10 نکته و دانستی جالب در مورد فسیل ها

در طی زمانی طولانی، مواد معدنی می‌توانند یک شیئ حقیقی را تبدیل به فسیل کنند. این کار باعث می‌شود که یک کپی سنگی از آن شیئ داشته باشیم. فسیل ها می‌توانند از حیوانات، اشیاء و یا حتی صدف‌های موجود در دریا پدید آیند. همین ویژگی جالب فسیل ها باعث شده تا مانند یک ماشین سفر در زمان به ما کمک کنند اطلاعات بیشتری از گذشته‌های دور به دست آوریم.

آیا دوست دارید در مورد فسیل ها بیشتر بدانید؟ صفحه درستی را انتخاب کرده‌اید! در این مقاله قصد داریم 10 حقیقت جالب و هیجان انگیز در مورد فسیل ها را بیان کنیم. پس با دیجی رو همراه باشید.

  1. فسیل های زیادی از دایناسورها کشف شده است

10 نکته و دانستی جالب در مورد فسیل هاآیا تا به حال این سوال برایتان پیش آمده که چگونه این همه اطلاعات از دایناسورها داریم؟ قسمت زیادی از این اطلاعات از فسیل هایی است که کشف شده‌اند.

تاکنون تعداد زیادی از فسیل های غول پیکر دایناسورها کشف شده که بزرگترین آن‌ها متعلق به دایناسوری به نام آرژانتیناسور است که در کشور آرژانتین کشف شده است. این فسیل ارتفاعی به اندازه 34 متر دارد!

  1. فسیل ها در همه جا یافت می‌شوند

فسیل ها در همه قاره‌های جهان یافت شده‌اند و در همه جا وجود دارند.

بسیار شگفت انگیز است که حتی در بالای کوه اورست نیز فسیل هایی از موجودات دریایی یافت شده‌اند!

10 نکته و دانستی جالب در مورد فسیل ها

  1. فسیل هایی از فضولات حیوانات نیز کشف شده‌اند

فقط بقایای حیوانات نیستند که به عنوان فسیل کشف شده‌اند بلکه حتی فسیل هایی از فضولات و مدفوع جانوران نیز تا به حال کشف شده است! به این نوع از فسیل ها کوپرولیت گفته می شود. حتی دانشمندان تعدادی کوپرولیت از تیرانوسوروس نیز کشف کرده‌اند!

  1. دیرینه شناسان دانشمندانی هستند که بر روی فسیل ها مطالعه می‌کنند

10 نکته و دانستی جالب در مورد فسیل هاهر کسی می‌تواند فسیل پیدا کند، اما پیدا کردن فسیل ها هنگامی ارزشمند است که بتوان بر روی آن‌ها مطالعه کرد و اطلاعات گوناگون را از آن ها به دست آورد. به افرادی که بر روی فسیل ها مطالعه می‌کنند و این کار را به عنوان شغل انتخاب کرده‌اند، دیرینه شناس گفته می‌شود.

  1. واژه فسیل ریشه لاتین دارد

شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که واژه فسیل به چه معناست و از کجا آمده است؟ این واژه ریشه‌ای لاتین دارد و از کلمه ی Fossus گرفته شده که به معنای “حفر شده” است.

  1. فسیل هایی از رد پاها نیز کشف شده است

10 نکته و دانستی جالب در مورد فسیل هادر طول تاریخ ردپاهایی نیز بوده‌اند که تبدیل به فسیل شده‌اند. ردهایی که بر اثر فشار ایجاد شده‌اند با رسوبات پوشانیده شده‌اند و به مرور زمان تبدیل به فسیل گشته‌اند. در حال حاضر فسیل هایی داریم که نشان می‌دهد اجدادمان در گذشته چه ردپایی داشته‌اند!

  1. فسیل ها از استخوان ساخته نشده‌اند

فسیل ها گاهی از جنس استخوان به نظر می‌رسند، اما چنین نیست. فسیل ها از جنس سنگ‌ها هستند و به مرور زمان دقیقاً در قالب اشیائی که در آن محل بوده‌اند، شکل گرفته‌اند. اشیا و موجودات گوناگون در زیر رسوبات دفن می‌شوند و سپس بر اثر فشاری که به آن‌ها وارد می‌شود، با گذشت زمانی طولانی به سنگ‌های رسوبی تبدیل می‌شوند. سپس، آب به استخوان‌ها نفوذ می‌کند و آن‌ها را با از بین بردن مواد معدنی‌ای که دارند تبدیل به سنگ می‌کند.

10 نکته و دانستی جالب در مورد فسیل ها

  1. سنگ‌های رسوبی چه هستند؟

تعداد بسیار زیادی از فسیل ها از سنگ‌های رسوبی ساخته شده‌اند. این سنگ‌ها از تغییر شکل اشیائی مانند شن، گل و تکه‌های کوچک سنگ به وجود می‌آیند.

  1. فسیل ها اطلاعات زیادی را در اختیار دانشمندان می‌گذارند

فسیل ها اطلاعات بسیار زیادی به دانشمندان می‌دهند. اطلاعاتی از قبیل این که حیوانات در کجا زندگی می‌کرده‌اند، چقدر سن داشته‌اند، چگونه از بین رفته‌اند و یا حتی این که چه چیزی می‌خورده‌اند.

فسیل

  1. فسیل شدن اتفاقی بسیار نادر است

واقعاً باید خوش شانس باشیم که بتوانیم یک فسیل از سوژه مورد نظر خود پیدا کنیم. فرایند فسیل شدن بسیار به ندرت اتفاق می‌افتد، چرا که معمولاً استخوان‌ها بعد از مردن حیوانات به سرعت تجزیه می‌شوند و بنابراین چیزی برای فسیل شدن باقی نمی‌ماند. فسیل شدن تنها زمانی اتفاق می‌افتد که یک شیئ یا موجود زنده به سرعت دفن شود و اکسیژن به آن نرسد تا جلوی تجزیه شدن‌اش گرفته شده و به مرور زمان فسیل شکل بگیرد.

منبع funkidslive
مطالب پیشنهادی
guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پرنیان کارخانه چین
پرنیان کارخانه چین
1 سال قبل

بسیار عالی