باز هم خلاقیت کده دیجی رو از راه رسید و در این قسمت نیز مطلب بسیار جالبی را برای شما خوانندگان محترم تدارک دیدهایم. آیا شما هم جزو کسانی هستید که از تماشای آسمان (مخصوصاً آسمان شب) سیر نمیشوید؟ آیا امکان تهیه یک تلسکوپ حرفهای را ندارید؟ نگران نباشید. در این قسمت از خلاقیت کده قصد داریم تا روش ساخت یک تلسکوپ بسیار ساده را به شما آموزش دهیم تا بتوانید حداقل برای برطرف کردن کنجکاوی خود هم که شده، طعم استفاده از تلسکوپ را بچشید.
ساخت یک تلسکوپ ساده به وسیله بطری نوشابه
برای ساخت این تلسکوپ ساده به دو عدد بطری نوشابه، یک ذره بین بزرگ و یک ذره بین کوجک نیاز خواهیم داشت. پیشنهاد میکنیم از بطریهای نوشابه ساده و لولهای شکل استفاده کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.
قسمت انتهایی یکی از بطریها را به وسیله چاقو و یا تیغ موکت بری، جدا نمایید.
در مورد بطری دوم علاوه بر قسمت انتهایی آن، بخش فوقانی را نیز جدا کنید.

حالا دو قطعه تهیه شده را بر روی یک ورق کاغذ یا روزنامه قرار داده و به کمک یک اسپری رنگ مشکی، آنها را به طور کامل رنگ کنید.


خوب در این مرحله به یک ذره بین بزرگ نیاز خواهیم داشت. به کمک یک تکه لنت برق باید این ذره بین را به قسمت انتهایی قطعه کوچکمان متصل کنیم.



یک ذره بین کوچک هم تهیه کرده و دور تا دور آن را با لنت برق بپوشانید. حال این قطعه را به کمک لنت دور آن به دهانه بطری اول وصل کنید.




تبریک میگوییم، به همین راحتی صاحب یک تلسکوپ ساده و کاربردی شدید. برای زیباتر شدن کار میتوانید، اشکال مختلفی را نیز بر روی تلسکوپ خود طراحی نمایید.
برای استفاده از تلسکوپ باید قسمت کوچک را وارد بطری بزرگتر کرده و از قسمت دهانه بطری نیز به عنوان چشمی تلسکوپ استفاده نمایید. علت متحرک بودن قطعه کوچک در داخل بطری این است که بتوانید با تنظیم فاصله کانونی عدسیها، وضوح مناسب را به دست آورید.


امیدواریم از خلاقیت کده امروز هم نهایت استفاده را برده باشید. اگر در مورد این بخش نظر یا پیشنهادی دارید حتماً از طریق بخش نظرات آن را با ما در دیجی رو در میان بگذارید. منتظر نظرات شما هستیم.



۱۸ دیدگاه
ببخشید مگه بازره بین بزرگ میشه ماه اوردنزدیک مگه نباید عدسی شیعی استفاده کرد قسمت بزرگ قوطی نوشابه چرا باید زره بین گذاشت
میشه لطفا بگید قطر ذرهبین کوچیک چقدره ؟
فقط سریعتر خواهشا
نبابا این نیست که من می خواستم باوسایل ساده تلسکوپ درستم اونم چی واقعی ??? خیلی بده
یه سوال داشتم اون چیزی که از ذره بین اگه اشتباه نکنم گرفتید چیه و از کجا باید تهیه کنیم؟
آخه اون ذره بین کوچک مربعی
با سلام و خسته نباشید می خواستم بدونم که شما اصلاع دارید که این تلسکوپ دست ساز واقعا عملی میشه یا اینکه بدونم میدونید که میتونه ستاره ها هم به همین شکل نزدیک نشون بده جواب بدید ممنون میشم
سلام
ممنون، امیدوارم که در تمام مراحل زندگی موفق باشید.
محمد حسن
فقط کپی از منبع خارجی بود .از یک کلیپ تعدادی عکس گرفتید
عالللللللیییییییی بود مرسی