چطور در شرایط منفی، مثبت بمانیم؟

آیا وقتی شکست‌خورده یا با مشکلات مواجه می‌شوید امیدتان را از دست داده و بدبین می‌شوید؟ آیا می‌دانستید که حتی در حین رویارویی با شرایط دشوار هم می‌توانید نگرشتان را تغییر داده و مثبت اندیش باشید؟ افرادی هستند که نمی‌گذارند شرایط منفی بر حالت ذهنی‌شان تأثیر بگذارد و سعی می‌کنند در شرایط منفی، نگرش مثبت را حفظ کنند.

شاید به این فکر کنید که چطور می‌شود مثبت ماند وقتی همه‌چیز منفی است. ما اغلب با شرایط و افراد منفی رودر رو می‌شویم وقتی به تلویزیون و روزنامه‌ها نگاه می‌کنیم با اخبار منفی روبه‌رو می‌شویم؛ طوری به نظر می‌رسد که انگار دور ماندن از شرایط، افراد و اخبار منفی غیرممکن است. آیا واقعاً در چنین شرایطی می‌شود مثبت ماند؟

اگر ما مدام روی شرایط منفی تفکر و تمرکز کنیم، آن‌ها را جذب زندگی خودمان می‌کنیم.

وقتی ما با شرایط منفی و مشکلات روبه‌رو می‌شویم یا وقتی اخبار منفی به گوشمان می‌رسد، ذهن انتظار آن‌ها را می‌کشد و ما بیشتر از آن‌ها آگاه می‌شویم. این مسئله بر خلق‌وخوی ما، احساس ما و عمل ما تأثیر می‌گذارد. ما زودتر و راحت‌تر عصبانی و ناراحت می‌شویم و حالت ذهن منفی‌ای پیدا می‌کنیم. حالت ذهنی منفی مثل یک سنگ سنگین می‌ماند که بر پشت خود حمل می‌کنیم، شما را ضعیف کرده و به شما حس درماندگی می‌دهد. با این نوع نگرش، شما منفعل می‌شوید و برای پیشرفت تلاشی نمی‌کنید و اجازه می‌دهید که شرایط خارجی، زندگی‌تان را کنترل کنند؛ اما آیا این چیزی است که شما واقعاً می‌خواهید؟ چطور می‌شود این نگرش را تغییر داد؟ آیا می‌شود در رویارویی با مصائب باز هم مثبت ماند؟ آیا چاره‌ای برای حالت منفی ذهنی‌ای وجود دارد؟

چاره این است که قالب ذهنی‌ای مثبت برای خودتان ایجاد کنید. شما می‌توانید مثبت ماندن در شرایط منفی را یاد بگیرید اما این نیازمند تلاش، آگاهی از افکار و یک‌سری کارهای درونی است. این کار سخت نیست و حتی سرگرم‌کننده هم هست. در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، با دیجی رو همراه باشید.

راهکارهایی برای مثبت ماندن در شرایط منفی

1_ به‌اندازه‌ی کافی بخوابید و استراحت کنید

وقتی خسته هستید منفی گرا شدن، عصبانی شدن و ناراحت شدن راحت‌تر است. سعی کنید با بیش‌ازحد کار کردن خودتان را خسته نکنید. شما باید شب‌ها به‌اندازه‌ی کافی بخوابید و گاه‌وبیگاه به خودتان استراحت بدهید. خواب و استراحت، ذهن و بدن شما را آرام می‌کند. وقتی شما آرام باشید رویارویی با موقعیت‌های منفی آسان‌تر شده و شما نمی‌گذارید آن‌ها به‌سادگی روی شما تأثیر بگذارند.

