با این ۱۰ سوپر غذا که مادر طبیعت در اختیارمان گذاشته ذهنتان را تقویت کرده و حافظهتان را تیز کنید. به طور کلی، غذاهای طبیعی که به رنگ قرمز و بنفش میباشند برای مغز خوب هستند، به این دلیل که آنها حاوی آنتوسیانین فیتوکمیکال هستند که مغز برای داشتن حافظهای تیز، تمرکز قوی، مود مثبت و وضوح کلی به آن احتیاج دارد. بنابراین در ادامه ۱۰ مواد غذاییای که مغز برای تیز و قوی ماندن به آن احتیاج دارد را به شما معرفی میکنیم.
۱. بلوبری
مطالعه پس از مطالعه مزایای بلوبری را بر حافظه و مغز ما نشان دادهاند. در واقع بلوبری حاوی آنتی اکسیدانهایی است که با رادیکالهای آزاد مبارزه کرده و مانع از آسیب به مغز میشود. این میوه میتواند بهبود حافظه را نیز تسهیل کند.
۲. گوجه فرنگی
با مصرف زیاد گوجه فرنگی از توسعهی جنون در سنین بالا جلوگیری کند. گوجه فرنگی هم آنتی اکسیدانی قوی به نام لیکوپن دارد که با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند. این رادیکالهای آزاد دلیل بروز جنون، مخصوصا در آلزایمر هستند.
۳. آجیل
تحقیقات نشان دادهاند که آجیلها مانند گردو، بادام زمینی و غیره میتوانند با بیخوابی مبارزه کنند. آنها همچنین میتوانند باعث داشتن حافظهای خوب و وضوح ذهنی شوند. آجیلها همچنین منبع غنیای از ویتامین E هستند که میتوانند از، از دست دادن حافظه جلوگیری کنند. بعضی آجیلها مثل گردو هم از اسیدهای چرب امگا ۳ غنی هستند که باعث میشوند خلق و خویمان بهتر شده و عملکردهای مغزیمان تسهیل شوند.
۴. قهوه
اگر به تعادل مصرف شود، قهوه خیلی هم برای مغز ما خوب است. قهوه حاوی کافئین و آنتی اکسیدانهاست که با همدیگر ریسک اختلالات ذهنی مثل آلزایمر یا زوال عقل را محدود میکنند. برای استفادهی بهینهی آن برای مغز، قهوه باید خالص بوده و بدون شکر و خامه مصرف شود.
۵. آووکادو
آووکادو میوهای پر از چربیهای خوب است که باعث میشود خون راحتتر به سمت مغز جریان پیدا کند. این میوه همچنین فشار خون را کاهش داده و به سلامت قلب کمک میکند.
۶.تخم کتان و تخم کدو
تخم کتان و تخم کدو میان وعدههای خیلی سالمی هستند. یک مشت از آنها به طور روزانه میتواند قدرت مغزی ما را تقویت کند. اساسا دانههای کتان حاوی اسید چربی به نام ALA هستند که قشر مغزی را هدف گرفته و عملکرد آن را تسهیل و پردازش اطلاعات را موثرتر میکند.
۷. سیب
دفعهی بعد که سیب خوردید حواستان باشد که با پوست بخورید. پوست سیب غنی از آنتی اکسیدانی به نام کوئرستین است که با علائم اولیهی آلزایمر مبارزه میکند. بین سیب قرمز و سبز هم برای دریافت بیشتر قدرت مغزی بهتر است که سیب قرمز را انتخاب کنید. سیب قرمز حاوی آنتی اکسیدان آنتوسیانین هم هست که به تیز ماندن حافظهی ما کمک میکند.
۸. پیاز
یک مادهی غذایی دیگر با دوز بالایی از آنتوسیانین و کوئرستین، پیاز است. پیازهای قرمز هر دوی این آنتی اکسیدانها را دارند در حالیکه پیازهای زرد و سفید فقط حاوی کوئرستین هستند.
۹. رزماری
رزماری در اسید کارنوسیک خود حاوی خواص حفاظتی از مغز است. این اسید میتواند از آلزایمر و دیگر اختلالات مغزی جلوگیری کند. بعضی مطالعات نشان دادهاند که تنها بوی رزماری هم میتواند بر حافظه تاثیرگذار باشد.
۱۰. شکلات
حال نوبت به مغز دوستترین غذای این لیست میرسد. شکلات تلخ پر از آنتی اکسیدانهایی است که هنگام نیاز به تمرکز ما کمک میکند. شکلات شیری هم عالی است و به ما کمک میکند که مسائل را بهتر به خاطر آورده و سریع عکسالعمل نشان دهیم.