چرا در رسیدن به اهداف خود ناکام هستیم؟ این 11 عامل را بررسی کنید

فکر کردن به اهداف کار مشکلی نیست اما مشخص کردن ویژگی‌های هدف، تدوین برنامه عملی و کامل، سپس دنبال کردن آن برنامه و کنار زدن موانع به سادگی امکان پذیر نیست. در واقع، دلایل زیادی در ناکام ماندن ما در رسیدن به اهداف‌مان دخیل هستند.

بیست و ششمین رئیس جمهور آمریكا تئودور روزولت جمله مشهوری دارد که می‌گوید:

هیچ چیز در جهان ارزش داشتن یا کار کردن را ندارد مگر اینکه معنای تلاش، درد و سختی را در خود داشته باشد.

اینکه بخواهیم از سختی و ناراحتی فرار کنیم ایده خوبی نیست، چرا که بخش عمده‌ای از اهداف ما در زندگی به راحتی به دست نمی‌آیند و حتی بسیاری نیز با شکست مواجه می‌شوند. اما راه چاره چیست؟ چطور می‌توانیم راحت‌تر به اهداف خود برسیم؟ در این مقاله دلایل عدم موفقیت و چند نکته مفید برای کمک به شما در دستیابی به اهدافتان آورده شده است. با دیجی رو همراه باشید.

هر از گاهی به موفقیتی که در انتظارتان است فکر کنید

فکر کردن به نتیجه نهایی و پیروزی بسیار هیجان انگیز بوده و یک عامل محرک قوی است. وقتی هدفی را تعیین می‌کنیم این عامل محرک باعث می‌شود تا شروع به کار کرده و در راستای رسیدن به هدف‌مان تلاش کنیم. اما به مرور، تمرکز ما به جای هدف، روی تلاش و مسیر معطوف می‌شود و سختی‌های مسیر ممکن است ما را دلسرد کند. بنابراین، هر از گاهی سعی کنید،‌ به نتیجه نهایی کار خود و موفقیتی که در انتظارتان است، فکر کنید تا دوباره انگیزه لازم را برای ادامه مسیر در خود ایجاد کنید.

اهداف واضح و واقع‌بینانه داشته باشید

شاید بخواهید رمان پرفروشی بنویسید یا به ستاره بعدی یوتیوب تبدیل شوید. اما باید بدانید که بدون تعریف واضح از اهداف، آن‌ها فقط خیالات و آرزوهای شما هستند. اگر هرگز کتابی نخوانده‌اید و چیزی بیشتر از دستنویس‌های ساده نداشته‌اید، نوشتن یک رمان پرفروش دور از دسترس به نظر می‌رسد. به همین ترتیب، صرفاً گفتن اینکه می‌خواهید یک ستاره در یوتیوب باشید، بدون مشخص کردن دقیق اهداف و مسیر، کاملا مبهم است. با تعیین اهداف کوچک‌تر در طول مسیر موفقیت مانند “پیوستن به یک گروه نویسندگان” یا “ساخت یک ویدیوی جدید در هفته” برای اهدافتان مسیری تعریف می‌کنید و راه خود را به سمت هدف‌تان آغاز می‌کنید.

چرا در رسیدن به اهداف خود ناکام هستیم؟ این 11 عامل را بررسی کنید

در درون شما استعدادهای زیادی نهفته است

داشتن چند هدف در یک زمان چیز بدی نیست. با این وجود، داشتن اهداف متعددی که هیچگاه اولویت پیدا نمی‌کنند نتایج ضعیفی در پی خواهند داشت. اگر احساس می‌کنید هرگز به طور کامل یک کار را انجام نمی‌دهید یا به نظر نمی‌رسد موردی را در اولویت داشته باشید، به این دلیل است که اهداف زیادی را برای خود تعیین کرده‌اید. مراقب باشید که خود را بیش از حد درگیر اهداف گوناگون نکنید، یاد بگیرید که اولویت‌بندی کنید و بدین شکل سریع‌تر به اهداف خود خواهید رسید.

برنامه‌ریزی ضعیف تمام تلاش‌هایتان را تباه می‌کند

تقریباً در مورد هر هدفی نیاز به یک برنامه‌ریزی حداقلی وجود دارد و در برخی موارد هم برنامه‌ریزی باید گسترده‌ و دقیق باشد. اگر از انجام مراحل برای رسیدن از نقطه A تا نقطه B غافل باشید به احتمال زیاد هرگز به نقطه B نمی‌رسید. شاید بخواهید مشتری‌های خود را در سال آینده تا 30 درصد افزایش دهید. آیا برای تحقق این امر نیاز به استخدام کارمندان بیشتری دارید؟ چه راهکارهای جدیدی می توانند عملی باشند؟ آیا راهکارهای بازاریابی قدیمی نیاز به اصلاح مجدد دارند؟ پرسش و پاسخ به این نوع سؤالات در ابتدا و در طول راه بسیار مهم است.