2_ انرژی مثبت بیشتری به زندگی‌تان بیاورید

سعی کنید اطراف آدم‌های مثبت باشید. مثبت‌گرایی مسری است. وقتی اطراف انسان‌های مثبت باشید، می‌بینید که شما هم به‌تدریج در حال مثبت‌تر شدن هستید. دست به اقدام بزنید، فعال تر باشید، کارهای جدیدی را شروع کرده و شادی بیشتری به زندگی‌تان بیاورید. فیلم‌های سرگرم‌کننده ببینید. داستان‌ها و مجلات الهام‌بخش و مثبت بخوانید. خواندن سرگذشت انسان‌های موفق و اینکه چطور شرایط و موانع محدودکننده‌ی اهداف و رؤیاهای آن‌ها نشدند هم ایده‌ی بسیار خوبی است. تمام این‌ها بر حالت ذهنی‌تان تأثیر می‌گذارند.

3_ بر روی راه‌حل تمرکز کنید، نه مشکلات

وقتی شرایط سخت می‌شود، ما تمایل داریم که بیشتر روی مشکلات تمرکز کنیم. تمرکز بر مشکلات باعث رشد آن‌ها می‌شود اگر ما کاری دراین‌باره نکنیم، ناراحت، عصبانی و بدبین می‌شویم. اگر ما نگرشی مثبت داشته باشیم و باور داشته باشیم که راه‌حلی وجود دارد و به دنبال آن بگردیم، درنهایت پیدایش می‌کنیم.

4_ ورزش کنید

ورزش کردن سلامتی‌تان را بهبود می‌بخشد، سطح انرژی و قدرت درونی‌تان را هم بالا می‌برد. این حالت، مثبت اندیشی را بالا برده و کمک می‌کند که با اعتمادبه‌نفس و اطمینان با دشواری‌ها روبه‌رو شده و به‌طور مؤثرتر با آن‌ها برخورد کنیم. هر نوع ورزشی مفید است و شما می‌توانید پیاده‌روی کنید، شنا کنید، بسکتبال بازی کنید، باشگاه بروید و هر کار دیگری که دوست دارید انجام دهید. اگر معمولاً ورزش نمی‌کنید، این کار را به‌تدریج شروع کنید و یک‌مرتبه خودتان را خسته نکنید.

5_ افکار منفی‌تان را با افکار مثبت جایگزین کنید

جایگزینی افکار منفی و بدبینانه را با افکار مثبت و خوش‌بینانه برای خودتان تبدیل به عادت کنید. شما باید از افکاری که در ذهنتان جریان دارند آگاه باشید و اگر آن‌ها منفی هستند فوراً افکارتان را تغییر دهید. در این شرایط احتمالاً با مقاومت درونی روبه‌رو می‌شوید و حتی ممکن است عمل جایگزینی افکار منفی را فراموش کنید: اما با این وجود این تکنیک را بارها و بارها تمرین کنید تا زمانی که برایتان آسان و طبیعی شوند.

6_ همه‌چیز را بیش‌ازحد شخصی برداشت نکنید

سعی کنید افکار و حرف‌های دیگران را خیلی شخصی برداشت نکنید. هیچ دلیلی وجود ندارد که بگذارید این افکار و کلمات شما را آزار بدهند. مدام به حرف‌های دیگران و دلیل زدن آن حرف‌ها فکر نکنید. شاید آن‌ها منظور دیگری داشته باشند و شما سوءبرداشت کرده باشید. آن‌ها شاید اصلاً شوخی می‌کرده‌اند و با شما نبوده‌اند.

7_ مدیتیشن را یاد بگیرید

فقط 10 دقیقه تمرین مدیتیشن در طول روز ذهن، احساسات و بدن شما را آرام کرده و استرس و تنش را از شما به در می‌کند و آرام و مثبت ماندن در شرایط دشوار را برایتان آسان‌تر خواهد کرد

 من هر روزم را با گفتن اینکه چه تأثیر مثبتی بر این جهان دارم آغاز می‌کنم.

Peter Daisym

 

منبع .successconsciousness.
مطالب پیشنهادی
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها