حافظهی لوازم الکترونیکی مانند لپتاپ و گوشی هوشمند هر از چند گاهی احتیاج به خالی شدن و مرتبسازی دارند. اکثر ما ممکن است چند عکس و تعدادی برنامه و فیلم را در حافظهی خود داشته باشیم که به هیچ عنوان نه آنها را نگاه کرده و نه مورد استفاده قرار میدهیم. اما بعد از مدتی حافظهی گوشی و یا کامپیوترمان پر شده و هرچقدر مدت بیشتری آن را پر نگهداریم مطمئنا عملکرد گوشی و یا لپتاپمان پایین میآید و از عمر و دوامشان نیز کاسته میشود. درست مانند منزلتان دستگاهایی مثل تبلت، گوشی هوشمند، لپتاپتان و حتی ساعت هوشمندتان نیز به تمیزی احتیاج دارند. وقتی به سراغ هر کدام از این دستگاهها بروید و ساعتی را به پاککردن برنامهها و فایلهای بیاستفاده و همچنین بک آپ گرفتن از اطلاعاتتان اختصاص دهید، بلافاصله تفاوت بسیار چشمگیری را در عملکرد و بهبود سرعت آن مشاهده خواهید کرد.
پس منتظر چه هستید، دیوایس مورد استفادهی خود را برداشته و از همین حالا شروع به تمیز کردن آن کنید. اما قبل از اینکار در ادامهی مقاله با دیجی رو همراه باشید تا شما را با نکاتی کاربردی در مورد تمیز کردن گوشی و دستگاههای هوشمندتان آشنا کنیم.
اپلیکیشنهای قدیمی و یا بیاستفاده را پاک کنید
ممکن است از زمان خرید دستگاه هوشمند خود و در طول استفاده از آن، برنامهها و اپلیکیشنهای بسیار زیادی را روی حافظه نصب کرده باشید که حتی اسم آن را به خاطر نمیآورید و تنها به بهانهی اینکه روزی بلاخره از آن استفاده میکنید، این برنامهها را روی گوشی خود نگه داشتهاید اما با نگاه کردن به آنها متوجه میشوید که مدت بسیار زیادی است که هیچ کاربردی برایتان نداشتهاند. اول از هر چیزی به سراغ این اپلیکیشنها رفته و همهی آنها را پاک کنید. ممکن است این اپلیکیشنها را به بهانههای مختلف روی حافظهی گوشی خود نگه داشته باشید اما بیایید کمی صادقانه به آنها نگاه کنیم، شما خیلی وقت است که از آنها استفاده نکردید و احتمالا بعد از این هم قرار نیست مورد استفادهی خود قرار دهید پس با خیالی راحت تک تک برنامههایی که یک روزی به خود قول دادید از آنها استفاده میکنید اما هیچوقت به دردتان نخورد را پاک کرده و حافظهی گوشیتان را کمی خالی کنید. اگر دوست ندارید این برنامهها را برای همیشه از دست بدهید میتوانید اسم آنها را جایی یادداشت کرده و در صورتیکه به آنها احتیاج داشتید دوباره دانلودشان کنید.
از عکسهایتان بکآپ گرفته و آنها را پاک کنید
احتمالا از روز اولی که گوشی و یا تبلتتان را خریداری کردید، شروع به گرفتن عکسها و فیلمهای سلفی و خانوادگی کردهاید و وقتی به گالری دستگاهتان رجوع میکنید با هزاران عکس مواجه هستید که برخی از آنها را حتی نگاه هم نمیکنید. بیشتر اسکرینشاتها، عکسها و فیلمهای گرفته شده در اکثر مواقع بیاستفاده بوده و دیگر به درد شما نمیخورند. به هر حال عکسها و ویدیوهایی که ثبت کردهاید بخشی از خاطرات شماست که احتمالا میخواهید برای همیشه آنها را نگه دارید. خوشبختانه میتوانید هم حافظهی خود را خالی کرده و هم این فایلها را حفظ کنید. حافظههای مجازی نظیر Dropbox، Amazon، Google و همچنین Apple به شما این امکان را میدهند که به راحتی ویدیوها و عکسهای خود را به آنها انتقال داده و به راحتی حافظهی دستگاه خود را خالی کنید. توصیهی ما این است که اگر نمیخواهید هیچ کدام از آنها را از حافظهی دیوایس خود پاک کنید، ابتدا با توجه به نوع دستگاهتان توسط یکی از حافظههای مجازیای که ذکر کردیم، یک بکآپ گرفته و سپس بعد از آنکه به صورت آنلاین آنها را ذخیره کردید، با خیال راحت همهی آنها را پاک کنید. این قسمت از گوشی و یا لپتاپتان، معمولا بیشترین حجم اشغالی از حافظه را به خود اختصاص میدهند. با پاک کردن آن متوجه خواهید شد که دستگاه شما تا چه حد عملکرد بهتری پیدار کرده و یا حتی از پیامهای مکرر ناشی از پر شدن حافظه نیز راحت میشوید. در انتها به خاطر داشته باشید که نام کاربری و پسورد ورود به حافظهی مجازی خود را به خاطر سپرده و یا در جای مناسبی آن را یادداشت کردهاید زیرا در غیر اینصورت فایلهای خود را برای همیشه از دست خواهید داد!
