سامسونگ در سال ۱۹۳۸ توسط لی بیونگ چول بعنوان یک شرکت بازرگانی در کره ی جنوبی تاسیس شد که در ابتدا بیشترین حجم کاری آن صادرات ماهی، میوه و سبزی به چین بود.
تاسیس سامسونگ
لی بیونگ چول، در تاریخ ۱۲ فوریه ۱۹۱۰ میلادی در شهرستان اوریانگ (Uiryeong ) در استان گیونگ سانگ جنوبی متولد شد. او یک میهن پرست واقعی بود و برای پیشرفت وطن خود دست به هر کاری میزد. وی برای راه اندازی شرکت سامسونگ بار ها و بارها مورد ستایش قرار گرفت.
گروه سامسونگ که در سال ۱۹۳۸ توسط لی بیونگ چول به عنوان یک شرکت بازرگانی تأسیس شده بود، در ابتدا بیشترین حجم کاری خود را بر صادرات ماهی، میوه و سبزی به چین قرار داد.
در سال ۱۹۶۹ شرکت سامسونگ الکترونیکس بعنوان یک شرکت تابعه در گروه سامسونگ متولد شد. این شرکت در دهه ۱۹۷۰ با سرمایهگذاری در صنایع سنگین، صنایع شیمیایی و پتروشیمی و کشتیسازی، راه صنعتی شدن را درپیش گرفت.
دهه ۱۹۷۰ دهه توسعه شرکت سامسونگ بود، به طوری که شرکتهای صنایع سنگین، پتروشیمی، کشتیسازی و صنایع سامسونگ در این دهه تأسیس شدند.
در سال ۱۹۸۰ همگام با پیشرفت تکنولوژی او نیز در درون کمپانی سامسونگ انقلابی به پا کرد که پایه های سامسونگ را بسیار محکم نمود. بسیاری از شهروندان کره به او افتخار میکنند و او را یک پیشگام میدانند . اولین صادرات صنایع الکترونیک از سوی سامسونگ الکترونیکس در این سال صورت گرفت و محصولات این شرکت در دهه ۱۹۸۰ توانست به بازارهای جهانی راه یابد.
چراغ عمر لی بیونگ چول در سال ۱۹۸۷ خاموش شد اما کار سامسونگ به پایان نرسید چرا که لی نابغه ی دیگری را در دامان خود پرورش داده بود؛ لی کان هی.
لی کان هی، سومین فرزند مؤسس گروه یعنی لی بیونگ چول است. او که مدرک دکترای خود را از دانشگاه سئول در سال ۲۰۰۰ اخذ گرفته، در سال ۱۹۷۸ نایب رییس سامسونگ شد و بعد از درگذشت پدرش در سال ۱۹۸۷ ریاست گروه سامسونگ را بر عهده گرفت و به خوبی شرکت را در عصر دیجیتال رونق بخشید.
پیشرفت سامسونگ
لی کان هی یک سال بعد از مرگ پدرش، برنامه توسعه دوم سامسونگ را، در شرکت به راه انداخت. این برنامه مشتمل بر تجدید ساختار کسبوکار قدیمی و تبدیل شدن شرکت، به یکی از پنج شرکت برتر الکترونیک و یکی از شرکتهای چندملیتی، در کلاس جهانی بود.
اوایل دهه ۱۹۹۰ را میتوان دوران مدیریت نوین در سامسونگ دانست. در این دوران شعار «اول کیفیت» انتخاب و تبلیغ شد. در این دوره، ۱۷ محصول مختلف نظیر نیمههادی، نمایشگرهای رایانه و … در بازار جهانی تولید و عرضه شد که برخی از آنها، نظیر نمایشگرهای السیدی به مقام اول جهانی دست یافت. همزمان، علاوه بر جهت گیری به سمت بکارگیری شش سیگما و تولید محصول کیفی، کیفیت کارکنان نیز مورد توجه قرار گرفت.
از ابتدای قرن جدید، حرکت به سمت دوران دیجیتال برای این شرکت تشدید شد، به گونهای که به سرعت در حوزههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات، محصولات متنوعی عرضه میگردید.
لی کان هی بیش از هر مدیر ارشد دیگری به فناوری و کسب دانش فنی جدید تاکید دارد. مدیریت جوب لی در ۲ دهه گذشته توانسته سامسونگ را که در ابتدا به عنوان یک فروشگاه بازرگانی راه اندازی شده بود، به رقیب جدی معتبرترین و مطرحترین پیشتازان فناوری دیجیتال و تولیدکنندگان وسایل صوتی و تصویری الکترونیک نظیر سونی و پاناسونیک تبدیل کند.
امروزه گروه سامسونگ بعنوان بزرگترین شرکت صنعتی-بازرگانی کره جنوبی شناخته میشود به طوری که در سال ۲۰۱۳ میلادی معادل ۱۷٪ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص داده است.
امروزه گروه سامسونگ شامل مجموعهای از ۸۰ شرکت میباشد، که بزرگترین مجموعه تجاری-صنعتی در کره جنوبی به شمار می آید. شمار کارکنان این کمپانی در سال ۲۰۱۳ در حدود ۴۲۷٬۰۰۰ نفر اعلام شده است.
معروفترین شرکتهای زیرمجموعه یا تابعهی آن عبارتند از:
سامسونگ الکترونیکس (بزرگترین شرکت فناوری اطلاعات جهان) بزرگترین شرکت این گروه است، صنایع سنگین سامسونگ (دومین شرکت بزرگ صنایع کشتیسازی کره)، شرکت مهندسی سامسونگ و سامسونگ سی اند تی (بترتیب سیزدهم و سیوششمین شرکتهای بزرگ ساختمانی جهان)،سامسونگ کارت، سامسونگ فایر، سامسونگ لایف (چهاردهمین شرکت بزرگ بیمه عمر جهان)، سامسونگ اورلند (قدیمیترین شهر بازی در کره جنوبی)، سامسونگ تکوین و چیل ورلدواید (پانزدهمین شرکت تبلیغاتی جهان).
در سال ۲۰۰۴، سامسونگ الکترونیکس از سوی مجله فورچون به عنوان چهارمین شرکت تحسینبرانگیز جهان در حوزه الکترونیک انتخاب شد. جایگاه سامسونگ در فروش گوشی تلفن همراه در جهان با ۱۰۳ میلیون عدد در سال ۲۰۰۵، بعد از نوکیا و موتورولا قرار دارد، که حدود ۱۳٪ درصد فروش جهانی را شامل میشود.
با آن که دفتر مرکزی این شرکت در شهر سامسونگ، در سئول قرار دارد اما سهام آن در بازار بورس شهر نیویورک در آمریکا معامله میشود.
ریشه نام سامسونگ
واژه سامسونگ در زبان کرهای هانجا به معنی “tristar” یا “سه ستاره” است. لغت “سه” نشان دهنده قدرت و بزرگی بوده و لغت “ستاره” به معنی جاودانگی است.