اسنپدراگون 855. این نام جدیدترین چیپست پرچمدار کوالکام برای گوشیهای موبایل است. تراشه اسنپدراگون 855 کوالکام طی برگزاری یک رویداد خبری به نام Snapdragon Technology Summit در هاوایی رونمایی شد.
انتظار این رونمایی را داشتیم: کوالکام از نسل جدید اسنپدراگون 845 خود که سال گذشته در همین کنفرانس سالانه رونمایی شده بود، پرده گشود؛ اما 855 جدید از نظر مشخصات فنی نمیتواند جهش زیادی را داشته باشد. این تراشهای است که قریب به یقین با نخستین موج گوشیهای 5G جهان پدیدار خواهد شد. کوالکام میگوید این پلتفرم جدید از سرعت دانلود “Multi Gigabit” بر روی شبکههای 5G نیز پشتیبانی میکند.
یکی از نقاط برجستهی کنفرانس امسال کوالکام، قابلیت آزمودن اتصال به شبکهی بسیار سریع 5G در طول اجرای آن توسط حضار بود. این نخستین باری بود که به صورت جدی اتصال 5G مورد آزمایش عموم قرار میگیرد؛ در آزمایشهای پیشین این کار اغلب در پشت درهای بسته انجام میشد یا پیشنمایش تجربی بود که در آن افراد نمیتوانستند از گوشیهای قابل خریدنی در آن استفاده کنند.
شرکتهای مخابراتی Verizon و AT&T نشان دادهاند که در حال کار بر روی گوشیهای 5G هستند و به تراشههای کوالکام نظیر جدیدترین آنها، اسنپدراگون 855 که شامل مودم جذاب X50 LTE میشوند، دل بستهاند. از آنجایی که کوالکام در فضای موبایل جهان، به ویژه در ایالات متحده سلطه دارد، حدس این قضیه آسان است که بتوانیم اسنپدراگون 855 کوالکام را در اکثر گوشیهای پرچمدار مهم سال 2019 (به جز آیفونها) ببینیم. این یک گام بزرگ رو به جلو در پردازش قدرت،عمر باتری، پردازش عکس،گیمینگ، یادگیری ماشین یا هر قابلیت دیگری است که کوالکام هرساله برای بهبود آن تلاش میکند.
عجالتا کوالکام تنها به گفتن این نکته بسنده کرده که این تراشه «تا سه برابر عملکرد بهتر هوش مصنوعی در مقایسه با نسل پیشین این پلتفرم» را ارائه میکند و یک پردازنده بینایی رایانهای اختصاصی به آن اضافه شده که برای دوربینهای هوشمند مفید است. الکس کاتوزیان، مدیرعامل اسنپدراگون کوالکام میگوید: «این تراشه میتواند تشخیص دهد از چه کسی یا چه چیزی عکس میگیرید». این تراشه همچنین گیمینگ و تجربهی واقعیت افزوده را بهبود میبخشد، اما کوالکام جزئیات بیشتری از آن را فعلا ارائه نکرده است.
این شرکت تراشه ساز پیشتر تایید کرده بود که اسنپدراگون بعدی در یک فرآیند تولید 7 نانومتری ساخته میشود، در حالی که اسنپدراگون 835 و 845 در فرآیند تولید 10 نانومتری ساخته میشدند. این مدارهای کوچکتر به معنای بهبود کارایی هستند که میتواند عملکرد یا عمر باتری بیشتر یا هر دو را بهبود ببخشد. جدا از این، کوالکام این فرصت را به دست آورده تا فناوری اولتراسونیک خود، یک سنسور اثر انگشت در صفحه به نام “Qualcomm 3D Sonic Sensor” را مطرح کند؛ گرچه مشخص نیست آیا این شرکت میتواند تولیدکنندههای دیگر را برای خرید آن ترغیب کند یا خیر.
ما جزئیات بیشتری را در روزهای آینده از تراشه اسنپدراگون 855 کوالکام به دست خواهیم آورد، با ما همراه باشید.