بر اساس یک گزارش جدید، اطلاعات شخصی مربوط به 533 میلیون حساب کاربری فیسبوک به صورت رایگان در اینترنت پخش شده و محققان امنیتی نیز صحت این اطلاعات را تأیید کردهاند. اطلاعات لو رفته از کاربران، شامل نام، شماره تلفن، آی دی فیسبوک، آدرس، تاریخ تولد، بیوگرافی و در برخی موارد نیز ایمیل، میباشد.
این حجم گسترده از اطلاعات فاش شده، مربوط به کاربران 106 کشور جهان است که در این بین، آمریکا با 32 میلیون، انگلستان با 11 میلیون و هند با 6 میلیون، بیشترین سهم را دارند. از کشور ما یعنی ایران هم اطلاعات 301 هزار نفر لو رفته است.
اگر عدد 533 میلیون برایتان آشناست، به این خاطر است که این بسته اطلاعاتی پیش از این از طریق یک بات تلگرامی به صورت پولی در دسترس قرار گرفته بود و حالا به صورت کاملاً رایگان و بدون نیاز به هیچگونه پرداختی در فضای اینترنت پخش شده است. کمپانی فیسبوک نیز این اطلاعات را قدیمی و مربوط به سال 2019 دانسته و مدعی شده که تمامی حفرههای امنیتی و راههای نفوذ استفاده شده برای این هک گسترده را در ماه اوت 2019 مسدود کرده است.
با اینکه فیسبوک اطلاعات پخش شده را قدیمی میداند اما به گفته محققان امنیتی، بسیاری از آدرسهای ایمیل و شمارههای تلفن هنوز هم فعال هستند و کلاهبرداران میتوانند برای مقاصد شوم خود از آنها استفاده کنند. از جمله موارد استفاده این اطلاعات میتوان به مهندسی اجتماعی (فریب دادن کاربران و مجبور کردن آنها به پر کردن فرمهای جعلی یا پرداخت پول)، اسپم کردن (ارسال ایمیل یا پیامک تبلیغاتی گسترده)، هک کردن و بازاریابی، اشاره کرد.
آیا این اولین بار است که اطلاعات کاربران فیسبوک لو میرود؟
متأسفانه فیسبوک سابقه خوبی در زمینه محافظت از اطلاعات کاربران خود ندارد و پیش از این هم شاهد لو رفتن اطلاعات بودهایم. به عنوان مثال، در سال 2019 اطلاعات 267 میلیون کاربر این شبکه اجتماعی شامل آی دی، نام و شماره تلفن، توسط هکرها به سرقت رفت و به گفته محققان امنیتی از آنها در برخی جرایم سایبری استفاده شد.
در سال 2019 هم جمعآوری اطلاعات کاربران فیسبوک توسط شرکت بریتانیایی کمبریج آنالیتیکا خبرساز شد و باعث رسوایی بزرگ برای فیسبوک و رئیس آن، مارک زاکربرگ، گردید. بر همین اساس، در ژوئیه 2019، این شبکه اجتماعی 5 میلیارد دلار جریمه شد که یکی از سنگینترین جرایم ثبت شده برای شرکتهای فناوری است.
بیشتر بخوانید: