با حقایقی جالب درباره بلندگو و باند آشنا شوید

بلندگو یا اسپیکر (Speaker)، وسیله‌ای است که می‌تواند انرژی الکتریکی را به صدا تبدیل کند و از یک تقویت کننده نیز برای بلندتر کردن صدا استفاده می‌کند. این قطعه، بخشی اساسی از هر سیستم صوتی است و معمولاً تفاوت کیفیت صدا در سیستم‌های صوتی، بیشتر ناشی از همین بخش است. در کشور ما به بلندگوهایی که درون باکس یا جعبه مخصوص قرار می‌گیرند اصطلاحاً «باند» می‌گویند، اما مشخص نیست که این اصطلاح دقیقاً از کجا آمده است! به هر حال، اگر دوست دارید در مورد بلندگوها اطلاعات بیشتری کسب کنید، در ادامه این مطلب از دیجی رو با ما همراه باشید تا چند حقیقت جالب را در مورد این وسیله با هم مرور کنیم.

دانستنی‌هایی جالب در مورد بلندگو و باند

1- بلندگوها وظیفه تبدیل سیگنال الکتریکی به امواج صوتی و پخش کردن آن‌ها را بر عهده دارند.

2- بلندگوها را می‌توان در اکثر لوازم الکترونیکی از قبیل رادیوها، پخش‌کننده‌های موسیقی، گیرنده‌های تلویزیونی، رایانه‌ها، گوشی‌های هوشمند و تقریباً تمام وسایلی که صدا تولید می‌کنند، یافت.

3- در سال 1861، یوهان فیلیپ ریس (Johann Philipp Reis) یک بلندگو را در تلفن خود قرار داد و در سال 1876، الکساندر گراهام بل (Alexander Graham Bell) به عنوان بخشی از تلفن خود، حق اختراع بلندگو را نیز به دست آورد. در ادامه، ارنست زیمنس (Ernst Siemens) آلمانی، طرح یک بلندگوی بهبود یافته را در سال 1877 به ثبت رساند.

بلندگو
بلندگوی ساخت یوهان فیلیپ ریس

4- بلندگوها را می‌توان هم به صورت با سیم و هم بی‌سیم طراحی کرد که در انواع بی‌سیم آن صدا به جای سیگنال‌های الکتریکی از طریق سیگنال‌های رادیویی منتقل می‌شود.

5- موقعیت بلندگو در داخل اتاق، و همچنین موقعیت فرد نسبت به بلندگو، اندازه اتاق، و میزان جذب یا انعکاس صدا در اتاق، همگی بر کیفیت صدای بلندگو تأثیر می‌گذارند.

6- رایج‌ترین نوع بلندگوها از دیافراگم مخروطی شکل استفاده می‌کنند که به یک آهن‌ربای الکتریکی متصل است. این دیافراگم تحت تأثیر سیگنال الکتریکی به ارتعاش درآمده و صدا تولید می‌کند.

7- در طول تاریخ، انواع مختلفی از بلندگوها تولید شده‌اند. از جمله بلندگوهای بوقی، الکترواستاتیک، مغناطیسی، موج خمشی، صفحه تخت، قوس پلاسما و بلندگوهای دیجیتال.

بلندگو
نمونه‌ای از یک بلندگو یا باند چهارتایی گران‌قیمت (سمت راست) در کنار یک بلندگوی 3.5 اینچی ارزان (سمت چپ)

8- بلندگوها معمولاً در داخل یک نوع جعبه قرار می‌گیرند. بنابراین امواج صوتی که در پشت جعبه تولید می‌شوند با امواج صوتی جلو تداخل نداشته و بر کیفیت صدا تأثیر منفی نمی‌گذارند.

9- بلندگوها بر حسب درایورهای مختلفی که برای بازتولید فرکانس‌های مختلف صدا در آن‌ها تعبیه شده، نام‌های متفاوتی دارند. مانند «ووفر»، «ساب ووفر»، «توییتر»، «سوپرتویتر» و «بلندگوی میان‌رده».

10- دیافراگم بلندگوها معمولاً از جنس کاغذ، پلی پروپیلن، آلومینیوم یا ترکیبی از این مواد ساخته می‌شود.

منبع tenrandomfacts
مطالب پیشنهادی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها