آی پینز

گوشی‌های دو دوربین در گذر زمان؛ دوربین آیفون 7 پلاس، انقلاب یا تکامل؟

اولین گوشی با دو دوربین در ماه آوریل 2007 عرضه شد یعنی دو ماه قبل از آغاز فروش اولین آیفون. اما این روزها با معرفی گوشی‌های هوشمند آیفون 7 پلاس و ال جی وی 20، گوشی‌های با دو لنز دوربین به بحثی داغ تبدیل شده است. البته بسیاری از کمپانی‌ها در تلاش خواهند بود تا به شما بگویند که آنها در این زمینه اولین بودند به جز بعضی‌ها که مدت زیادی است دنیای تکنولوژی را ترک کرده‌اند. اما چه اتفاقی افتاد و چرا این ویژگی هنوز هم یک ویژگی عادی بر روی تمام گوشی‌های هوشمند پرچم دار نیست؟ اکنون به هفت سال پیش سفر می‌کنیم و گذشته این گوشی‌های دو دوربین را مورد بررسی قرار می‌دهیم. با دیجی رو همراه باشید.

تاریخچه تصویری گوشی های دو دوربین

1. Samsung SCH-B710

نخستین گوشی دو دوربین با تصویربرداری سه بعدی پیش از استفاده گوشی‌های هوشمند از این تکنولوژی طراحی شد. در آوریل 2007 سامسونگ از SCH-B710 با دو دوربین 1.3 مگاپیکسلی در پشت آن رونمایی کرد. این گوشی به صفحه نمایش QVGA 2.2 اینچی قابل چرخش و با استفاده از parallax barrier که در کنسول دستی اخیر نینتندو نیز از آن استفاده شده است برای نمایش محتوای سه بعدی مجهز بود. و با توجه به کره‌ای بودن این گوشی شما می‌توانستید با بیرون کشیدن آنتن آن تلویزیون محلی را به صورت دیجیتال مشاهده کنید.

1-samsung-sch-b710-1

2. LG Optimus 3D

به سال 2011 می‌رویم جایی که ال جی گوشی اوپتیموس سه بعدی را برای ما به ارمغان آورده است (با نام مستعار هیجان 4G در AT&T). اولین گوشی هوشمند دنیا با دوربین سه بعدی! دو دوربین 5 مگاپیکسلی و قابلیت فیلم‌برداری به صورت سه بعدی از قابلیت‌های این گوشی است. در مقایسه با گوشی سامسونگ، تماشای تصاویر سه بعدی در اپتیموس با صفحه نمایش 4.3 اینچی لذت بخش تر بود. تقریباً شش ماه بعد ال جی گوشی Optimus 3D cube که در بازار جهانی با نام Optimus 3D Max شناخته می‌شد را عرضه کرد. این گوشی نسبت به مدل قبلی، باریک‌تر،سبک‌تر و سریع‌تر شده بود و فناوری NFC را نیز با خود به همراه داشت.

4-lg-optimus-3d-1

3. HTC EVO 3D

این گوشی اچ تی سی در واقع نسخه پیشرفته شده ال جی اپتیموس سه بعدی بود که در سال 2011 عرضه شد. صفحه نمایش واضح‌تر 4.3 اینچی با رزولوشن 540×960 و استفاده از تراشه قدرتمندتر اسنپدراگون آن را به گوشی بهتری نسبت به ال جی تبدیل کرد. اما بر روی کاغذ تنظیمات دوربین در واقع یکسان بودند و این گوشی قادر به فیلم‌برداری سه بعدی با کیفیت 720p بود. این اولین و آخرین گوشی سه بعدی اچ تی سی بود. در واقع این می‌تواند نشان دهنده کارهایی باشد که اچ تی سی با دوربین‌های دو لنز انجام داده است.

3-htc-evo-3d-1

4. Sharp Aquos Phone SH-12C / SH-80F

در سال 2011 شارپ گوشی Aquos Phone SH-12C با نام جهانی SH-80F را عرضه کرد؛ یک گوشی اندرویدی با دوربین 8 مگاپیکسلی سه بعدی که بهبود یافته دوربین‌های 5 مگاپیکسلی ال جی و اچ تی سی بود. نمایشگر 4.2 اینچی با رزولوشن 540×960 از ویژگی‌های این گوشی بود.

2-sharp-aquos-phone-sh-12c-1

5. HTC One M8

دوربین‌های سه بعدی گوشی‌های هوشمند چندان موفق نبودند اما در سال 2014 اچ تی سی نوع جدیدی از دوربین‌های دوگانه را با عنوان Duo Camera بر روی وان ام 8 اجرا کرد. دوربین اصلی از سنسور اولترا پیکسل 4 مگاپیکسلی اچ تی سی استفاده می‌کرد و از یک سنسور 2 مگاپیکسلی برای درک عمق کمک گرفته می‌شد که اجازه فوکوس خودکار سریع‌تر را می‌داد. همچنین ام 8 مجموعه‌ای از افکت‌ها را نیز ارائه داد که کاربران پس از عکاسی می‌توانستند از آن بهره ببرند. بعدها اچ تی سی Butterfly 2 را عرضه کرد که مشخصاتی مانند ام 8 داشت اما در بدنه‌ای پلاستیکی قرار گرفته بود.

one-m8

6. Huawei Honor 6 Plus

در پایان سال 2014 هواوی با گوشی مقرون به صرفه خود با نام آنر 6 پلاس به مهمانی گوشی‌های دو دوربین وارد شد. دوربین اصلی این گوشی از دو سنسور OmniVision 8 مگاپیکسلی تشکیل شده بود. هواوی ادعا می‌کرد که با استفاده همزمان از این دو دوربین می‌توانید تصاویری با کیفیت 13 مگاپیکسل تهیه کنید. اندازه پیکسل تأثیرگذار آنها 1.98um بود یعنی تقریباً مانند مشخصات اولترا پیکسل اچ تی سی و به این ترتیب حساسیت بالاتری را ارائه می‌داد. آنر 6 پلاس هم مانند ام 8 از تکنولوژی فوکوس خودکار با سرعت بالا و اجازه تنظیم کردن برای تصاویر بهره می برد.

8-huawei-honor-6-plus-1

7. HTC One M9 Plus

در سال 2015 اچ تی سی تصمیم عجیبی گرفت و از استفاده Duo Camera بر روی‌ام 9 (سمت چپ تصویر) انصراف داد و آنرا برای ام 9 پلاس که کمتر رایج است نگه داشت. Duo Camera در گوشی Butterfly 3 در اولترا پیکسل غرق شد که این امر به لطف سنسور CMOS 20 مگاپیکسلی ساخت توشیبا به تحقق پیوست اما این هم به دور از ایده آل بود. شش ماه بعد اچ تی سی گوشی‌ام 9 پلاس را با دوربین عالی عرضه کرد که از سنسور 21 مگاپیکسلی سونی استفاده می‌کرد. یک سنسور کمکی هم به وسیله لیزر AF جایگذاری شده بود. پس از این اچ تی سی دیگر گوشی هوشمندی با دو دوربین عرضه نکرد.

9-htc-one-m9-plus-1

8. ZTE Axon

با اینکه اچ تی سی از بازی گوشی‌های دو دوربین بیرون کشید، سایر برندها به ویژه برندهای چینی تصمیم گرفتند که شانس خود را با گوشی‌های دو دوربین آزمایش کنند. برای مثال سری ZTE Axon ترکیبی از دو دوربین 12 و 2 مگاپیکسلی را ارائه کرد که هر دوی آنها نیز در آزمایشات به خوبی کار کردند و بوکه نیز قابل تنظیم بود. در کنار آن گوشی کمتر شناخته شده Qiku Q Terra هم از یک جفت سنسور 12 مگاپیکسلی (یکی رنگی و دیگری سیاه و سفید) استفاده می‌کرد که در صورت ترکیب این دو عکس‌هایی با جزییات بالا گرفته می‌شد.

11-zte-axon-1

9. LG V10

ال جی بازگشت اما برخلاف رقابت میان برندهای مختلف، این غول کره‌ای تصمیم گرفت که دو دوربین را در قسمت جلویی پرچم‌دار خود که در اواخر سال 2015 عرضه شد قرار دهد. این کار رویکرد جالبی به نظر می‌آمد. گوشی وی 10 از دو دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی بهره می‌برد که دید متفاوتی را به ما می‌دهد. یکی لنز استاندارد 80 درجه‌ای و دیگری با لنز 120 درجه‌ای برای گرفتن عکس‌های سلفی گروهی که می‌تواند تصاویر جالبی را برای ما رقم بزند.

lgv10whiteverizon-png

10. LG G5

ال جی یک رویکرد مشابه را در جی 5 و وی 20 در نظر گرفت. آنها تکنولوژی لنزهای دوگانه را در دوربین اصلی به کار گرفتند و از دوربین‌های 16 مگاپیکسلی برای عکس‌های عادی و 8 مگاپیکسلی برای عکس‌های عریض (Wide) در جی 5 استفاده کردند.

15-lg-g5-1

11. CAT S60

اکنون به سراغ یک گوشی جالب می‌رویم. دوربین دوم گوشی کت اس 60 مخصوص عکس‌های حرارتی است که برای کارهای ساخت و ساز و ردیابی‌های حیات وحش کاربرد دارد. انتظار نداشته باشید که این عملکرد را در سایر گوشی‌های 599 دلاری ببینید.

16-cat-s60-1

12. Huawei P9 and P9 Plus

گوشی آنر 6 پلاس را در سال 2014 به یاد دارید؟ به نظر می‌رسد هواوی پس از انجام آزمایشاتی، سرانجام ترکیب لنزهای رنگی و سیاه و سفید را در دوربین‌های دوگانه خود به اجرا گذاشته است. به عنوان پاداش هواوی از برند مشهور سازنده دوربین به نام لیکا (Leica) کمک گرفت تا شاهد تنظیمات دقیق تصویربرداری باشیم و ما کاملاً از نتیجه این همکاری راضی هستیم. جالب توجه است که پس از آن هواوی گوشی‌های آنر وی 8 و آنر 8 را عرضه کرد که از دو دوربین بهره می‌بردند اما خبری از لیکا نبود.

huawei-p9-p9-plus

13. Lenovo Phab 2 Pro

دوربین‌های دوگانه خوب و جالب هستند اما شما به چیزی کاربردی نیاز دارید.شما می‌توانید در اواخر سال جاری گوشی جدید لنوو را خریداری کنید. اولین گوشی هوشمندی که تکنولوژی نقشه سه بعدی و تانگو را با هم ترکیب کرد. این کار تعداد زیادی برنامه واقعیت افزوده جالب مانند اسکن یک شیء را در دسترس قرار می‌دهد. علاوه بر Phab 2 Pro لنوو گوشی Phab 2 را با دوربین‌های دوگانه 13 مگاپیکسلی مخصوص افکت‌های بکه عرضه کرد.

lenovo-phab2-pro-phone

14. Xiaomi Redmi Pro

با توجه به قیمت 220 دلاری گوشی ردمی پرو، این گوشی اکنون یکی از مقرون به صرفه‌ترین گوشی‌های دو دوربین موجود در بازار است. البته شیائومی ردمی پرو تنها در چین فروخته می‌شود. دوربین دوگانه این گوشی از سنسور اصلی 13 مگاپیکسلی سونی و سنسور کمکی 5 مگاپیکسلی سامسونگ تشکیل شده است. همچنین امکان تصویربرداری بوکه نیز در آن وجود دارد. در کنار همه این‌ها ردمی پرو از یک صفحه نمایش 5.5 اینچی با کیفیت 1080p و OLED و همین طور بدنه فلزی فریبنده بهره می‌برد.

20-xiaomi-redmi-pro-1

15. Apple iPhone 7 Plus

سرانجام به آیفون 7 پلاس رسیدیم. محصول جدید اپل که دو دوربین 12 مگاپیکسلی را شامل می‌شود. یکی با لنز معمولی 28 میلی متری و دیگری لنز 2x Telephoto که در کنار یکدیگر دوربین‌های قدرتمند آیفون 7 را تشکیل می‌دهند. مانند سایر گوشی‌های دو دوربین، اپل هم قابلیت تصویربرداری به صورت بکه را به خوبی در گوشی هوشمند خود جای داد. خبر خوب این است که با دوربین آیفون 7 پلاس می‌توانید تصاویری با مضامین ورزشی و پر تحرک در یک محیط خارجی بگیرید. و ما می‌توانیم بگوییم که این تصاویر بسیار خوب به نظر می‌رسند.

iphone-dual-camera

منبع engadget
مطالب پیشنهادی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها