پس از لغو شدن کنگره جهانی موبایل بارسلون (MWC 2020) به علت شیوع ویروس کرونا، سونی تصمیم گرفت تا گوشی پرچمدار جدید خود را در یک رویداد آنلاین معرفی کند. این گوشی که اکسپریا 1 II (بخوانید اکسپریا 1 شماره 2) نام دارد، از یک تراشه پردازشی کاملاً بهروز، ماژول دوربین بازنگری شده و پشتیبانی از شبکههای فایو جی برخوردار است. در کنار این گوشی، سونی تأیید کرده که در حال توسعه مدلی با نام اکسپریا پرو (Xperia Pro) است که این محصول هم از شبکههای موج میلیمتری (mmWave) پشتیبانی خواهد کرد. با دیجی رو همراه باشید.
سونی اکسپریا 1 II
پرچمدار امسال سونی در جلوی بدنه خود مجهز به یک صفحه نمایش اولد 6.5 اینچی با وضوح تصویری 4K HDR و نسبت ابعاد سینمایی 21:9 است. سونی برخلاف بسیاری از تولید کنندگان دیگر ترجیح داده تا به جای افزایش ریفرش ریت یا نرخ تازهسازی این صفحه نمایش، بر روی فناوری Motion Blur Reduction برای نمایش نرمتر و روانتر ویدیوها و بازیها، تمرکز کند. به گفته سونی این فناوری با تجزیه و تحلیل محتوای نمایش داده شده در صفحه و اعمال تنظیماتی ویژه قادر است تا همان کیفیت خروجی نمایشگرهای 90 هرتزی را ارائه کند.
همچنین، این بار بر خلاف اکسپریا 1 اولیه که دوربین آن در مرکز پنل پشتی تعبیه شده بود، ماژول دوربین سهگانه به سمت چپ منتقل شده است. رزولوشن سنسورهای دوربین بدون تغییر باقی مانده و همچنان شاهد یک لنز اصلی 12 مگاپیکسلی، یک لنز فوق عریض 12 مگاپیکسلی و یک لنز تله فوتوی 12 مگاپیکسلی هستیم. اما با این تفاوت که در مدل جدید، اندازه سنسورها بزرگتر شده و سرعت لنزها هم افزایش پیدا کرده است. در این بین، دوربین سلفی ظاهراً هیچ تغییری نداشته و از همان سنسور 8 مگاپیکسلی در حاشیه بالای صفحه نمایش استفاده شده است.
به غیر از لنزهای سهگانه دوربین، یک سنسور مدت پرواز سهبعدی هم ما بین لنز اصلی و تله فوتو تعبیه شده که علاوه بر تشخیص عمق میتواند سرعت فوکوس دوربین بر روی سوژه را نیز افزایش دهد. همچنین حالا که صحبت از فوکوس شد، بد نیست اشاره کنیم که اکسپریا 1 II فناوری Eye AF را از نسخه اول اکسپریا 1 به ارث برده که البته این بار بر روی حیوانات هم به خوبی عمل میکند. فناوری Eye AF با قفل کردن فوکوس خودکار بر روی چشم سوژه، بهترین حالت چهره را در عکسها ثبت میکند. به گفته سونی، اکسپریا 1 II اولین گوشی هوشمندی است که در هر ثانیه 20 تصویر پشت سر هم را با فوکوس خودکار ثبت کند و در نتیجه تمامی عکسهایی که به سرعت و به صورت متوالی گرفته میشوند، فوکوس روی سوژه مورد نظر را حفظ خواهند کرد.
گوشی اکسپریا 1 II در داخل بدنه خود به تراشه پردازشی قدرتمند و پرچمدار اسنپدراگون 865 مجهز شده که با یک مودم فایو جی زیر 6 گیگاهرتز همراه شده است. همچنین سونی 8 گیگابایت حافظه رم و 256 گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی نیز برای این گوشی در نظر گرفته است. کسب گواهینامههای IP65 و IP68 نشان از مقاومت خوب اکسپریا 1 II در براب نفوذ آب و گرد و غبار دارند و انرژی مورد نیاز این محصول هم توسط یک باتری بزرگ و 4000 میلی آمپری (با پشتیبانی از شارژ سریع) تأمین میشود. ویژگی جالب دیگر این گوشی، بازگشت دوباره جک 3.5 میلی متری هدفون است که در نسخه اول اکسپریا 1 کنار گذاشته شده بود.
سونی در اکسپریا 1 II سعی کرده تا از پتانسیل بخشهای خارج از بخش موبایل نیز نهایت استفاده را ببرد. به عنوان مثال، رابط کاربری دوربین همان چیزی است که در دوربینهای سری آلفا هم شاهد هستیم و همچنین مانند نسخه اول اکسپریا 1، برنامه Cinema Pro به عنوان محصول مشترک بخشهای CineAlta و آلفا، در این گوشی نیز دیده میشود و امکان ساخت ویدیوهایی حرفهای را به کاربران میدهد.
علاقهمندان موسیقی نیز بدون تردید از فناوری صدای 360 درجه سونی موسوم به Reality Audio نهایت لذت را خواند برد. این فناوری به کمک هوش مصنوعی قادر است در تمامی شرایط بهترین خروجی صدا را ارائه کند.
اکسپریا 1 II قرار است در سه ماهه دوم سال 2020 روانه بازار شود اما قیمت آن هنوز مشخص نیست.
سونی اکسپریا پرو
سونی در رویداد آنلاین خود عنوان کره که اکسپریا پرو یک گوشی معمولی برای تمامی اقشار جامعه نیست و در ساخت آن، بیشتر به نیازها و خواستههای افراد حرفهای توجه شده است.
این گوشی هنوز در دست ساخت میباشد و از همین رو به مشخصات کامل آن اشارهای نشده است. صفحه نمایش و دوربین این محصول همان چیزی است که در اکسپریا 1 II مورد استفاده قرار گرفته، اما چندین و چند قابلیت و ویژگی حرفهای و رده بالا به آن اضافه شده که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
سونی در اکسپریا پرو یک پورت HDMI تعبیه کرده و امکان استفاده از این گوشی به همراه دوربینهای سری آلفا را مهیا کرده است. در واقع، کاربران اکسپریا پرو قادر خواهند بود از گوشی خود به عنوان منظرهیاب دوربین استفاده کرده و به واسطه اتصال این گوشی به شبکههای فایو جی، هر آنچه را که دوربین آلفا با لنز خود میبیند به صورت زنده در اینترنت پخش کنند. یک دکمه قابل شخصیسازی هم در کناره بدنه تعبیه شده که با آن میتوان برنامه دلخواه و از قبل تعیین شده را به سرعت فراخوانده و مورد استفاده قرار داد.
با توجه به حرفهای تر بودن اکسپریا پرو، مسلماً کاربران این گوشی به فضای بیشتری نیاز خواهند داشت و از همین رو سونی حافظه داخلی آن را دو برابر کرده و برابر 512 گیگابایت در نظر گرفته است. پنل پشتی گوشی طرحدار بوده و یادآور دوربینهای سری آلفا است و البته این طرحدار بودن باعث شده تا احتمال لیز خوردن از دست کاربر هم به حداقل برسد.
اکسپریا پرو دارای سیستم آنتن منحصر به فرد و چهار طرفه فایو جی موج میلیمتری است. به این معنی که از لحاظ تئوری میتواند با سرعتی تا 5 گیگابیت در ثانیه یا حتی بیشتر، محتوای ویدیویی را به صورت زنده و از طریق اینترنت پخش کند. به این ترتیب، سونی در این گوشی معضل آنتن شبکههای فایو جی موج میلیمتری را که یکی از نقاط ضعف اصلی آنها به شمار میرود، تا حدود زیادی برطرف کرده است.
همان طور که گفتیم، اکسپریا پرو هنوز در دست ساخت است و از همین رو اطلاعات مربوط به قیمت و تاریخ عرضه آن اعلام نشده است.