ردازندههای موبایلی از آغاز تلفنهای همراه تاکنون راه طولانی را پیمودهاند. تراشههایی که ما امروز برای گوشیهای هوشمند استاندارد برمیشماریم، در گذشتهای نهچندان دور از نظر عملکرد برای رایانههای رومیزی ردهبالا به حساب میآمدند. بنابراین، به هیچ عنوان تعجببرانگیز نیست که شرکتی پیشرویی در صنعت ساخت پردازندههای موبایلی مانند کوالکام، تصمیم بر ورود به بازار رایانههای رومیزی را داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
- شرکت پگاترون تولید آزمایشی مایکروسافت سرفیس فون را آغاز کرده است
- کوالکام پردازنده اسنپ دراگون 835 را معرفی کرد: قدرت بیشتر، مصرف کمتر
- کوالکام از مودم 5G خود رونمایی کرد؛ سرعت دانلود 1 گیگابایتی بر روی گوشی هوشمند شما
امروز شرکت مایکروسافت، همایش مهندسی سختافزار ویندوزی (WinHEC) را برگزار کرد و کوالکام حضور غیر منتظرهای در این رویداد داشت. این دو شرکت اعلام کردند که با همکاری یکدیگر تصمیم دارند تا تجربهی کامل ویندوز 10 را از نسل بعدی اسنپ دراگون، به تراشههای کوالکام بیاورند.
این همکاری میتواند اتفاق بزرگی باشد. پردازندههای کوالکام تاکنون دارای معماری بودهاند که امکان استفاده از آنها را در رایانههای رومیزی، تنها بر پایهی برخی از نسخههای لینوکس فراهم میساخت. اسنپ دراگون جدید اولین تراشهی 64 بیتی خواهد بود که توانایی کار بر روی سیستمعاملی جز اندروید و آی او اس را خواهد داشت.
مایکروسافت و کوالکام گفتهاند که لپ تاپهای مجهز به پردازندههای اسنپ دراگون، ممکن است تا سال آینده رونمایی شوند. بنابراین میتوان حدس زد که همکاری میان این دو شرکت مدت زمان زیادی است که شکل گرفته است. این دستگاهها قادر خواهند بود تا بدون هیچ مشکلی ویندوز 10 را اجرا کنند. اجرای دستورات و برنامههای سنگین، طراحی بدنهای نازک و عمر باتری بالا همگی در لپ تاپهای مذکور قابل تحقق خواهد بود.
در دموی زیر، مایکروسافت دستگاه مجهز به تراشهی اسنپ دراگونی را نشان میدهد که در حال اجرای برنامهی ادوبی فتوشاپ است. برنامهای که به سنگین بودن و کند کردن عملکرد دستگاهها در هنگام اجرا، معروف میباشد. برنامههای دیگری نیز بر روی این دستگاه مجهز به پردازندهی شرکت کوالکام درست به خوبی سایر رایانههای رومیزی مجهز به تراشههای معمول بازار، اجرا میشوند.