آی پینز

حالت عملکرد بالا یا High-Performance چیست و چه تأثیری در گوشی های اندرویدی دارد؟

در طی یک دهه گذشته، گوشی‌های هوشمند در زمینه عملکرد و قدرت محاسباتی پیشرفت‌های زیادی کرده‌اند. با افزایش روزافزون وابستگی افراد به گوشی‌های هوشمند و تقاضای آن‌ها برای داشتن دستگاهی پرقدرت و سریع، در سال‌های اخیر روند پیشرفت قدرت پردازشی گوشی‌ها نیز شتاب بیشتری گرفته است.

این روزها اکثر پرچمداران اندرویدی دارای پردازنده هشت هسته‌ای هستند و میزان رم آن‌ها نیز از 8 گیگابایت فراتر رفته است. با وجود قدرت پردازشی خوبی که این دستگاه‌ها دارند، یک حالت جدید با نام High-Performance یا «عملکرد بالا» نیز به آن‌ها اضافه شده که بنا به ادعای شرکت‌های سازنده گوشی، می‌توان کارها را بسیار سریع‌تر از حالت عادی انجام دهد.

ما در این مقاله تلاش خواهیم کرد تا شما را بیشتر با این ویژگی آشنا کرده و این مسئله را بررسی کنیم که آیا فعال کردن حالت High-Performance واقعاً باعث بهبود عملکرد گوشی می‌شود یا نه. پس در ادامه با ما همراه باشید.

حالت High-Performance چیست؟

اگر چه جزئیات زیادی در مورد حالت High-Performance و تغییراتی که در گوشی اعمال می‌کند، در دست نیست اما می‌توانیم چند حدس دقیق داشته باشیم. به عنوان مثال، اولین تغییری که این حالت ایجاد می‌کند این است که عملکرد پردازنده مرکزی (CPU) و پردازنده گرافیکی (GPU)  را به بالاترین حد ممکن افزایش می‌دهد.

حالت عملکرد بالا یا High-Performance

پیش از این در رام‌های سفارشی و فرایند روت کردن گوشی نیز شاهد این مسئله بودیم که پردازنده گوشی اورکلاک شده و تا آخرین حد توان خود فعالیت می‌کرد. اما از آنجایی که حالت High-Performance در حال حاضر توسط تعداد انگشت شماری از تولید کنندگان گوشی به صورت بومی در محصولاتشان گنجانده شده، به احتمال قریب به یقین خبری از اورکلاک کردن نیست و مطمئناً شرکت سازنده گوشی آن را با چنین کاری در معرض خطر قرار نمی‌دهد (اورکلاک کردن می‌تواند خطراتی برای گوشی یا به طور کلی هر دستگاه محاسباتی دیگری در پی داشته باشد و از همین رو این کار گارانتی را باطل می‌کند).

در عوض، می‌توان از راه‌کارهای دیگری مانند به‌کارگیری هسته‌های با کارایی بالا به جای هسته‌های کوچکتر، و استفاده از 100 درصد قدرت CPU در فواصل زمانی کوتاه برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد آن، برای بهبود عملکرد گوشی در حالت High-Performance استفاده کرد. این حالت همچنین می‌تواند با متوقف کردن فرایندهای پس زمینه به سرعت بخشیدن کارهایی مانند اجرای بازی‌های موبایلی کمک کند.

بنابراین، حالت High-Performance هیچ قابلیت پنهانی را در گوشی شما فعال نمی‌کند و نباید انتظار معجزه داشته باشید! با این حال، بهینه‌سازی‌هایی مانند متوقف کردن فرایندهای پس زمینه، ممکن است به طور قابل توجهی عملکرد بازی را در گوشی بهبود ببخشد.

چگونه می‌توان حالت High-Performance را فعال کرد؟

در حال حاضر، تنها تعداد معدودی از تولیدکنندگان، حالت «عملکرد بالا» را در گوشی‌های خود گنجانده‌اند. سامسونگ، وان پلاس، اوپو و ریلمی، همگی دارای تنظیماتی در منوی خود هستند که می‌توانید به وسیله آن، حالت High-Performance را فعال کنید.

حالت عملکرد بالا یا High-Performance

نحوه دسترسی به این گزینه ممکن است بسته به گوشی هوشمندی که استفاده می‌کنید کمی متفاوت باشد. با این حال، معمولاً می‌توانید آن را در بخش تنظیمات باتری یا Power پیدا کنید.

در مورد گوشی‌های وان پلاس که از رابط کاربری OxygenOS استفاده می‌کنند، می‌توانید به مسیر Settings > Battery > Advanced Settings رفته و کلید حالت عملکرد بالا را روشن کنید. از آنجایی که ColorOS هم کمابیش با OxygenOS مشابه است، می‌توانید این گزینه را در مسیری مشابه در گوشی‌های اوپو و ریلمی هم پیدا کنید.

آیا حالت High-Performance واقعاً عملکرد گوشی را بهبود می‌دهد؟

اینکه سازندگان گوشی‌های هوشمند شروع به ارائه ویژگی‌هایی حرفه‌ای برای استفاده حداکثری از گوشی کرده‌اند، بسیار خوب است. اما سؤال اینجاست که آیا حالت عملکرد بالا واقعاً تفاوتی ایجاد می‌کند؟ در ادامه با بررسی نتایج تست‌های بنچمارک، عملکرد بازی‌ها و استفاده روزمره گوشی، سعی می‌کنیم به این سؤال پاسخ دهیم.

در این مقاله برای بررسی تأثیرات حالت High-Performance از گوشی وان پلاس 9RT استفاده شده اما نتایج می‌تواند به گوشی‌های دیگری هم که از این حالت برخوردار هستند، تاحدود زیادی تعمیم داده شود. وان پلاس 9RT از پردازنده اسنپدراگون 888 و پردازنده گرافیکی ادرنو 660 استفاده می‌کند و 12 گیگابایت حافظه رم مجهز شده است. همان‌طور که می‌بینید، این مشخصات نشان از رده بالا بودن گوشی دارند.

 

نتایج تست‌های بنچمارک

ما از Geekbench 5 و AnTuTu برای بررسی خود استفاده کرده‌ایم. با اینکه بنچمارک‌ها اغلب به عنوان روشی آسان جهت رتبه‌بندی قدرت گوشی‌ها در نظر گرفته می‌شوند، اما واقعیت این است که نتایج آن‌ها به هیچ وجه قطعی نیست و نمی‌توان صرفاً به واسطه نتیجه یک تست بنچمارک در مورد قدرت یک گوشی قضاوت کرد. در واقع، متغیرهای زیادی روی این نتایج تأثیر دارند و دقیقاً به همین دلیل است که حتی گوشی‌هایی با پردازنده یکسان هم گاهی اوقات نتایج متفاوتی کسب می‌کنند.

حالت عملکرد بالا یا High-Performance

به هر حال، ما همه بنچمارک‌ها را روی یک گوشی یکسان و با سطح شارژ مطلوب اجرا کرده‌ایم و در بین هر دو تست هم کمی فاصله داده‌ایم تا گوشی کمی خنک شود. Geekbench 5 یک تست قابل اعتماد است که عملکرد تک هسته‌ای و چند هسته‌ی گوشی را بررسی می‌کند.

گوشی مورد تست با فعال بودن حالت عملکرد بالا، یک جهش قابل توجه در عملکرد تک هسته‌ای خود داشت، اما به شکلی کاملاً عجیب عملکرد چند هسته‌ای آن افت پیدا کرد! البته، این مسئله منطقی است چرا که حالت عملکرد بالا تمام توان گوشی را تنها بر روی کار در حال انجام متمرکز می‌کند و فرایندهای غیر ضروری پس زمینه را نادیده می‌گیرد.

حالت عملکرد بالا یا High-Performance

بنچمارک AnTuTu برخلاف Geekbench، موارد زیادی را اندازه‌گیری می‌کند؛ از جمله عملکرد CPU و GPU، عملکرد حافظه و تجربه کاربری. این تست هم نتیجه یکسانی داشت: عملکرد گوشی در بخش CPU تقریباً ثابت باقی ماند و تغییری نکرد، اما جهش قابل توجهی در امتیاز GPU مشاهده شد.

