ای سیم (eSIM) چیست و چه مزایایی نسبت به سیم کارت‌های معمولی دارد؟

احتمالاً تا به حال نام ای سیم (eSIM) به گوش‌تان خورده است. واژه‌ای که به خصوص از سال گذشته و با معرفی آیفون 10 اس و 10 پلاس توسط اپل، بیش از پیش بر سر زبان‌ها افتاد. ای سیم که گاهی از آن با عنوان سیم کارت الکترونیکی هم یاد می‌شود، در واقع مخفف عبارت Embedded Subscriber Identity Module به معنای “ماژول ادغامی احراز هویت مشترک” یا به صورت ساده‌تر “سیم کارت قابل ادغام” است. اما شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده که ای سیم چیست و چه مزایایی نسبت به سیم کارت‌های معمولی دارد؟ در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا پاسخ این سؤال را پیدا کنید.

همان طور که از نام کامل ای سیم هم می‌توان فهمید، این سیم کارت یک قطعه الکترونیکی است که توسط کارخانه سازنده گوشی، داخل آن تعبیه می‌شود و به این ترتیب دیگر نیازی به وارد کردن سیم کارت فیزیکی نخواهد بود. البته این حرف به معنی عدم امکان استفاده از خدمات اپراتورهای مختلف نیست و گوشی‌های آنلاک (گوشی‌هایی که تحت قرارداد با یک شرکت خاص نیستند)، می‌توانند از طریق ارائه درخواست به هر اپراتوری که از این فناوری پشتیبانی می‌کند، به شبکه وصل شده و از خدمات آن استفاده کند.

سیم کارت

بنابراین، مهم‌ترین مزیت ای سیم عدم نیاز به سیم کارت‌های فیزیکی برای اتصال به شبکه‌های مخابراتی است. این موضوع از یک طرف باعث می‌شود تا سازندگان گوشی‌های هوشمند نیازی به در نظر گرفتن فضا برای شیار سیم کارت نداشته باشند و دست‌شان در طراحی بدنه محصول بازتر باشد و از طرف دیگر کاربرانی که عادت به استفاده از چند سیم کارت مختلف دارند یا مدام در حال مسافرت هستند، از همراه داشتن سیم کارت‌های فیزیکی متعدد بی‌نیاز باشند.

تنها مسئله‌ای که در این بین وجود دارد، این است که هنوز دامنه پشتیبانی از ای سیم گسترده نشده و در حال حاضر تنها اپراتورهای کشورهای اتریش، کانادا، کرواسی، جمهوری چک، آلمان، مجارستان، هند، اسپانیا، انگلیس و ایالات متحده آمریکا از این فناوری جدید پشتیبانی می‌کنند و امکان استفاده از آن در سایر مناطق وجود ندارد. البته با توجه به گرایش روزافزون تولید کنندگان گوشی به استفاده از ای سیم، انتظار می‌رود طی سال‌های پیش رو کشورهای بیشتری به پشتیبانی از آن روی بیاورند.

مطالب پیشنهادی
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها