اینتل و زایلینکس (Xilinx) در جریان جلسهای که اواخر ماه مه با وزارت بازرگانی ایالات متحده برگزار شده بود، در مورد تحریمهای هواوی بحثهایی جدی را مطرح کرده و به نوعی از این شرکت چینی دفاع کرده بودند. هر دو شرکت در حال حاضر از تولید کنندگان مطرح FPGA (مدار مجتمع دیجیتال برنامهپذیر) به شمار میروند (اینتل با خرید رقیب زایلینکس، یعنی Altera به این توانایی دست یافته است) و هواوی نیز از FPGA های تولید زایلینکس در سرورهای ابری پرسرعت خود برای انجام رمزگذاری همزمان HEVC در استریم ویدیوها و سرعت بخشیدن به پروسه یادگیری ماشین و تجزیه و تحلیل داده ها استفاده میکند.
کوالکام نیز یکی دیگر از شرکتهایی بود که در جلسه مذکور به نفع هواوی صحبت کرد و البته با توجه به همکاری گسترده دو شرکت این مسئله چندان هم دور از ذهن نبود. بد نیست بدانید که دو شرکت کوالکام و هواوی اوایل سال جاری بالاخره توانسته بودند در زمینه صدور مجوز موقت به توافق برسند. در واقع، در ابتدا هواوی نیز همانند اپل تمایلی به پرداخت حق ثبت اختراع به کوالکام نداشت اما بعداً موافقت کرد که هر سه ماه 150 میلیون دلار به این شرکت پرداخت کند. در همین زمینه، یکی از منابع داخلی در مورد حمایت کوالکام از هواوی چنین اظهار نظر کرده که: “مسئله، کمک به هواوی نیست. این کار در واقع تلاش برای جلوگیری از آسیب رسیدن به شرکتهای آمریکایی است“.
شرکتهای اینتل، زایلینکس و کوالکام ادعا میکنند که سخت افزارهای مورد استفاده در گوشیهای هوشمند و رایانهها، به اندازه تجهیزات شبکه 5G مخاطره آمیز نیستند و نباید هواوی را در این بخشها تحریم کرد.
اوایل ماه جاری میلادی نیز گوگل به دولت ترامپ هشدار داده بود که منع کردن هواوی از استفاده از سیستم عامل اندروید، میتواند امنیت آمریکا را تهدید کند. البته استدلالی که گوگل مطرح کرده کمی متفاوت است و این شرکت ادعا میکند که قرار گرفتن گوشیهای هواوی در خارج از دسترسی سپر ایمنی گوگل پلی پروتکت (Google Play Protect)، ممکن است کاربران این گوشیها را (که تعدادی از آنها هم در ایالات متحده هستند) در معرض نرم افزارهای مخرب قرار دهد.