تمامی افرادی که علاقه مند به سخت افزارهای کامپیوتری هستند به خوبی میدانند که مایکروسافت در این زمینه همیشه پیشتاز بوده و هست. از سیستمهای تصویری گرفته تا سخت افزارهایی که در داخل کامپیوترها قرار میگیرند. ولی درچند سال اخیر کمپانیهایی مانند دل، اچی پی و حتی لنوو توانستهاند تبدیل به رقبای اصلی مایکروسافت در زمینهی ساخت سخت افزار و کامپیوترهای شخصی شوند. در پاسخ مایکروسافت با ساخت سرفیس پرو و سرفیس بوک نشان داد که هنوز میتواند پادشاه سرزمین کامپیوترهای شخصی باشد. در آخرین شگفتی خلق شده توسط این کمپانی شاهد محصولی انقلابی به نام سرفیس استودیو هستیم که میتوان آن را اولین کامپیوتر رومیزی واقعی دانست. (یک صفحه نمایش بزرگ که کامپیوتری قدرتمند میباشد)
این محصول از تمامی امکاناتی که تصور میکنید برخوردار است و پاسخگوی همهی نیازها خواهد بود. Surface Studio از صفحه نمایشی 28 اینچی بهره میبرد که بدون داشتن کِیس، کیبورد فیزیکی و … میتواند به شکل قابل توجهی بر روی تمامی سطوح تا زاویه 20 درجه قرار بگیرد که برای طراحی بسیار مناسب میباشد. این مانیتور غول آسا بر روی یک پایه کوچک قرار گرفته و آن پایه نقش کِیس را برای آن ایفا خواهد کرد و به هیچ عنوان جای زیادی نمیگیرد. صفحه نمایش این محصول 4K بوده و دارای وضوح 4,500x3,000 میباشد. تاچ اسکرین بودن این محصول باعث شده تا بتواند طیف گستردهای از رنگها را پوشش دهد. (مانند Adobe sRGB or P3 color spaces)
سال گذشته با معرفی سرفیس پرو 4 و سرفیس بوک، شاهد معرفی سرفیس پن نیز بودهایم و از همین قلم میتوان در جدیدترین محصول این کمپانی استفاده کرد که بهصورت وایرلس به دستگاه متصل میشود. پس از یک هفته بررسی تخصصی و نگاه کردن از تمامی جوانب به این محصول متوجه شدیم که سرفیس استودیو میتواند یک ابزار بسیار مناسب برای هنرمندان ولی در عین حال بسیار گران باشد که حتی در برخی موارد نیازمند تغییرات نرم افزاری نیز میباشد. ما انتظار داشتیم که با چنین قیمت بالایی از نظر سخت افزاری نیز شاهد شگفتی بیشتری باشیم ولی این گونه نیست. در مقابل iMac این محصول مایکروسافت میتواند حرفهای زیادی از نظر ظاهر و نوع ساخت داشته باشد.
این کامپیوتر رومیزی دقیقاً یک روز قبل از معرفی MacBook Pro and its Touch Bar توسط اپل رونمایی شد و توانست توجههای بسیاری را از جمله طرفداران اپل را به خود جلب کند. اپل با معرفی iMac جدید خود بسیاری را دلسرد کرد زیرا بزرگترین تغییر آن یک نوار ابزار لمسی بود که نوآوری بزرگی به حساب نمیآمد. ناگفته نماند که همه انتظار داشتند محصولی کاملاً متفاوت را ببینند. در کنار معرفی این کامپیوتر از یک لوازم جانبی فوق العاده نیز رونمایی شد، Surface Dial. این ابزار که به اندازهی یک توپ هاکی است بهترین دوست طراحان خواهد بود زیرا با قرار دادن آن بر روی صفحه و چرخش آن قابلیتهای زیادی از جمله انتخاب رنگها و … در اختیار شما قرار خواهد گرفت. البته باید دربارهی موضوع بسیار مهمی نیز صحبت کرد. قیمت این محصول در همه جای دنیا از $2,999 آغاز شده و با توجه به ظرفیت حافظه و برخی قابلیتها تا $4,199 افزایش قیمت خواهد داشت ولی در آمریکا باید Surface Dial را بهصورت جداگانه به قیمت 99$ خریداری کرد. مانند کیبورد مدل Surface Pro که باید 129$ پرداخت میکردید. یکی از نقاط ضعف این محصول این است که در تمامی کشورها به فروش نخواهد رسید.
در این مطلب ما مدل $4,199 را مورد آزمایش قرار دادیم که از Intel Core i7 نسل ششم، رم 32 گیگابایت و حافظه 2 ترابایتی بهره میبرد. مک بوک پرو های جدید اپل از رم 16 گیگابایت بهره میبرند که در مقابل این محصول جدید مایکروسافت نمیتوانند حرفی برای گفتن داشته باشند ولی همهی اینها اعدادی هستند بر روی کاغذ و عملکردها میتوانند بسیار متفاوتتر باشند. نکتهی قابل توجه و شگفت انگیزی که باید به آن اشاره کرد استفاده از Nvidia 980M GPU در این کامپیوتر است که آن را برای انجام کارهای سنگین با گرافیک بالا مانند ادیت کردن ویدیو و حتی بازی کردن بسیار مناسب کرده است. البته در مدل ارزانتر از Nvidia 965M GPU استفاده شده که به راحتی از پس کارهای سنگین بر خواهد آمد.
