طی هفتههای گذشته یکی از موضوعات مهمی که در زمینه تکنولوژی و بازیهای موبایلی سر و صدای زیادی را به پا کرده است، یک بازی کم حجم و دوست داشتنی به نام Pokemon Go است. بازی مبتنی بر واقعیت افزوده (AR) که موفق شد خیلی سریع بیش از دهها میلیون مخاطب را از سراسر جهان به خودش اختصاص دهد و به گزارش گواردین بزرگترین سوددهی را طی 30 سال گذشته برای کمپانی نینتندو به ارمغان آورد.
با وجود این موفقیت بد نیست که کمپانی سازنده این ابر بازی محبوب 5 نکته ساده را برای هر چه بهتر کردن این بازی بداند. در این مقاله قصد داریم به بررسی آن بپردازیم:
1 – واقعیت افزوده (AR) برای ماندگاری آمده است؛ پس یک رهبر باش
پوکمون گو نخستین بازی نیست که همراه با واقعیت افزوده شده است اما قطعاً دیدهاید که چگونه این عنوان توانست در اپ استور و گوگل پلی گرد و خاک به پا کند و اینک در تمامی شبکههای اجتماعی و وبسایتها صحبت از آن است.
بدون شک در تلفنهای قدرتمندتر که از جاه طلبیهای بیشتری نظیر هولو لنز مایکروسافت و یا مجیک لیپ برخوردارند، واقعیت افزوده در حال گسترش است تا مردم جهان را خیلی با کیفیتتر به این قضیه برسانند. این دقیقاً جایی است که نینتندو همراه با توسعهدهندگان پوکمون گو شرکت نیانتیک (زیر مجموعه سابق شرکت گوگل) در حال حاکمیت است و از سال 2012 مشغول به ساخت بازیهای واقعیت افزوده است.
بنابراین فرصت بسیار مناسبی برای نینتندو است تا با قدرت نیانتیک بتواند در این راه قدمهای جدیتری را بردارد و بتواند جزو آوانگاردهای صنعت بازیهای واقعیت افزوده نگه دارد.
2 – تلفن هوشمند + نینتندو NX = موفقیت
کنسول نینتندو NX به احتمال خیلی زیاد بهار سال آینده رونمایی میشود و اینک ما همچنان برای این محصول کنجکاو هستیم.
در تازهترین گزارشها آمده است که این محصول دارای قابلیتی هیبریدی است تا شما بتوانید هم به عنوان یک کنسول خانگی و هم به عنوان یک کنسول دستی از آن استفاده کنید. حتی این احتمال وجود دارد که این کنسول به سمت واقعیت مجازی پیش رود؛ اما آنچه که مشخص است، هویت این محصول است که نینتندو خیلی محرمانه از افشا نشدن آن محافظت میکند.
تصور کنید که ترکیب یک بازی همانند پوکمون گو با یک کنسول که تمام کاراییهای تلفن هوشمند را دارد چگونه خواهد بود؟ حتی اگر این کنسول شبیه به یک کنترلر دستی مانند کنسول 3DS هم نباشد، یک محصول همانند تلفن هوشمند که حاوی صفحه دوم باشد و تجربیاتی نظیر اسمارت گلس ایکس باکس را به کاربران اراده دهد میتواند بسیار جذاب به نظر آید.
3 – دادن شانس بیشتر و یا توسعه بیشتر
قمار کمپانی نینتندو بر روی بازی پوکمون توسط نیانتیک ظاهراً جواب داده است؛ اما بسیاری دیگر از سازندگان نینتندو هم در این بین وجود دارند که میتوانند با همکاری و همفکری یکدیگر فضای بهتری را برای این بازی رقم بزنند. عناوین “Fire Emblem” و “Animal Crossing” دو سری جدیدی هستند که میتوانند قدرتمندانه به صنعت بازیهای تلفن هوشمند ورود پیدا کنند و ما امیدواریم که نینتندو همچنان روند فعلی را طی کند.
نه تنها توسعه دهندگان دیگر میتوانند کمک یار نینتندو در این راه عظیم باشند، بلکه این میتواند به نینتندو کمک کند تا بازیها و عناوین بیشتری را برای پلتفرمهای آی او اس و اندروید روانه بازار کند.
4 – بازیهای موبایل یک عنصر طبیعی هستند
تجربه نینتندو همراه با پایه و اساسی به سبک اپلیکیشن با تردیدهایی روبه رو بود اما این کمپانی به هر نحوی که بود موفق شد راههای جدیدی را پیدا کند تا این برند را به عنوان یکی از قدیمیترین برندهای صنعت بازی سازی احیا کند.
نخستین بازی مبتنی بر نرم افزار نینتندو بازی Miitomo بود. هرچند که این محصول نتوانست دنیا را به آتش بکشد اما موفق شد طی 24 ساعت 3 میلیون کاربر نصب کننده را به نام خود ثبت کند. با این حال SurveyMonkey گزارش میدهد که پوکمون گو موفق شده تا محبوبترین بازی موبایلی ایالات متحده آمریکا، Candy Crush Saga را تحت تأثیر گذاشته و از آن پیشی بگیرد.
ایجاد سرگرمی در عین سادگی موجب شده است تا هرکسی بتواند این بازی جدید را تجربه کند؛ اما به نظر میرسد که هنوز هم این عنوان برای بهتر شدن جای کار داشته باشد.
5 – زمان درخشش پوکمون است و نینتندو محکوم به تکامل
برای کسانی که هنوز هم تمایل دارند تا یکجا بنشینند و با تلفن هوشمند خود بازی کنند نسخهی جدیدی از این بازی به نام Pokemon Sun and Moon عرضه خواهد شد. البته همزمان با عرضه پوکمون گو به کشورهای بیشتری، علاقهمندان و مصرف کنندگان آن نیز در حال حرکت رو به بالا هستند. به همین دلیل این کمپانی ساده از این عنوان نمیگذرد. در حال حاضر بانک فروشگاهی پوکمون بیش از 3,000 کاربر دارد که هر کدام از آنها اگر بخواهند برای افزایش سریعتر مربیان در این بازی و همچنین دستیابی به ویژگیها سریعتر از ما باقی بازیکنان ماهانه چندین دلار بپردازند، بدون شک در طول سال سود هنگفتی نصیب این کمپانی خواهد شد تا بودجهی لازم را برای عرضه بازیهای جدیدتر داشته باشد.
در انتها باید اشاره کرد که نینتندو پس از سالها افول توانست خیلی مستحکم ظاهر شود. امیدواریم که این استحکام با حمایت علاقهمندان و بازیکنان همچنان ادامه یابد تا باز هم شاهد درخشش نام این کمپانی اصیل بازیساز باشیم.