تقریبا تمامی کاربران گوشیهای اندرویدی، روزانه با بسیاری از تبلیغات از سوی برنامهها روبرو میشوند. از آنجا که بعضی از این برنامهها حاوی بدافزارهای مختلف میباشند، شناختن این برنامهها و تبلیغاتشان برای کاربران موضوعی مهم است. در ادامه این مقاله شما را با نحوه شناخت و پاکسازی تبلیغات و برنامههای اضافی آشنا میکند. با دیجیرو همراه باشید.
تبلیغات در اندروید
در گذشته، تبلیغات جزئی مهم از اندروید بودند. قسمتی از نمایشگر گوشیهای قدیمیتر با نسخههای قدیمی اندروید، به تبلیغات اختصاص داده میشد. با این حال، تنها دو کمپانی امکان پدیدار شدن تبلیغات در قسمت اعلانهای گوشیهای قدیمی را فراهم ساختند. خوشبختانه در گوشیهای قدیمی (با سیستم عامل اندروید 4.1 و پایینتر) آیکون برنامه تبلیغ کننده در کنار پیام تبلیغ دیده میشود و شما میتوانید برنامههای مزاحم را شناسایی کنید.
چگونه پیامهای تبلیغاتی را در اندروید متوقف کنیم؟
اگر اخیرا متوجه شدهاید که گوشی شما حجم بالایی از تبلیغات را در خود برنامه یا در صفحه اصلی نمایش میدهد، باید برنامهها را شناسایی و آنها را متوقف کنید.
اولین قدم برای این کار، بستن تمامی برنامههاست. برای این کار میتوانید گوشی خود را مجددا راه اندازی کنید و یا به سادگی برنامههای باز را ببندید. اکنون برنامههایی را که از زمان نمایش تبلیغات نصب کردید مشخص کنید. سپس به فروشگاه گوگل پلی (Google Play) بروید و نظرات پیرامون برنامه را از آنجا بررسی کنید. اگر ارتباطی بین برنامه و پیامهای تبلیغاتی پیدا کردید، آن برنامه را حذف کنید و همین روند را برای سایر برنامهها انجام دهید.
چگونه برنامههای حاوی پیامهای تبلیغاتی را شناسایی کنیم؟
بعضی اوقات، هنگام اجرای یک بازی یا یک برنامه رایگان، پیامهای تبلیغاتی درون خود برنامه یا بازی به نمایش در میآیند. اما بعضی اوقات هم ممکن است که پیامهای تبلیغاتی در خارج از بازی و در صفحه اصلی نمایشگر پدیدار شوند. این برنامهها، یک نوع خاص از بدافزارها محسوب میشوند و همچنین قابل ردیابیاند.
سیاستهای اجرایی برنامه AdMob (طرحی که تبلیغات شرکتها را نمایش میدهد) بیان میکند:
پیامهای تبلیغاتی نباید در مکانهای به نمایش در بیایند که کاربران در حالت عادی تمایل به دیدن آن منطقه دارند. همچنین نمایش تبلیغات در هر نقطه از نمایشگر که کاربران ممکن است به طور اتفاقی آنجا را لمس کنند، مجاز نیست.
علاوه بر اینها گوگل نیز تمایل ندارد که برنامهها و بازیها کاربران را با تبلیغات محاصره کنند.
با این وجود، دو راه برای شناسایی پیامهای تبلیغاتی وجود دارد:
1. اعلانهای تبلیغاتی را چک کنید.
نسخههای جدیدتر سیستم عامل اندروید کار را برای کاربران در زمینه کنترل گوشی راحتتر کرده و مشخص میکند که هر برنامه از چه سطحی از دسترسیها استفاده میکند. هنگامی که با اعلانی از یک برنامه مواجه شدید که فکر میکردید غیر فعال است، بر روی آن لمس طولانی کنید و بر قسمت i کلیک کنید. قسمت i شما را به قسمت دسترسیهای برنامه میبرد که شما میتوانید از آن قسمت مشخص کنید که برنامه به چه قسمتهایی از سختافزار و نرمافزارهای گوشی شما دسترسی داشته باشد. همچنین در این قسمت، شما از تمام جزییات برنامه با خبر میشوید.
2. برنامههایی که باز هستند را چک کنید.
همانند قسمت اعلانها، شما میتوانید در قسمت برنامههای باز از برنامههایی که پیامهای تبلیغاتی نمایش میدهند باخبر شوید.
هنگام نمایش تبلیغات، دکمه سمت راست Home را فشار دهید تا به قسمت برنامههای باز وارد شوید. حال با لمس طولانی بر روی برنامه، قسمت i پدیدار میشود و شما میتوانید به قسمت دسترسیها و جزییات برنامه وارد شوید.
امکان پیدا کردن برنامه مزاحم نیست؟
شاید بهترین گزینه برای هر کسی که قصد استفاده کردن از قابلیت بازیابی کارخانه را ندارد، استفاده از ضد بدافزارهای اندرویدی است.
Ad Detect Plugin، از بهترین برنامهها برای شناسایی بدافزارها و برنامههای حاوی تبلیغات است. با استفاده از این برنامه، میتوانید بفهمید که چه برنامهای چه نوع از تبلیغات را نمایش میدهد. همچنین استفاده از این برنامه برای حذف برنامههای مختلف بسیار ساده است.
حذف برنامههای حاوی تبلیغات
برای دریافت بهترین نتیجه، بهتر است پس از شناسایی برنامه تبلیغ کننده و یا بدافزار، آن را به طور کامل از گوشی خود حذف کنید. برای این کار به قسمت تنظیمات بروید، و در قسمت اپلیکیشنها، اپلیکیشن مورد نظر را حذف کنید. و یا به راحتی میتوانید در منو گوشی با لمس طولانی بر روی برنامه و انتخاب گزینه حذف، آن را به طور کامل حذف کنید.
اما اگر در گوشی شما برنامههای زیادی حاوی تبلیغات هستند و یا حجم زیادی از تبلیغات نمایش داده میشود، میتوانید از اطلاعات تلفن همراه خود نسخه پشتیبان تهیه کنید و سپس از قابلیت بازیابی کارخانه استفاده نمایید.
خیلی عالی از شر تبلیغات راحت شدم