اخیراً شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند، به استفاده از صفحه‌ی نمایش با فناوری اولد (OLED) در اسمارت فون‌هایشان، علاقه‌ی بسیاری نشان می‌دهند و به نظر می‌رسد که شرکت بزرگ اپل نیز در آینده‌ای نزدیک به جمع این شرکت‌ها خواهد پیوست. در گذشته، اپل همواره دستگاه‌های آیفون خود را با صفحه‌ی نمایش با فناوری IPS LCD عرضه کرده است، اما اکنون این شرکت تصمیم دارد تا با توجه به تمایل فراوان کاربران به صفحه‌ی نمایش با فناوری اولد و برای جا نماندن از سایر رقبا، در گوشی هوشمند آیفون 8 سال آینده‌اش صفحه‌ی نمایشی با این فناوری محبوب را به کار بگیرد.

بیشتر بخوانید:

تاکنون شایعات خبر از تأمین صفحه‌ی نمایش اولد آیفون 8، توسط شرکت سامسونگ می‌داده‌اند. تنها شرکتی که به حداکثر پتانسیل این فناوری دست پیدا کرده است. اما حجم تولید صفحه‌ی نمایش اولد توسط سامسونگ به اندازه‌ای نیست که بتواند علاوه بر تأمین گوشی‌های هوشمند خود، اسمارت فون‌های سایر شرکت‌ها را نیز پشتیبانی کند. بنابراین تعدادی از شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند، به صفحه‌ی نمایش با فناوری اولد دسترسی نخواهند داشت. بر اساس گزارشی که توسط IHS Markit منتشر شده است، برخی شرکت‌های تولیدکننده‌ی اسمارت فون‌ها، به دلیل این عدم توانایی سامسونگ، آزمایش صفحه‌ی نمایش‌های اولد ساخته شده توسط تولیدکنندگان محلی چینی را، بر روی دستگاه‌هایشان، آغاز کرده‌اند.

اپل برای تأمین پنل اولد آیفون 8 به جای سامسونگ سراغ شرکت‌های چینی خواهد رفت؟

این گزارش نشان می‌دهد که در حال حاضر، تقاضای عمده برای پنل‌های اولد، از سوی دو شرکت بزرگ چینی اوپو (OPPO) و ویوو (Vivo) است. علاوه بر این، گفته شده است که در سال 2017، شرکت‌های بزرگ دیگری از جمله میزو (Meizu)، جیونی (Gionee)، لنوو، هواوی و شیائومی نیز به جای استفاده از پنل‌های IPS LCD، به پنل‌های اولد روی خواهند آورد. بنابراین با حجم تقاضای بسیار بالایی روبرو خواهیم بود و تکیه بر سامسونگ، به تنهایی، کار عاقلانه‌ای نمی‌باشد. داده‌های IHS نشان می‌دهد که استفاده‌ی از پنل‌های اولد در بازار داخلی چین، از رقم 8 درصد در سال 2015، به رقم 13.6 درصد در سال 2016، افزایش پیدا کرده است.

اپل برای تأمین پنل اولد آیفون 8 به جای سامسونگ سراغ شرکت‌های چینی خواهد رفت؟

به علاوه، گزارش IHS Markit اشاره می‌کند که این فاصله‌ی فراوان میان عرضه و تقاضا، می‌تواند باعث افزایش ظرفیت و کیفیت ساخت تولیدکنندگان محلی چینی مذکور شود و شاید در آینده، اپل نیز به جمع مشتریان آن‌ها بپیوندد. به عبارت ساده‌تر، پنل‌های با فناوری اولد گوشی‌های هوشمند آیفون شرکت اپل، ممکن است توسط این سازندگان محلی چینی تأمین گردد. این اتفاق تنها زمانی محقق خواهد شد که آن‌ها استانداردهای تولید خود را تا سطح استانداردهای پنل‌های سامسونگ، ارتقا دهند. البته تاکنون عملکرد این سازندگان ناامیدکننده نبوده است. پنل‌های به کار رفته در اسمارت فون ردمی پرو شرکت شیائومی توسط همین تولیدکنندگان ساخته شده بود که کیفیت بسیار خوبی را ارائه می‌داد.