همانطور که احتمالا اطلاع دارید، کمپانی شناخته شده لنوو شب گذشته از تعدادی از محصولات جدید خود رونمایی کرد. این شرکت در کنار نمایش نخستین نمونه از گوشی هوشمند و تبلت تاشو، دو گوشی ماژولار جدید و بسیار جذاب را نیز معرفی نمود.
در کنار گوشی هوشمند فوق باریک موتو زد، شب گذشته شاهد رونمایی از مدلی دیگر از این گوشی هوشمند ماژولار با صفحه نمایشی نشکن و بسیار مقاوم نیز بودیم. البته این گوشی هوشمند که موتو زد فورس (Moto Z Force) نام دارد، به خاطر استفاده از تکنولوژی ShatterShield (مقاومت صفحه نمایش در برابر ضربه) و همچنین باتری بزرگ تر (3500 میلی آمپر ساعت)، کمی ضخیم تر از مدل موتو زد می باشد. اما با این وجود کماکان با یک محصول جذاب و شگفت انگیز روبرو هستیم و در مطلب پیش رو نیز قصد داریم نگاهی نزدیک به ویژگی های بارز این محصول داشته باشیم. پس با ما در دیجی رو همراه باشید.
همانطور که گفتیم با وجود بزرگ تر و ضخیم تر بودن نسبی موتو زد فورس در مقایسه با موتو زد، همچنان طراحی منحصر به فرد این محصول یکی از نقاط قوت بارز آن به شمار می آید. بدنه فلزی براق، طراحی تقریبا مستطیلی شکل، ماژول دوربین دایره ای شکل و البته کمی برجسته و همچنین صفحه نمایشی 5.5 اینچی از ویژگی های ظاهری موتو زد فورس می باشد و در نگاه اول کاملا مشخص خواهند بود. ابعاد بدنه این گوشی هوشمند (155.9 در 75.8 در 6.99 میلی متر) نشان از این دارند که حاشیه های صفحه نمایش در موتو زد فورس چندان هم باریک نیستند، اما با وجود این، نسبت صفحه نمایش به بدنه کاملا مناسب و برابر 70.76 درصد می باشد. علیرغم اینکه موتو زد فورس به باریکی موتو زد نیست، اما در مقایسه با سایر گوشی های هوشمند موجود در بازار جزو محصولات ظریف و باریک به حساب می آید. به طوری که حتی ضخامت این گوشی، اندکی از ضخامت آیفون 6 اس نیز کمتر می باشد.
در زیر صفحه نمایش موتو زد فورس، شاهد سک سنسور اثر انگشت به شکل مربع هستیم که اولین بار در گوشی هوشمند موتو جی 4 پلاس استفاده شده بود. همانند قبل، این مدل نیز فاقد دکمه های خازنی روی بدنه می باشد و به جای آن از کلید های مجازی (برگشت، خانه و برنامه های اخیر) که در سیستم عامل اندروید تعبیه شده است، استفاده می کند. در قسمت بالای سمت راست بدنه، سه دکمه تقریبا هم اندازه تعبیه شده که یکی از آن ها دکمه اصلی دستگاه یا همان پاور بوده و دکمه های دیگر نیز مربوط به کم و زیاد کردن صدا می باشند که به صورت جدا و با فاصله از هم طراحی شده اند. این نوع طراحی، در سالی که تقریبا بیشتر گوشی های هوشمند از دکمه های چسبیده کنترل صدا و همچنین دکمه های قرص مانند استفاده می کنند، یک ایده جدید به حساب می آید.
متاسفانه، در ادامه روندی که اخیرا شایع شده، در موتو زد فورس نیز خبری از ورودی 3.5 میلی متری هدفون نیست و بنابراین تنها از هدفون های مجهز به اتصال USB Type-C می توان در این گوشی هوشمند استفاده کرد و یا حداقل باید یک مبدل نیز به همراه داشت.