از خود بپرسید: “چرا؟”   

فرض کنید که شما باید خانواده خود را متقاعد کنید تا برای یک شغل جدید به شهری دیگر نقل مکان کنید. اگر فرزندان نوجوانی داشته باشید آن‌ها مطمئناً هیاهویی به پا می‌کنند و برای آن‌ها چرایی این کار مسئله مهمی است. شاید به راحتی می‌گویند که آن‌ها باید نقل مکان کنند زیرا مادر یا پدر شغل جدیدی یافته و باید با خانه و محله کنونی خداحافظی کنند. اما دلیل اصلی این نیست. شاید این جا‌به‌جایی به معنای درآمد بالاتر برای زندگی راحت‌تر و یا زندگی در یک محیط امن‌تر باشد. اطمینان حاصل کنید که به طور دوره‌ای از خود می‌پرسید که چرا در این مسیر هستید و هدف نهایی شما چیست؟

بهانه‌تراشی نکنید

هر شخصی گاهی برای توجیه کم کاری خود به دنبال بهانه می‌گردد. قطعا بهانه‌تراشی در مورد اینکه چرا هدف شما ارزش دنبال کردن ندارد یا نتیجه نمی‌گیرد، ساده تر از پیشروی در آن است. در حالی که برخی استدلال‌ها ممکن است صحیح باشند، برخی دیگر تنها بهانه‌هایی برای عدم پیشرفت شما هستند. بهانه‌ها راهی راحت برای کنار گذاشتن یک هدف هستند و اگر شرایط تحت کنترل‌تان نباشد، بهانه‌ها می‌توانند شما را به سمت بی‌راهه ببرند. اگر اینگونه صحبت‌ها در ذهن شما می‌پیچد از خود بپرسید آیا این حرف‌ها منطقی‌اند یا صرفا بهانه‌هایی برای متوقف کردن شما هستند؟

چرا در رسیدن به اهداف خود ناکام هستیم؟ این 11 عامل را بررسی کنید

از شکست خوردن نترسید

تلاش نکردن برای یک هدف به دلیل ترس از شکست، مسئله مهمی است که ممکن است باعث شود سال‌ها در موقعیت خود درجا بزنید. هیچ کس نمی‌خواهد شکست بخورد و ترس از شکست غالباً ناشی از نیاز ما به کمال‌گرایی است. اما پرهیز از خطرات، راه پیشرفت و گذر از پیچ و خم‌های زندگی نیست. قبل از شروع تلاش و کار برای رسیدن به هدف‌تان تمام جوانب را بسنجید و با ایمان به خود و تلاش حداکثری مسیر را آغاز کنید و بدانید که موفقیت در انتظار شماست.

پیش‌بینی موانع و راهکارها

هدف خارق العاده شما با داشتن یک برنامه جامع همیشه خوب پیش نمی‌رود و مشکلات و موانع در طول تلاش‌های شما پیش می‌آیند و باید گفت که این روال کار جهان است. اگر هنگام شروع و در مسیر برای موانع و مشکلات احتمالی پیش رو برنامه‌ریزی نکنید، این موانع ممکن است شما را از رسیدن به اهدافتان باز دارند و شما را از پای درآورند. سعی کنید برای مسیر خود استراتژی داشته باشید و راه‌ حل‌های ممکن برای گذر از مشکلات را در ذهن داشته باشید. گاهی اوقات داشتن یک نقشه جایگزین فکر بدی نیست.

موعد مقرری برای هر بخش از فعالیت‌هایتان تعیین کنید

اگر سعی در یادگیری یک مهارت جدید دارید یا به دنبال راه اندازی کسب و کار تازه‌ای هستید، یک موعد مقرر برای خود تعیین کنید و آن را بنویسید. طبق تحقیقات، اگر مهلت دستیابی به اهداف را یادداشت کنید، 42 درصد بیشتر احتمال دارد تا به آن‌ها برسید. بنابراین، همین حالا دست به کار شوید و برگه‌ای رو به روی خود گذاشته و برای کارهایتان زمان پایانی تنظیم کنید. حتی می‌توانید برای خود جایزه تعیین کنید که اگر تا زمانی مشخص کاری را انجام دادید، یک روز کامل استراحت کنید و به فعالیت‌های مورد علاقه‌تان بپردازید.

اجازه ندهید منتقدان شما را دلسرد کنند

هرچه هدف بزرگ‌تر باشد، ممکن است افراد بیشتری نسبت به دستیابی به آن تردید داشته باشند. نه تنها منتقدان، بلکه بسیاری از اطرافیان و نزدیکان به خود اجازه می‌دهند تا اهداف شما را خدشه‌دار کرده یا کاملا زیر سؤال ببرند. اینگونه افراد منفی باف همیشه وجود دارند و گاهی حسادت آن‌ها باعث می‌شود تا شما را از انجام کارتان دلسرد کنند. پس وقتی به کارتان ایمان دارید اجازه ندهید که دیگران با حرف‌هایشان شما را دلسرد یا پشیمان کنند و با موفقیت‌هایتان به آن‌ها درستی کارتان را ثابت کنید.

چرا در رسیدن به اهداف خود ناکام هستیم؟ این 11 عامل را بررسی کنید

کارهایتان را به بعد موکول نکنید

آبراهام لینکلن گفته است:

اگر شش ساعت به من وقت بدهید تا یک درخت را قطع کنم، من چهار ساعت اول را صرف تیز کردن اره‌ام خواهم کرد!

از بین همه دلایلی که ما را در رسیدن به اهداف خود ناکام می‌کنند، هیچکدام به اندازه تعلل کشنده نیستند. بسیاری از افراد به خود می‌گویند که از هفته بعد، ماه بعد، سال بعد و … شروع می‌کنم. با اینگونه اظهار نظرها، در انتظار زمانی می‌نشینند که هرگز فرا نمی‌رسد و انگیزه آن‌ها رفته رفته از بین می‌رود. بر طبق مجله کسب و کار دانشگاه هاروارد، یكی از بهترین راه‌ها برای كاهش تعلل، تعهد عمومی است. بسیاری از افراد با گفتن اینکه می‌خواهند کاری را آغاز کنند، در خود حس تعهدی را به وجود می‌آورند تا با انسجام بیشتری به کار و فعالیت بپردازند.

در پایان این مقاله امیدواریم راهکارهای گفته شده برای شما موثر باشند و در انجام فعالیت‌ها و رسیدن به اهدافتان موفق باشید. نظرات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

منبع lifehack
مطالب پیشنهادی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها