چگونه مشکلات خالی شدن شارژ باتری را برطرف کرده و عمر باتری را افزایش دهیم؟

گوش دادن به موسیقی، بازی کردن، تماشای فیلم، عکس گرفتن، گشت و گذار در وب و شبکه‌های اجتماعی و موارد دیگر از جمله کارهایی هستند که می‌توانیم با گوشی‌های هوشمند خود انجام دهیم. یکی از جنبه‌هایی که متأسفانه در این حالت‌ها در نظر گرفته نمی‌شود باتری و عمر آن است. باتری‌ها بزرگتر می‌شوند، نرم‌افزارها بهینه‌تر و شارژها سریع‌تر، اما یک گوشی با دوام یک روزه هنوز چشمگیر تلقی می‌شود. اگر مشکل خالی شدن سریع باتری در گوشی اندروید را تجربه کردهاید بهتر است این مقاله را دنبال کنید، چرا که در این مقاله می‌خواهیم به نکات و ترفندهایی درباره نحوه رفع مشکلات خالی شدن باتری اندرویدی و افزایش طول عمر باتری بپردازیم. با دیجی رو همراه باشید.

۱. برنامه‌هایی که باعث مصرف سریع شارژ باتری می‌شوند را بررسی کنید

این روزها تقریبا برای هرچیزی که می‌خواهیم یک برنامه یا اپلیکیشن وجود دارد که به معنای واقعی کلمه عالی است اما برخی از آنها باعث مصرف سریع شارژ و کاهش عمر باتری می‌شوند. در برخی موارد، برنامه‌های خاصی بدون اینکه حتی از آن خبر داشته باشید به مصرف غیرضروری شارژ باتری منجر می‌شوند. اما برای اینکه بفهمید کدام برنامه بیش از همه شارژ باتری ما را تخلیه می‌کند باید به قسمت‌های Settings و سپس Battery رفته و گزینه Battery Usage را پیدا کنید.

به خاطر داشته باشید که این مراحل بسته به نرم‌افزار گوشی شما ممکن است متفاوت باشد. در یک دستگاهی که اندروید 9 پای را اجرا می‌کند Battery Usage را با تب زدن روی نماد منو (سه نقطه عمودی) در گوشه بالا سمت راست می‌توان پیدا کرد.

اگر برای مدت طولانی از یک برنامه استفاده می‌کنید به احتمال زیاد آن برنامه در راس لیست مصرف باتری شما ظاهر می‌شود. با این حال، سعی کنید هرگونه مصرف غیر طبیعی شارژ را به خصوص در برنامه‌هایی که مدتی است از آن استفاده نکرده‌اید پیدا کنید. برخی از برنامه ها بدون آنکه بدانید در پس زمینه اجرا می شوند و باعث مصرف غیرضروری شارژ باتری اندرویدی می‌شوند.

همچنین میزان روشنایی صفحه را بررسی کنید. صفحه نمایش شما یکی از فشرده ترین قطعات گوشی شما است، بنابراین روشنایی کامل صفحه نمایش به ضعیف شدن عمر باتری منجر می‌شود.

برخی از برنامه‌ها پس از بروزرسانی باعث مصرف شگفت آور باتری می‌شوند. تنها راه اینست که منتظر بمانید تا توسعه دهنده این مشکل را برطرف کند. اگر آنقدر شارژ باتری زیادی از دست می‌دهید که برای کار با گوشی به مشکل برمی‌خورید بهترین کار این است که برنامه را تا زمانی که مشکل رفع شود حذف کنید.

2. جی پی اس و تنظیمات موقعیت مکانی را بررسی کنید

اگر تاکنون از برنامه‌های مسیریاب استفاده کرده‌اید حتما می‌دانید که GPS گوشی می‌تواند باعث خالی شدن سریع شارژ باتری شود. با این حال، برخی از برنامه‌های دیگر نیز هنگام فعال بودن یا حتی هنگام اجرا در پس زمینه از خدمات موقعیت مکانی استفاده می‌کنند. اما چگونه تنظیمات موقعیت مکانی را کنترل کنیم؟

غیرفعال کردن کامل خدمات موقعیت مکانی همیشه امکان ندارد اما اگر می‌خواهید عمر باتری را طولانی کنید بهترین کاری است که می‌توانید انجام دهید. اگر از گوشی برای مسیریابی استفاده نمی‌کنید، می‌توانید تنظیمات موقعیت مکانی را به حالت Device Only تغییر دهید.

هنگام استفاده از حالت‌های دقت بالا، گوشی از وای فای و بلوتوث برای تشخیص دقیق موقعیت مکانی شما کمک می‌گیرد که باعث فشار بیشتر به باتری شما می‌شود. در اغلب موارد استفاده از این حالت‌ها ضرورتی ندارد.

به قسمت‌های Settings > Security & location > Location بروید و حالت را به Device Only تغییر دهید. در گوشی‌های مجهز به سیستم عامل اندروید پای، باید به قسمت‌های Settings > Security & location > Advanced > Scanning رفته و  Wi-Fi Scanning و Bluetooth Scanning را غیرفعال کنید. این امر می‌تواند به نحو چشمگیری به جلوگیری از خالی شدن باتری اندرویدی کمک کند.

علاوه بر این باید بررسی کنید و مطمئن شوید که برنامه‌ها بدون نیاز به سرویس‌های موقعیت مکانی از آن استفاده نمی‌کنند. با رفتن به مسیرهای Settings > Apps & notifications > App permissions > Location می‌توانید بررسی کنید کدام برنامه‌ها به سرویس‌های موقعیت مکانی دسترسی دارند. برنامه‌هایی که به ندرت از آن‌ها استفاده می‌کنید و نیازی به خدمات موقعیت مکانی ندارند را غیرفعال کنید.

3. تنظیمات صفحه نمایش را تغییر دهید

یک صفحه نمایش روشن و پر حرارت همیشه جذاب بوده و ظاهری عالی دارد اما مطمئناً برای دوام باتری چندان خوشایند نیست. چند تغییر وجود دارد که می‌توانید برای افزایش دوام و ذخیره شارژ باتری گوشی هوشمند خود اعمال کنید.

تقریباً هر گوشی ویژگی Auto-Brightness دارد که با در نظر گرفتن نور محیط می‌توان میزان روشنایی صفحه نمایش را تغییر داد. برای متوقف کردن کاهش سریع شارژ باتری، بهترین راه این است که این ویژگی را خاموش کرده و به صورت دستی میزان روشنایی صفحه نمایش را در سطح نسبتاً کم قرار دهید. تنها زمانی که به روشنایی زیاد صفحه نمایش نیاز دارید، در خارج از خانه در طول روز است که به دید بهتر صفحه کمک می‌کند.

اما برای انجام این کار به مسیرهای Settings > Display > Adaptive (or auto) brightness بروید و قابلیت Adaptive (or auto) brightness را خاموش کنید. در تنظیمات صفحه نمایش، تنظیمات میزان روشنایی را هم پیدا خواهید کرد که می‌توانید آن را تغییر دهید. از آن بهتر، یک اسلایدر روشنایی معمولا در قسمت کشویی اعلان به عنوان بخشی از منوی Quick Settings وجود دارد که می‌توانید از آن بهره ببرید.

اگر گوشی شما نمایشگر آمولد دارد می‌توانید در صورت موجود بودن، با رفتن به یک حالت تاریک (Dark Mode) در یک برنامه یا در سطح سیستم، عمر باتری خود را افزایش دهید. اندروید کیو یک حالت تاریک برای کل سیستم را معرفی می‌کند. اما بسیاری از برنامه‌های گوگل و شخص ثالث نیز از این ویژگی بهره می‌برند. حتی اگر حالت تاریک در دسترس نباشد استفاده از تصاویر پس زمینه تیره می‌تواند کمی تفاوت ایجاد کند.

همچنین می‌توانید بخش تنظیم حالت Sleep نمایشگر را تغییر دهید. با استفاده از آٖن مطمئن می‌شوید که صفحه بعد از غیرفعال بودن برای مدتی طولانی روشن نمی‌ماند. کوتاهترین مدت زمان روشن بودن صفحه نمایش 15 ثانیه است. برای تغییر حالت Sleep صفحه نمایش به مسیرهای Settings > Display > Advanced > Sleep بروید.  گوشی‌های پرچمدار سامسونگ به شما این امکان را می‌دهند که میزان وضوح صفحه را تغییر دهید. به مسیرهای Settings > Display > Change screen resolution رفته و Full HD یا HD را انتخاب کنید.

4. حالت ذخیره انرژی باتری را فعال کنید

حالت‌های ذخیره انرژی باتری راهی فوق العاده است که وقتی به زیر آستانه خاصی می‌رسد باتری شارژ کمتری مصرف می‌کند. در بیشتر موارد، حالت ذخیره انرژی باتری، خدمات و ویژگی‌های غیر ضروری را غیرفعال می‌کند اما در صورت لزوم می‌توانید تماس برقرار کرده یا پیام ارسال کنید.

با این حال، OEMهای مختلف حالت‌های ذخیره انرژی بسیار متفاوتی دارند. به عنوان مثال، دستگاه‌های سامسونگ و هواوی دارای حالت ذخیره انرژی باتری اولترا نیز هستند که اساساً گوشی هوشمند را به یک گوشی خاص تبدیل می‌کنند.

در اندروید پای استوک، مسیرهای Settings > Battery > Battery Saver را دنبال کنید. اگر این حالت را فعال کنید، می‎توانید سطح باتری را که به طور خودکار فعال شده است تغییر دهید. در اندروید پای، یک قسمت تنظیم باتری با نام Adaptive Battery نیز پیدا خواهید کرد. این ویژگی مصرف شارژ باتری را به حداقل رسانده و باعث افزایش عمر باتری می‌شود.

5. تنظیمات و ویژگی‌هایی که باید برای جلوگیری از خالی شدن باتری اندرویدی در نظر بگیرید

بسیاری از ویژگی‌ها و تنظیمات به طور پیش فرض فعال هستند و می‌توانند باعث مصرف غیرضروری شارژ باتری اندرویدی شوند. برای مثال:

1. تصاویر پس زمینه زنده، عالی هستند اما به کاهش عمر باتری منجر می‌شوند. تصاویر پس زمینه معمولی مطمئناً انتخابی بهتر برای ذخیره انرژی و دوام باتری هستند و اگر گوشی شما نمایشگر آمولد دارد بهتر است تصاویر پس زمینه تیره که رنگ سیاه زیادی دارند را انتخاب کنید.

2. همین قضیه در مورد ویجت‌ها نیز صادق است. آن‌ها کاربردی و مناسب هستند و هر آنچه را که لازم دارید در جلو و مرکز قرار می‌دهند. اما لازم است فقط ویجت‌های ضروری را نگه دارید تا به افزایش عمر باتری خود کمک کنید.

3. تنظیماتی مانند NFC، بلوتوث و وای فای را در صورت عدم استفاده از آنها خاموش کنید. در گوشی‌های جدیدتر نیز ویژگی هایی به نام Automatic Wi-Fi وجود دارد که می‌توان آن را غیرفعال کرد. می‌توانید این موارد را از فهرست منوی تنظیمات سریع در بخش کشویی اعلان پیدا کنید.

4. اتصال ضعیف شبکه نیز می‌تواند باعث مصرف سریع شارژ باتری شما می‌شود. در صورتی که مجبورید به یک شبکه موبایلی متصل شوید، روشن کردن حالت هواپیما می‌تواند به افزایش چشمگیر عمر باتری کمک کند.

5. در نهایت، می‌توانید ویبره گوشی را خاموش کرده و صدای زنگ گوشی و هشدار را کاهش دهید تا باتری شما در طول روز دوام بیشتری داشته باشد.

با استفاده از این نکات می‌توانید مصرف شارژ باتری خود را کاهش داده وعمر آن را افزایش دهید. هیچ چیز عمر باتری شما را دوبرابر نمی‌کنند اما توجه به این ترفندها و رعایت نکاتی کوچک می‌تواند به افزایش عمر باتری گوشی شما کمک کند.

منبع androidauthority
مطالب پیشنهادی
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رضا
رضا
4 سال قبل

خدا رو شکر این دفعه ریستارت کردن گوشی و بروزرسانی سیستم عامل رو نگفتید . . .