شرکت مایکروسافت بارها خواستار قانونمند شدن فناوری تشخیص چهره بود. براد اسمیت، رئیس این شرکت، سال گذشته به طور مستقیم از کنگره خواست تا اقداماتی را برای مدیریت فناوری تشخیص چهره انجام دهد چرا که معتقد است این فناوری تأثیر گستردهای بر جامعه داشته و احتمال سوءاستفاده از آن وجود دارد. نگرانیهای این شرکت باعث شد که حتی فروش تکنولوژی به نیروهای پلیس کالیفرنیا و نصب فناوری تشخیص چهره را رد کند. مایکروسافت با حذف پایگاه داده MS Celeb خود که حاوی بیش از 10 میلیون عکس از 100000 نفر است به مبارزه با این تکنولوژی میپردازد.
این پایگاه داده در سال 2016 منتشر شد و مایکروسافت آن را بزرگترین مجموعه داده تشخیص چهره موجود در جهان توصیف کرد که توسط شرکتهای فناوری جهانی و محققان نظامی برای آموزش سیستمهای تشخیص چهره مورد استفاده قرار میگیرد. از افرادی که عکسهایشان در این مجموعه نمایش داده میشود رضایت گرفته نشدهاست. همچنین، افرادی که سلبریتی به شمار میروند تصاویرشان از اینترنت تحت لایسنس Creative Commons منتشر میشود.
با این حال، MS Celeb که توسط محققی در برلین به نام آدام هاروی کشف شد، همچنین حاوی تصاویری از افراد مشهوری مانند روزنامه نگاران و نویسندگان امنیتی بود که بدون اجازه و اطلاع آنها گردآوری شده بود. هاروی که پروژهای با نام Megapixels را اجرا می کند جزئیات بیشتری را در مورد این مجموعه دادهها فاش کرده و میگوید:
حتی اگر MS Celeb حذف شده باشد محتوای آن هنوز هم در سراسر وب به اشتراک گذاشته میشود و شما نمیتوانید یک مجموعه داده را ناپدید کنید. هنگامی که شما آن را پست کنید و مردم آن را دانلود کنند دیگر نمیتوان آن را از همهی هارد درایوهای جهان پاک کرد.
حذف این پایگاه داده بعد از آن بود که فایننشال تایمز، تحقیقاتی در مورد فناوری تشخیص چهره و نقش مایکروسافت در آن انجام داد. با این حال، مایکروسافت حذف دادههای مجموعه را یک ضابطه از پروتکل دانست. این شرکت پیش از این اظهار داشته بود که این سایت برای مقاصد علمی طراحی شده است و پایگاه را یک کارمند که دیگر با مایکروسافت نیست اداره میکند. شاید به همین خاطر است که دربارهی این حرکت چیزی نمیگوید.