به نظر شما حدود 100 سال پیش و یا قبلتر محیط زیست در خطر بوده است؟ آیا انسانها تهدیدی برای حیات و زندگی پاک و بدون مشکل دیگر موجودات در این سیاره به حساب میآمدند؟ برای این که به این سؤالها پاسخ دهیم باید نگاهی داشته باشیم به سیر تکاملی بشر و تغییرات زیست محیطی سیارهی زمین. در این مطلب قصد داریم تا با نگاهی به گذشته، حال و آیندهی زمین تاثیرات تکنولوژی بشری را بر روی محیط زیست بررسی کنیم.
با دیجی رو همراه شوید.
بشر و قدم گذاشتن به عصر تکنولوژی
بعد از انقلاب صنعتی و استفادهی بیش از حد بشر از منابعی همچون نفت و گاز و صنعتی شدن تمامی بخشهای تولیدی آلودگی زمین و محیط زیست نیز به شکلی شروع شد. زیرا تا قبل از آن انسانها تنها با دود آتش موجب آلودگی میشدند!!!
زندگی موجودات دوپای این سیاره وارد دورانی جدیدی شده بود زیرا دیگر نیروی انسانی همانند گذشته مورد استفاده قرار نمیگرفت و ماشینها وارد کار شده بودند. البته این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار بود زیرا ماشینها با استفاده از سوختهای فسیلی نظیر نفت و گاز انرژی مورد نیاز خود را برای انجام کارها بهدست میآوردند. سال ها در گذر بودند و ماشین آلات پیشرفت میکردند و به تعداد آنها افزود میشد. تا جایی که اتومبیلها نیز وارد صحنه شدند و در کنار آن هواپیماها در آسمان به پرواز در آمدند.
یکی از مواردی که موجب بیشتر آلودهتر شدن محیط زیست بود همین اتومبیلها بودند زیرا در شهرها پر بود از آنها. آلودگی آبها نیز برای خودش داستانها دارد. شاید در مقطع راهنمایی و دبیرستان درباره آلودگی منابع آبی درسهایی را خواندهاید. کارخانه و فاضلاب هاب شهری از اصلیترین عوامل آلودگی هستند و در دنیای امروز نیز این اتفاق رخ میدهد و هیچ دولتی فکری برای حل این مشکل نمیکند.
تکنولوژی های امروزی و محیط زیست
خوشبختانه به لطف پیشرفت در دنیای تکنولوژیهای امروزی برخی از افراد و حتی سازمانها سعی در بهکارگیری آنها برای نجات و بهبود وضعیت محیط زیست دارند. برای مثال میتوان به تولید اتومبیلهایی اشاره کرد که از سوختهای پاک استفاده میکنند و یا توربینهایی که برق تولید میکنند.
دانشمندان و محققان با کمک تکنولوژیهایی نظیر ماهوارهها، ربات و برنامههای آنالیز پیشرفته به راحتی میتوانند اتفاقات زیست محیطی را بررسی کرده و برای حل مشکلات راهکارهایی را ارائه دهند. اگر در گوشهای از زمین شهری آلوده شود ماهوارهها با ثبت تصاویر و حسگرهای مخصوص با ثبت وضعیت هوا میتوانند به شکلی دقیق میزان آلایندهها را تعیین کرده و اطلاعات مفیدی را ارائه دهند.
مهمتر از همه اینها سوختی که اتومبیلها و هواپیماها و … استفاده میکنند نیز اهمیت زیادی دارد. بیشتر کلان شهرها به دلیل سوختهای بنزینی بی کیفیت آلوده میشوند. با نگاهی اجمالی و دقیق به آلودگیها میتوان این گونه برداشت کرد که تا انسان نخواهد هیچ تکنولوژی نمیتواند محیط زیست زمین را نجات داده و بار دیگر آسمان و زمین آبی و سبز شود.
پیشنهاد ما به همهی شما همراهان دیجی رو این است که بیایید با کمتر استفاده کردن از وسایل نقلیه عادی (بنزینی) و ترویج فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه عمومی محل زندگی خود را بار دیگر به مانند گذشته پاک کنیم تا زندگی سالمی داشته باشیم و به کودکان آموزش دهید تا محیط زیست را دوست بدارند.
زمین تنها برای انسان ها نیست، بلکه دیگر موجودات نیز به اندازه انسان ها حق زندگی بر روی این سیاره را دارند.
نظر شما در این باره چیست؟