند:
- رنگ دانه: از رنگ دانه تشکیل شده است.
- رزین: نقش اصلی در چسبندگی رنگ به زمینه را ایفا می کند.
- حلال: برای رقیق کردن رنگ از حلال (شیمیایی، غیر شیمیایی) استفاده می کنند.
- افزودنی های مفید: خاصیت ضد قارچی، قابل شستشو و ضد لک بودن را دارند.
زمانی که رنگ بر روی سطوح پوشانده شود حلال موجود در رنگ خشک می شود.
بر این اساس دو نوع حلال برای رنگ وجود دارد:
- رنگ هایی با حلال آب: بیشتر برای رنگ آمیزی منازل مسکونی استفاده می شود. با نام رنگ لاتکس نیز شناخته می شود. زمان خشک شدن آن بسیار کم است.
- رنگ با پایه روغن: تینر یا نفت حلال این نوع رنگ هستند. این نوع رنگ زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارد.
مزایای استفاده از انواع رنگ های ساختمانی
آشنایی با ویژگی های یک رنگ ساختمانی ایده آل می تواند شما را در تکمیل کردن نمای داخلی ساختمان کمک کند. زیباسازی مهمترین ویژگی رنگ ها بعد از استفاده است.
می توانید جلوه های بصری زیبایی با استفاده از رنگ بر روی دیوار، سقف خانه، پنجره و… ایجاد کنید. البته برای جلوگیری از زنگ زدن متریال های فلزی در تماس با نم و رطوبت نیز استفاده می شود.
از انواع رنگ های ساختمانی خاص برای محو کردن ترک ها و زخم های روی سطوح نیز استفاده می شود.
برای تمیز کردن سطوح می توانید از انواع رنگ های ساختمانی استفاده کنید. گاهی اوقات برخی لکه ها به هیچ وجه از روی سطح تمیز نمی شوند. با یک رنگ ساده می توانید آن را پوشش دهید تا ظاهری زیبا و تمیز را به وجود بیاورد.
معرفی انواع رنگ های ساختمانی
انواع رنگ های ساختمانی به شرح زیر می باشد:
انواع رنگ های ساختمانی پلاستیک (امولسیون): قدیمی ترین نوع رنگ است. برای رنگ آمیزی ساختمان از این نوع رنگ استفاده می شود. حلال آن آب است و در مدت زمان کمی خشک می شود. به راحتی قابل اجراست اما نمی توان آن را شستشو داد. برای سطوح فلزی غیر قابل استفاده است.
این نوع رنگ بوی نامطبوعی ندارد. ظاهر آن مات است و به راحتی عیوب روی سطوح را می پوشاند. از طرف دیگر به راحتی کثیف می شود. از آن برای رنگ آمیزی سقف خانه، انبار ها، داخل کمد و… استفاده می شود.
انواع رنگ های ساختمانی روغنی: بیشترین کاربرد رنگ روغن برای پوشش دهی سطوح فلزی است. از تینر یا مواد نفتی به عنوان حلال آن استفاده می کنند. رنگ روغن به سه گروه تقسیم می شود:
- رنگ های براق: سطوح را به راحتی می پوشاند. به راحتی تمیز می شوند و قابل شستشو هستند. لکه ها به راحتی از روی سطوح رنگی پاک می شوند. برای هر نوع سطحی می توانید از رنگ روغن استفاده کنید. این نوع رنگ ایرادات و ترک های روی سطوح را نمی پوشاند. انعکاس نور در آن فضا را روشن تر می کند. بوی نامطبوعی دارد و مدت زمان خشک شدن آن نیز طولانی تر است.
- رنگ مات: اگر برای سطوح گچ کاری شده استفاده شود به راحتی عیب ها و ترک ها را می پوشاند. نور را منعکس نمی کند. همچنین قابل شست و شو است.
- رنگ نیمه مات: برای افرادی که انعکاس نور در رنگ های براق را دوست ندارند پیشنهاد می شود. جلوه ملایمتری از نوع براق دارد.
از معایب رنگ روغن این است که باید در چند مرحله آن را اجرا کرد.
انواع رنگ های ساختمانی آکریلیک: این نوع رنگ جزو رنگ های نوین محسوب می شود. پایه و حلال آن آب است و بوی نامطبوعی ندارد. از طرفی قابل شستشو نیست. پوشش بسیار خوب و ایده آلی بر روی سطوح ایجاد می کند. ویژگی های یک رنگ ایده آل برای پوشش دهی ساختمان را دارد. با استفاده از غلطک باید سطوح را رنگ آمیزی کرد. در صورت استفاده از قلم مو رد آن بر روی سطوح باقی خواهد ماند.
انواع رنگ های ساختمانی مولتی کالر: یک ایده خلاقانه در رنگ آمیزی محسوب می شود. این نوع رنگ از چند تناژ رنگی مختلف تشکیل شده است. بیشتر جنبه تزیینی دارد و بعد از رنگ آمیزی ظاهری برجسته به وجود می آید. بر روی سطح های مختلف مانند گچ، بتن، فلز، کاشی و… قابل اجرا است. بوی نامطبوعی ندارد. خاصیت آنتی استاتیک دارد، یعنی گرد و غبار را به خود جذب نمی کند. قابل شستشو است و به سرعت خشک می شود. استحکام بالایی در برابر خراش و ضربه دارد.
ترک ها و نقص های سطح را به خوبی پوشش می دهد در نتیجه ویژگی های یک رنگ ایده آل را دارا می باشد. برای اجرای آن باید از دستگاه مخصوص استفاده کرد در نتیجه هزینه بالاتری دارد. به دلیل اینکه بعد از اجرا به صورت برجسته است دیگر نمی توان آن را با رنگ های روغنی و پلاستیک رنگ آمیزی کرد. رنگ آمیزی آن باید توسط یک فرد متخصص انجام شود.
انواع رنگ های ساختمانی پتینه: در واقع یک نوع هنردست برای رنگ آمیزی است. برای تزیین دکوراسیون داخلی منزل می توانید از این نوع رنگ استفاده کنید. از آن برای اجرای طرح و نقش های هنری استفاده می شود.
ویژگی های یک رنگ ساختمانی ایده آل
در زمان انتخاب رنگ باید به ویژگی های یک رنگ ساختمانی ایدهآل توجه داشته باشید:
ابتدا باید نوع سطوحی که قصد رنگ آمیزی آن را دارید بشناسید. سپس با مشورت رنگ مناسب آن را انتخاب کنید. به عنوان مثال رنگ پلاستیک برای مصالح بتنی و فلزات کارایی ندارند.
رنگ ها به سه دسته براق، نیمه مات و مات تقسیم می شوند. باید مناسب با فضا و محیط یکی از این رنگ ها را انتخاب کنید. برای محیط های بیرون یا مکان هایی که نیاز به شستشو دارند رنگ های روغنی مناسب هستند. چنانچه قصد خرید هر کدام از رنگ های ساختمانی توضیح داده شده در مقاله را داشته باشید میتوانید از فروشگاه اینترنتنی گنج کالا اقدام به خرید آن نمایید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.