اما در کنار همه این موارد، مهمترین ویژگی بارز موتو زد فورس، استفاده از ماژول هایی با نام Moto Mods می باشد که باعث افزودن و یا بهبود برخی قابلیت های گوشی می شوند. این ماژول ها با استفاده از یک قطعه فلزی و همچنین کانکتور 16 پینی که در نیمه پایینی پشت بدنه تعبیه شده اند، به آن متصل می شوند. البته اگر مایل به استفاده از این ماژول ها نبودید می توانید با استفاده از قاب های متنوعی که برای موتو زد فورس طراحی شده، مانع دیده شدن این قسمت های اضافی شوید و در کنار آن، برجستگی لنز دوربین را نیز به طور محسوسی کاهش دهید.
در کنار رونمایی از موتو زد فورس، لنوو 4 ماژول مختلف را نیز برای آن معرفی کرد که در هنگام عرضه این گوشی هوشمند، قابل تهیه خواهند بود. در زیر به معرفی هر یک از این ماژول ها خواهیم پرداخت.
- ماژول تقویتکننده صدای JBL: همانطور که از نام این ماژول نیز پیداست، می توان با استفاده از آن، بلندگوهای موتو زد فورس را تقویت کرده و صدای به مراتب بلندتر و واضح تری را پخش نمود. البته تا زمانی که از نزدیک این ماژول را امتحان نکرده ایم، نمی توان به صورت قطعی در مورد کیفیت آن اظهار نظر کرد. یکی از نقاط قوت JBL، استفاده از یک باتری یدکی می باشد که طول عمر باتری موتو زد فورس را (در حالت پخش آهنگ) به 10 ساعت افزایش می دهد.
- ماژول پروژکتور InstaShare: با اتصال این ماژول قادر خواهید بود تا تصاویر و ویدیوهای خود را بر روی هر صفحه مسطحی در اندازه 70 اینچ مشاهده نمایید. به نظر می رسد این ماژول کارایی خوبی داشته باشد و از افراد حرفه ای گرفته تا مبتدی همگی بتوانند از آن استفاده کنند. از موارد استفاده این پروژکتور می توان به ارائه مطالب و اسناد بر روی وایت برد، به اشتراک گذاری تصاویر با دوستان و همچنین تماشای فیلم، اشاره کرد. ماژول InstaShare دارای یک باتری یدکی نیز می باشد که طول عمر باتری را در هنگام پخش تصاویر و ویدیوها تا یک ساعت افزایش خواهد داد.
- ماژول Power Pack: این ماژول نیز همانطور که از نامش بر می آید، جهت افزایش طول عمر باتری مورد استفاده قرار خواهد گرفت و کاربران با اتصال آن قادر خواهند بود تا 22 ساعت بیشتر از حالت معمولی از گوشی هوشمند خود استفاده نمایند. با وجود جذابیت و وسوه انگیز بودن این ماژول، اما باید به این نکته هم توجه داشته باشید که با اتصال آن، ظاهر براق موتو زد فورس را از دست خواهید داد!
- ماژول Style Shells: این ماژول ها در واقع قاب هایی با طرح ها و رنگ های متنوع هستند که با اتصال آن ها می توان ظاهر گوشی را تغییر داد و البته در صورت استفاده نکردن از ماژول های دیگر، گزینه ای مناسب برای مخفی کردن اتصال های پشت بدنه می باشد.
گفته شده این ماژول ها تنها منحصر به گوشی های موتو زد و موتو زد فورس نبوده و با پرچمدارهای آینده سری موتو نیز سازگار خواهند بود. لنوو به وضوح به این نکته اشاره کرده و گفته که Moto Mod های معرفی شده، تنها ماژول هایی نخواهند بود که ارائه می شوند و در آینده شاهد عرضه تعداد بیشتری از آن ها نیز خواهیم بود. این شرکت در حال حاضر بر روی طرح های مفهومی ماژول های جدید کار می کند و از توسعه دهندگان نیز دعوت کرده تا به این عرصه وارد شوند. لنوو حتی جایزه ای یک میلیون دلاری نیز برای کسی که بتواند بهترین ماژول را طراحی کند، در نظر گرفته است.
صفحه نمایش
دقت تصویری صفحه نمایش AMOLED و 5.5 اینچی موتو زد فورس برابر 1440 در 2560 پیکسل می باشد که باعث شده تراکم پیکسلی این محصول بسیار خارق العاده و برابر 534ppi باشد. البته وقتی صحبت از صفحه نمایش به میان می آید، علاوه بر دقت تصویری بالا و زیبایی بصری، ضد ضربه بودن صفحه موتو زد فورس و استفاده از تکنولوژی ShatterShield نیز یکی از نکات جالب توجه آن می باشد.
تکنولوژی ShatterShield که برای حفاظت از صفحه نمایش گوشی به کار می رود، پیش از این و برای اولین بار در دروید توربو 2 (DROID Turbo 2) معرفی شد. این تکنولوژی، مقاومت صفحه گوشی را در برابر ضربه های نسبتا شدید و سقوط از ارتفاع متوسط بالا می برد. ShatterShield تا کنون در آزمون های بسیاری سربلند بیرون آمده و به خوبی توانسته جایگاه خود را در دنیای گوشی های هوشمند پیدا کند. این تکنولوژی این بار بسیار بهتر از قبل در موتو زد فورس به کار گرفته شده و با این که به هیچ عنوان توصیه نمی کنیم این ویژگی گوشی خود را پس از خرید امتحان کنید، ولی با قاطعیت می توان گفت این گوشی هوشمند به این راحتی ها نخواهد شکست.
سخت افزار و دوربین
موتو زد فورس هیچ کم و کسری از لحاظ سخت افزاری نداشته و کاملا ویژگی های یک پرچمدار مربوط به سال 2016 را دارا می باشد. از مهمترین ویژگی های سخت افزاری این گوشی می توان به پردازنده چهار هسته ای اسنپدراگون 820 از محصولات کوالکام، 4 گیگابایت حافظه رم از نوع LPDDR4، حافظه داخلی 32 یا 64 گیگابایتی از نوع بسیار پرسرعت UFS و همچنین امکان استفاده از کارت های حافظه میکرو اس دی، اشاره کرد.
به نظر می رسد دوربین موتو زد فورس نیز به هیچ عنوان کاربران را ناامید نخواهد کرد. با وجود اینکه متاسفانه لنوو در هنگام رونمایی از این گوشی هوشمند، به طور کامل به معرفی ویژگی های دوربین آن نپرداخت، ولی با این حال مشخصات لنز به کار رفته در موتو زد فورس بسیار مناسب و قابل قبول به نظر می رسد. سنسور 21 مگاپیکسلی با پیکسل های 1.12 میکرونی به همراه اندازه دریچه دیافراگم F1.8 نوید ثبت عکس هایی بسیار باکیفیت را می دهند. به علاوه این که لنوو قول داده تا در نور کم نیز کارایی این دوربین بسیار عالی باشد. موتو زد فورس علاوه بر فوکوس خودکار لیزری مجهز به فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز می باشد. این در حالی است که مدل معمولی موتو زد تنها از ویژگی اول برخوردار می باشد. همچنین گفته شده سرعت ثبت عکس ها نیز بسیار بالا و تاخیر شاتر در حد صفر خواهد بود که خبر بسیار هیجان انگیزی است.
در نهایت اینکه ظرفیت باتری به کار رفته در موتو زد فورس برابر 3500 میلی آمپر ساعت بوده و لنوو ادعای طول عمر 40 ساعتی را برای آن دارد. علاوه بر این، باتری مذکور قادر است تنها در عرض بیست دقیقه اتصال به شارژر، بیش از 50 درصد شارژ شود.
تاریخ عرضه
با اینکه متاسفانه لنوو هنوز هیچ اطلاعاتی در خصوص قیمت موتو زد فورس منتشر نکرده اما تاریخ عرضه این محصول مشخص شده است. گوشی های هوشمند موتو زد و موتو زد فورس همزمان ارائه خواهند شد و در ابتدا به صورت انحصاری تحت شبکه مخابراتی ورایزن در دسترس قرار خواهند گرفت. این نسخه های انحصاری با نام های موتو زد دروید و موتو زد فورس دروید، تابستان سال جاری عرضه خواهند شد. بازارهای اروپا در ماه سپتامبر (شهریور) پذیرای این گوشی های دوست داشتنی خواهند بود و در فصل پاییز نیز نسخه های بدون قرارداد آن ها در فروشگاه های آمریکا قابل خریداری خواهند بود.