حسین غروی رام رییس هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل ضمن ابراز نگرانی از صدمات شیوع بیماری کرونا بر بدنه صنعت موبایل گفت: علیرغم پیش بینیهای ما مبنی بر رونق بازار موبایل در شب عید اما با شیوع ویروس کرونا در سطح کشور و تعطیلی کسب وکارها، نه تنها با رونق این بازار مواجه نشدیم بلکه شاهد رکودی 60 درصدی در اسفندماه 98 نسبت به بهمن ماه بودیم.
وی افزود: پس از اطلاعیه اخیر ستاد ملی کنترل و مبارزه با کرونا مقرر شد برخی از کسب و کارهای غیر ضروری در استان تهران تا تاریخ 30 فروردین و در استانهای دیگر تا 23 فروردین تعطیل باشند. در این بین کسب و کارهای حوزه موبایل هم قراردارند که زنجیرهای از واردکنندگان، خرده فروشان و شرکتهای خدمات پس از فروش را شامل میشوند. اگرچه همه به این موضوع باور داریم که قطع زنجیره انتشار ویروس جدید کرونا جز با رعایت فاصله اجتماعی صورت نمیگیرد، اما باید این را هم بدانیم که ادامه این روند به ایست چرخه اقتصادی بسیاری از کسب و کارها نیز میانجامد.
رییس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان موبایل گفت: در حال حاضر شرکتهای واردکننده به دلیل عدم امکال ارسال کالا از مبدا دبی، عراق و دیگر کشورها قادر به تامین کالای مورد نیاز کشور نیستند. از سویی فروشندگان مراکز عرضه موبایل با دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا چند هفته است که فروشگاههایشان را تعطیل کردهاند. تمام این دلایل دست به دست هم داده تا بازار پر رونق شب عید برای فعالان این حوزه تبدیل به کابوس شود. رکود 300 درصدی در حوزه موبایل نسبت به مدت مشابه در سال 97 باعث شده تا بسیاری از فعالان این صنعت نتوانند به تعهدات مالیشان عمل کنند. بد نیست این را هم بدانید که عرضه موبایل توسط شرکتهای وارکننده از 20 اسفند 98 تا به این لحظه به صفر رسیده است و عملا شرکتها در این بازه زمانی هیچ کالایی عرضه نکردهاند.
رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی از رکود 300 درصدی در حوزه موبایل نسبت به شب عید سال گذشته خبر داد.
وی افزود: حال به تمام این مشکلات باید مهلت تحویل اظهارنامههای مالیات بر ارزش افزوده این فعالان را نیز بیافزاییم. اینکه به فعالین اقتصادی که با هدف قطع زنجیره انتقال و همراهی با تصمیمات دولت تن به تعطیلی کسب و کارشان دادهاند و این روند را باید تا 30 فروردین ادامه دهند، چطور فقط تا 31 فروردین مهلت داده شده تا اظهارنامههای مالیات برارزش افزوده خود را تحویل دهند، پرسشی بی پاسخ از سوی دولت است!
غروی رام با اشاره به بحران بزرگ پیش روی فعالان حوزه موبایل کشور گفت: تدابیر اتخاذ شده اقتصادی برای برون رفت از بحران کرونا بیش از آنکه یاری دهنده باشد، دردسر ساز شده است. همانطور که میدانید 70 هزار واحد صنفی در حوزه موبایل در سراسر کشور از شهرهای بزرگ گرفته تا دورافتاده ترین مناطق درحال فعالیت هستند که به طور مستقیم و غیرمستقیم میلیونها شغل را ایجاد کردهاند. اگر دولت چارهای جهت حل بحران پیش آمده برای فعالین اقتصادی نیاندیشد، بی شک در هفته های پیش رو شاهد سیل عظیمی از تعدیل نیرو، پروندههای قضایی به دلیل چک های برگشتی و تعطیلی هزاران کسب و کار در حوزه موبایل خواهیم بود.
رییس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان موبایل گفت: حوزه تلفن همراه جزء معدود بخشهای اقتصادی در کشور است که گردش مالی آن باعث رونق اقتصادی در دیگر حوزهها میشود. از طرفی اهمیت موبایل و کاربرد آن در ایام سخت قرنطینه ملموستر از گذشته شده است . عدم حمایت جدی دولت از این بخش از صنعت، نه تنها بسیاری را بیکار میکند بلکه در کوتاه مدت به دیگر حوزههای اقتصادی نیز لطمه خواهد زد. این بحران در دیگر کشورها نیز رخ داده است ، اما حمایت دولتها از صنایع مولد و حوزههای اقتصادی جریانساز همچون تکنولوژی و موبایل، باعث شده تا حداقل شاغلین این حوزهها با کمترین تهدید مواجه شوند. دولت برای زنده نگهداشتن این صنعت باید چارهای بیاندیشد. نگاه واقع بینانه به شرایط فعلی این است که هر روز که میگذرد به نابودی کسب و کارهای موبایل کشور یک روز نزدیک میشویم.
غروی رام همچنین از نشست هم اندیشی با روسای اتحادیهها و اصناف در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: در روزهای آینده و پس از بازگشایی واحدهای صنفی حوزه موبایل و شرکتهای واردکننده، نشست مشترکی را با اتحادیهها و اصناف مرتبط خواهیم داشت تا ابعاد خسارات وارده را بررسی کرده و پیش بینی های خود را از آینده این صنف با ادامهی روند فعلی به دستگاهها و سازمانهای تصمیم ساز ارائه دهیم.