نگاه از پس یک پنجره غول پیکر
این محصول سعی داشته تا Surface Studio را به عنوان کامپیوتری بزرگ و در عین حال ظریف معنی کند و در این راه به خوبی عمل کرده است. در نگاه اول با صفحه نمایشی بزرگ برخورد خواهید کرد ولی زمانی که دقیقتر نگاه میکنید ظرافت را نیز لمس خواهید کرد. اولین کامپیوتر رومیزی واقعی مایکروسافت جنسی از فلز و شیشه دارد که بهوسیلهی میلههایی از جنس کروم به پایه متصل شده است. طراحی این محصول بسیار شبیه به iMac میباشد ولی نه کاملاً. تفاوت بزرگی که در طراحی بین محصول مایکروسافت و اپل به چشم میخورد این است که اپل سخت افزار (کِیس) iMac را در پشت صفحه نمایش جای داده و به همین دلیل بر آمده میباشد ولی مایکروسافت این قسمت را به پایه انتقال داده و به همین دلیل شاهد صفحه نمایشی بسیار نازکتر هستیم. (12.55 میلی متر عرض نمایشگر است که نسبت به بسیاری از لپ تاپها نازکتر میباشد)
وضوح تصویر در سرفیس استودیو برابر با 4,500x3,000 پیکسل میباشد و مایکروسافت نامش را very high-res screen PixelSense گذاشته است و برای ادیت عکسهای با کیفیت و همینطور ویدیوهای 4k بسیار مناسب میباشد. صفحه نمایش این کامپیوتر رومیزی بسیار شفاف و در عین حال چشم نواز میباشد و میتواند از پروفایلهای رنگی مانند sRGB، DCI-P3 و vivid پشتیبانی کند. این استانداردها برای بیشتر افرادی چه حرفهای و چه غیر حرفهای کار آمد خواهد بود.
دکستاپی که میز کار شما را به در آغوش می کشد
یکی از مهمترین ویژگی این کامپیوتر رومیزی نحوهی قرار گیری و تغییر جهت صفحه نمایش آن میباشد. به لطف سیستم zero-gravity با کوچکترین فشاری میتوان زاویهی آن را تغییر داد. پایههای کرومی نیز به گفتهی مایکروسافت همانند یک فنر عمل میکنند و پایین و بالا میروند. (برای تغییر ارتفاع مورد استفاده قرار میگیرند) زاویهی صفحه نمایش نیز از 90 درجه تا 20 درجه میتواند تغییر کند.
زمانی که در زاویهی 20 درجه از آن استفاده میکنید بسیار برای طراحی مناسب به نظر میرسد و در کنار Surface Pen بسیار کار آمد میشود. این قلم شگفت انگیز دارای 1024 سطح مختلف حساس به فشار میباشد که یک دکمه برای کلیک کردن در پایین آن قرار گرفته است.
پورت های بیشتر نه کمتر
در زمینهی استفاده از پورتها مایکروسافت بر خلاف اپل عمل کرده و از انواع اقسام پورتها مانند USB-C Thunderbolt ports ،USB-A ports،SD card slot ،Mini DisplayPort ،Ethernet jack. از پورت HDMI نیز در این محصول استفاده شده است.
Surface Dial یک ابزار شگفت انگیز
قیمتی $99 برای این گجت در نظر گرفته شده که میتوان از آن در مدلهای قدیمیتر نیز استفاده کرد که به شکل wireless Bluetooth عمل میکند و جنس آن آلومینیوم براق میباشد. زمانی که آن را بر روی صفحه نمایش قرار میدهید با قابلیتهای زیادی روبرو خواهید شد. مانند انتخاب اندازهی قلم در حین طراحی و همین طور رنگ قلم، تنظیمات صدا در حین پخش موسیقی و …
بهترین زمان استفاده از Surface Dial به هنگام قرارگیری صفحه نمایش در زاویهی 20 درجه میباشد زیرا به راحتی میتوانید از قابلیتهای آن استفاده کنید. در داخل این محصول از باتری دوگانه AAA استفاده شده و دکمهی Bluetooth pairing نیز در این محصول به چشم میخورد.
نظر یک هنرمند درباره ی این محصول
Nick Cogan که در زمینهی خلاقیت و تصویرگری بهصورت حرفهای فعالیت میکند در کنار ما این محصول را تست کرده است. او همچنین در دنیای سینما و افکتهای آن نیز حرفهای به حساب میآید و از کارهای او میتوان به Ice Age و Rio اشاره کرد.
او با استفاده از سرفیس استودیو برای ما شروع به طراحی کرد.
وی برای انجام کارهای خود همانند دیگر همکاران خود از تبلت WACOM CINTIQ استفاده میکند که برای سالیان طولانی بهترین گجت در این زمینه شناخته شده است. (این دستگاه تنها یک صفحه نمایش است و برای استفاده از آن باید به یک لپ تاپ و یا کامپیوتر متصل شود) او بیشتر از این که مجذوب قلم و نمایشگر این محصول شود از Surface Dial و نحوهی عملکرد آن تقدیر کرد. دربارهی قلم گفت:
گویی در دستان من یک شی طبیعی مانند مداد جای گرفته و من به راحتی می توانم با آن ارتباط برقرار کنم.
وی در ادامه افزود :
این محصول مایکروسافت برای طراحان و همکاران من می تواند بهترین انتخاب باشد.
درباره ی قیمت این محصول
ما با یک کامپیوتر رومیزی با کیفیت و در عین حال بسیار کار آمد روبرو هستیم. در نتیجه قیمت بالای آن به هیچ عنوان نباید غیر قابل انتظار باشد. به همین دلیل قیمت این محصول از $2,999 تا $4,199 دلار میباشد.
نظر شما دربارهی این کامپیوتر رومیزی مایکروسافت چیست؟