تفاوت عملکرد در اجرای بازی‌ها

نتیجه بنچمارک‌ها ممکن است هیجان انگیز باشد، اما نشان دهنده عملکرد واقعی گوشی نیستند. بیشتر بنچمارک‌ها تنها در یک بازه زمانی کوتاه به بررسی عملکرد CPU و GPU می‌پردازند، در حالی که بازی‌ها معمولاً زمان زیادی به طول می‌انجامند و ممکن است ساعت‌ها در حال اجرا باشند.


بیشتر بخوانید:


ما در این مقاله، برخی از سنگین‌ترین بازی‌های گرافیکی را با و بدون فعال بودن حالت عملکرد بالا انجام دادیم و نتایج اصلاً امیدوار کننده نبودند. دو بازی Call of Duty Mobile و Genshin Impact در 30 دقیقه اول بسیار روان اجرا شدند، اما کم کم شروع به افت فریم کردند. اوضاع با فعال کردن حالت High-Performance هم تغییری نکرد و تفاوت محسوسی را مشاهده نکردیم.

حالت عملکرد بالا یا High-Performance

بنابراین، نتیجه‌ای که ما می‌گیریم این است که عملکرد بازی‌ها بیشتر به ویژگی تنظیم خودکار CPU بستگی دارد و گوشی پس از مدتی که از اجرای بازی می‌گذرد، قدرت پردازنده را کاهش می‌دهد تا جلوی داغ شدن بیش از حد را بگیرد. پس عملاً بحث حداکثر قدرت CPU منتفی می‌شود و گوشی اجازه فراتر رفتن از یک حد خاص را نمی‌دهد. با این حساب، حالت عملکرد بالا ممکن است تجربه بازی را در گوشی‌های رده پایین‌تر بهبود ببخشد، اما این ویژگی فعلاً تنها در گوشی‌های گران قیمت و رده بالا در دسترس قرار گرفته است.

تفاوت عملکرد در کارکرد روزانه گوشی

وقتی صحبت از استفاده روزانه از گوشی و کاربردهایی مانند وب‌گردی، مرور شبکه‌های اجتماعی، گرفتن عکس و کارهایی از این قبیل، به میان می‌آید، باید گفت که حالت High-Performance هیچ پیشرفت قابل توجهی به همراه نداشت!

همان‌طور که قبلاً گفته شد، گوشی‌های پرچمدار امروزی به خودی خود آنقدر قدرتمند هستند که می‌توانند کارهای روزانه را در حد متوسط و حتی نسبتاً سنگین به خوبی انجام داده و از عهده‌شان بربیایند. بنابراین، فعال کردن حالت High-Performance هیچ بهبود قابل توجه و محسوسی به همراه نداشته و تنها ممکن است با تخلیه سریع‌تر باتری مواجه شوید!

اگر گوشی خوبی داشته باشید، حالت High-Performance عملاً کارکردی ندارد

نتیجه اصلی که می‌توانیم از این مقاله و تست‌های انجام شده بگیریم، این است که گوشی‌های رده بالا این روزها به حد کافی قدرتمند هستند و حالت عملکرد بالا یا High-Performance در آن‌ها اضافی به نظر می‌رسد. مطمئناً، تست‌های بنچمارک‌ها اعداد و ارقام بالاتری را در این حالت نشان می‌دهند، اما تفاوت ایجاد شده در استفاده روزمره و حتی در هنگام اجاری بازی‌ها به هیچ وجه محسوس نیست.

امیدواریم در آینده حالت High-Performance را در گوشی‌های مقرون به صرفه و میان‌رده مشاهده کنیم، چرا که احتمال بهبود عملکرد و تفاوتی که در این گوشی‌ها ایجاد می‌کند، بیشتر است. پس فعلاً اگر یک گوشی رده بالا دارید، نیازی به حالت High-Performance نیست و این ویژگی ارزش پرداخت هزینه بیشتر را ندارد.

منبع makeuseof
مطالب پیشنهادی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها