مقایسه نتایج بنچمارک «ال جی جی 6» با آیفون 7، گوگل پیکسل، هواوی پی 10 و گلکسی اس 7 اج

ال جی ادعا کرده است که استفاده از اسنپدراگون 821 به عنوان چیپ پردازشی گوشی ال جی جی 6 با بهبودهایی که بر روی آن اعمال شده، حرکتی بسیار عالی و هوشمندانه بوده است. البته با وجود چنین ادعایی، پرچمدارهای جدیدی نظیر گلکسی اس 8 سامسونگ قرار است از یک پردازنده بهروزتر و قدرتمندتر، یعنی اسنپدارگون 835، راهی بازار شوند.
اما چرا ال جی چنین فکری میکند؟ این شرکت کرهای بر این باور است که توانسته در گوشی ال جی جی 6، چیپ اسنپدراگون 821 را به جایگاهی بالاتر از آن چه که پیش از این شاهد بودیم، برساند. سیستم خنک کننده جدید و بهبودهایی که بر روی این چیپ پردازشی اعمال شده باعث افزایش کارایی آن شده است.
اما وقتی صحبت از قدرت پردازشی یک گوشی به میان میآید، نمیتوان تنها به گفتههای شرکت سازنده اتکا نمود و برای ارزیابی دقیقتر این موضوع بهتر است به سراغ عملکرد پردازنده در تستهای بنچمارک رجوع کنیم. البته با اینکه استفاده عملی از گوشی نیز میتواند حقایق زیادی را در مورد قابلیتهای پردازشی و قدرت سختافزاری آن فاش کند، اما چنین کاری زمانبر بوده و در کوتاه مدت نمیتوان به یک جمعبندی درست رسید.
اول از همه به بررسی نتایج یکی از معروفترین و معتبرترین تستهای بنچمارک موجود، یعنی AnTuTu بپردازیم. این بنچمارک با انجام تنها یک تست، به طور مختصر و مفید شما را از قدرت سختافزاری گوشی مطلع کرده و خوب یا بد بودن آن را تاحدود زیادی مشخص میکند. در زیر میتوانید نتایج این تست را برای گوشیهای هوشمند مذکور مشاهده نمایید.
اگر اطلاعی در مورد تست AnTuTu و نحوه کارکرد آن ندارید باید بگوییم که این بنچمارک با انجام یک تست چند لایه و جامع به بررسی قطعات سختافزاری مختلف گوشی از قبیل پردازنده اصلی، پردازنده گرافیکی، حافظه رم و عملکرد تجربه کاربری (UX) میپردازد. کسب امتیاز بالاتر در این تست به معنای قدرت بیشتر گوشی خواهد بود.
در مرحله بعد به سراغ تست GeekBench رفتهایم تا بررسی دقیقتری بر روی عملکرد پردازنده اصلی (CPU) انجام دهیم. در اینجا مشاهده میکنیم که ال جی توانسته با اعمال برخی بهبودها در چیپ پردازشی اسنپدراگون 821، دیگر گوشی مجهز به این چیپ، یعنی گوگل پیکسل را در بخش تست تک هستهای به خوبی پشت سر بگذارد. اما وقتی به تست چند هستهای میرسیم، اوضاع کمی فرق کرده و هر دو گوشی عملکرد تقریباً یکسانی از خود نشان میدهند.
ما همچنین تست بنچمارک Vellamo بر روی گوشیهای مذکور انجام دادیم که یک تست مربوط به پردازنده میباشد. با اینکه این آزمون نیز همانند مورد قبل بر روی پردازنده گوشیها تمرکز بیشتری دارد اما نتایجی تقریباً متفاوت داشته است.
در نهایت به سراغ دو نمونه از تستهای معتبر در زمینه بررسی قدرت گرافیکی گوشیهای هوشمند رفتهایم. پردازنده گرافیکی یک گوشی نقشی عمده در توانایی دستگاه در زمینه اجرای بازیها و برنامههای گرافیکی مختلف داشته و در واقع بار گرافیکی گوشیهای هوشمند بر روی این تراشه میباشد. سوالی که ممکن است برای بسیاری از شما پیش آمده باشد این است که آیا ال جی جی 6 برای بازی کردن گوشی مناسبی است؟ در واقع باید گفت این طور نیست. نگاهی به نتایج به دست آمده نشان میدهد که پرچمدار ال جی همواره در رتبه آخر بوده و این مشکل در اجرای بازیهای پیشرفته آتی مسلماً بیشتر به چشم خواهد آمد.
نتیجه
در مجموع میتوان گفت با اینکه پرچمدار جدید ال جی در برخی زمینهها عملکرد خوبی داشته و راضی کننده میباشد، اما در بخشهای دیگری نیز ضعفهای آن کاملاً مشهود و غیر قابل چشمپوشی است. اگر بخواهیم به طور خلاصه این گوشی جدید را با پرچمدارهای مطرح موجود در بازار مقایسه کنیم، باید بگوییم تقریباً با محصولی مشابه با گوگل پیکسل روبرو هستیم و با وجود قدرت پردازشی نسبتاً بالاتر ال جی جی 6، مطمئناً در زمینه بهینهسازیهای نرمافزاری، پیکسل یک سر و گردن بالاتر خواهد بود. وقتی هم که صحبت از توان گرافیکی به میان میآید، همانطور که مشاهده کردید ال جی جی 6 در مقابل پرچمدارهای دیگر، حرفی برای گفتن نداشته و حتی پشت سر گلکسی اس 7 اج که بیش از یک سال از عمر آن میگذرد، قرار میگیرد.