دستگاه خود را دوباره فرمت کنید
در آخر بعد از پاک کردن فایلها و برنامههای بیاستفادهی دستگاهتان، وقت آن رسیده که دوباره حافظهی آن را فرمت کرده و سپس با خیال راحت از آن استفاده کنید. این قسمت ممکن است کمی چالش برانگیز به نظر برسد اما در واقع بهترین راهی است که میتوانید حافظهی دستگاه هوشمند خود را به حالت کارخانهای و اولیه خود برگردانید. ریست کردن گوشی و یا تبلتتان بسیار کار سادهای است و با چند مرحلهی ساده و کوتاه میتوانید دیوایس خود را دوباره به تنظیمات اولیه برگردانید. اما نکتهی مهم در این بین که نباید فراموش کنید این است که حتما از اطلاعات باقی مانده روی گوشی خود نظیر فایلها، عکسها، اطلاعات مهم و… بک آپ گرفته و سپس دستگاهتان را به حالت تنظیمات اولیه برگردانید. متاسفانه در صورت فراموش کردن این مرحله تمام اطلاعات موجود در گوشی شما پاک خواهد شد و حافظهی گوشی و یا تبلت شما درست مانند روز اول، خالی خواهد شد!
اگر میخواهید لپتاپ یا کامپیوتر خود را دوباره فرمت کنید، قضیه کمی متفاوت و پیچیدهتر خواهد بود، اما بعد از انجام دادن اینکار تغییر بسیار زیادی را در عملکرد سیستم خود خواهید دید. اما توصیه میکنیم در صورتی که اطلاعی در این خصوص ندارید حتما از متخصصان در این مورد کمک بگیرید. اضافهکردن فضای اضافی به حافظهی RAM سیستم به سرعت عملکرد آن را بهبود خواهد داد. به علاوه دیگر نگران پر شدن حافظهی کامپیوتر و یا لپتاپتان نخواهید بود. اگر علاوهبر حافظه، سخت افزار خود را از حالت چرخشی به ثابت تغییر دهید بهبود زمان بوت را به طرز قابل توجهی مشاهده خواهید کرد. قبل از آنکه رم اضافی به کامپیوتر خود اضافه کنید باید بدانید که نوع درست آن را خریداری میکنید. RAM در واقع شکلی از حافظه است که به صورت موقت اطلاعاتی که در حین استفاده از کامپیوتر، دائما جمعآوری میکنید را نگهداری میکند. هرچقدر مقدار رم شما بیشتر شود در نهایت شما میتوانید اطلاعات بیشتری را پرسرعتتر نگه داشته و از آنها استفاده کنید.
RAM دارای انواع و سرعتهای متفاوتی است بنابراین قبل از خرید حتما چک کنید تا متوجه شوید کامپیوتر شما به چه نوعی از آن احتیاج دارد؛ برای اینکار نیاز است تا شما کامپیوتر خود را باز کنید.
اگر قصد دارید تا درایو حافظهی خود را ارتقاء دهید لازم است تا حتما از اطلاعات ذخیره شده بکآپ یا همان نسخهی پشتیبان، تهیه کنید زیرا بعد از اتمام ارتقاء حافظه، نیازمند نسخهی پشتیبان جهت بازیابی اطلاعات موجود روی حافظهی فعلی سیستم خود هستید. بعد از ارتقاء تنها کافی است سیستم عامل مورد نظر خود و فایلهایتان را روی درایو جدید نصب و تمام فایلهای قدیمی خود را دانلود کنید.
اگر نمیدانید که چگونه باید هر کدام از این مراحل را انجام دهید، با یک کارشناس صحبت کنید با اینکار در صورت خرابی، گارانتی شما نیز از بین نخواهد رفت.
گجتهای قدیمی خود را بازیافت کنید
اگر دیوایسهای الکترونیکی شما خیلی قدیمی هستند و قصد ندارید آنها را ارتقاء دهید بهترین کار این است که از شر آنها خلاص شوید. با اینحال به خاطر بسپارید که نباید هیچکدام از وسایل الکترونیکی خود را داخل سطل زباله بیاندازید زیرا مواد شیمیایی و فلزاتی که در آنها به کار رفته است برای محیط زیست مخرباند. به جای اینکار میتوانید این دستگاهها را در شهرداری منطقه خود بهطور کل بازیافت کنید.